Enkla & goda hallonrutor
Vad händer här?
Idag har vi bakat supergoda kakor, fick lite inspiration av Emmy igår. Så var tvungen att testa receptet själv, så idag när vi fick besök av Elsas gudmor Jennifer, bjöds det på goda kakor.
250 g smör
5 dl strösocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Frysta Hallon
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält smöret på medelvärme i stor kastrull. När allt är smält ta av kastrullen från värmen och blanda ner strösocker och ägg (ett i taget) OBS! Bara röras ihop, inte vispa!
3. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och rör ner försiktigt i smeten.
4. Bred ut smeten i en långpanna eller form klädd med bakplåtspapper. Strö över ahllon och tryck ner dem lite i smeten. Grädda i ca 30 min tills kakan fått fin färg.
5. Låt svalna, skär i rutor och pudra med florsocker.
Nu glömde jag florsockret, men det funkade utan också :) Jag hade dessutom i blåbär
Kommentarer
maria
mycket gott
Kram Msria
Trackback