Inrednings-wishes

Lite inrednings-wishes en sen söndagskväll. Något nytt till sovrummet, när byråerna är på väg bort och den stora tv:n. Ett litet sminbord eller bara ett sideboard och ställa lite ljus och sånt på? samt sätta upp en mindre tv på väggen?
 
1. Hemnse Toalettbord från Ikea
2. Lyckhem avslastningsbord från Ikea
3. Liatorp avslastningsbord från Ikea
 

Sista söndagen innan semester..

Semester har verkligen gått superfort! Men vi har hunnit med massor! Skansen, skåne,Harö och andra små utflykter.
 
I lördags åkte vi ut till Essingen och mös med  våran underbara vänner innan det var dags för åka vidare hem till min mamma och fira henne. Vi tog med oss mat och hon stod för tallrikar, bestick, grill och glas, maten bjöd vi på.
Det var riktigt trevligt och maten smakade super.
 
Vi bjöd på enn grilltallrik, grillad fläskfile, kyckling, lök, svamp, fänkål, morot och halloumi. Till det hade jag gjort en vilökssås, med smak av chili/lime och honung. Supergott.
 
Efterrätten var grillspett med jordgubbar. mashmallows och dumle som fick ligga o gotta sig på grillen, och sedan serveras med glass :)
 
Kvällen blev lyckad och mamma blev nöjd.

Tävlar

Om 4 veckor är det dags för mammabloggkryssningen som Mgroup PR & Event, samt  Johanna Salkert håller på planerar. Det är min första mammabloggkryssning och det ska bli riktigt spännande!
 
Nu hålls det en tävling och självklart ska jag vara med :)  Jag är med och tävlar om ett presentkort på 1000 kr hos Solentro. Där kan man beställa fotoböcker. Man kan välja mella 4 olika storlekar, och 4 olika bindningar.
 
Om jag skulle vinna skulle jag fixa en stor(maxibok) bok med massa bilder från graviditeten, tiden med Elsa som nyfödd-fram tills nu, bilder från bröllopet och andra roliga minnen som vi i våran familj kan ha och minnas. En bok som vi kan bläddra tillsamman in och skratta åt roliga händelser.
 
Så nu är jag med och tävla och hoppas på det bästa!
 

Renovering

Jag har tjatat ett bra tag om att göra om våran klädkammare, till en lite trevlgare walk in closet, så i torsdags började renoverinen med spackel och lite slipning. Imorse målade jag hela och nu är det klart. Är supernöjd och det kommer bli superbra när allt väl är inne där :)
 
Efter spacklingen, ja ni ser den hemska blåa färgen, som nu är puts väck ;)
 
 
Fixat och klart, galgarna väntar på att få kläder på sig, men det blir nog imorgon eller måndag :)

Hej då, 21,4 kg!

Hade mitt 6 månaders samtal idag, och jag har nästan fasat över det, tänkte plus på vågen, men tji fick jag! -200gram, på 2½ vecka, med dessutom 4 mål om dagen, plus lite småätande, men jag är stolt!
 
Jag har lyckats gå ner 21,4 kg på ½ år, jag som kämpat med Nutrilet & naturdiet och lyckats gå ner 10 kg, men nu har jag lyckats gå ner dubbla och jag tänker stanna kvar här!
 
 
 
Jag har en lång resa kvar, innan jag är klar, men jag har så många att tacka, för allt underbart stöd och fina kommentarer.
 
Så nästa helg, ska jag fira med min underbara tjej, som vart med om samma resa som mig, och blivit såå snygg!
 
I Love you, always!
 
Ikväll blir det lite vin med en annan underbar vän. Ska bli kul att träffas, var ett tag sen :)
Min underbara flickvän ;)
 
 

Blocketfynd

Har letat ett tag efter en bra bokhylla till Elsas rum, med dörrar, så häromdagen hittade jag på blocket, en skitsnygg bokhylla, med just dörr.
 
Så igår när jag var iväg under dagen, åkte Totte iväg och hämtade hyllan och jag är supernöjd, allt som jag inte vill ska synas, är i denbokhyllan, allt hennes pyssel är gömt där :)
 
Damen har nu fått städat rum, så vi får se hur länge det är fint :)i

Odd molly, grillning och bad

Idag har jag äntligen fått träffa min göteborgare! Vi har inte setts på över ett år, så idag var det dags. Och det var såå trevligt! Efter lite snacka och lunch drog vi till centrum där hon skulle göra lite ärenden, sen blev jag och Elsa upphämtade av Totte och vi åkte vidare mot Essingen där vi umgick med den underbara familjen R. Det blev grillning och lite vin till maten :) Jag fyndade dessutom lite kläder och annat där borta ;) Thanks!
 
 
Jag är frälst i Odd molly, vilket inte min underbara man uppskattar;)

Kort hår, lugg, page, spara till långt?

Har ett i-landsproblem, måste ta mig till frisören och klippa mitt risiga hår, men jag vet inte hur. Hittade en bild på mig för jättelänge sen, kanske något?
 
<p>Hissbild</p>
Jag hatade det håret då, men nu är jag lite småsugen, men kommer säkert ångra mig bigtime!'
 
Så jag behöver råd, ska jag spara min lugg, eller klippa den, ska jag klippa av håret eller spara...  dont knooow!

Powernap

Vaknade nyss från en timmes powernapp, så jäkla skönt! & det behövde verkligen...
 
Idag åkte vi till nynäs och åt lunch på rökeriet. Förra året när vi var där beställde jag rökta räkor med aioli till mig och pannkakor till damen. Elsa smakade på sina pannkakor och fick sen syn på mina räkor och vräkte i sig de istället. Jag fick alltså äta hennes pannkakor....
Iår gjorde vi inte det misstaget, utan beställde vanliga räkor med aioli och bröd. Jag satt och skala med en dregglandes Elsa bredvid mig. Räkorna smakade underbart, dessutom beställde jag en gravad lax på hård smörgås. Elsa smakade och tyckte om det också... hur normalt är det?!
 

Underbara unge

Sista semesterveckan börjar

Jag är fortfarande lite småhostig och näsan rinner på mig, så vi kör en hemmadag i regnet.  Vi ska få besök snart av Elsas gudmor som ska komma hit på fika, sen får vi se vad som händer.
 
Spenat/svampsoppa:
Spenat
svamp
rödlök
matlagningsgrädde
fond efter egen smak
 
Jag stekte på allt i en kastrull, hällde på lite vatten och lät det koka, sen hällde jag på fond, vi hade kalvfond hemma. Mixade ihop allt till en slät soppa, och hade i lite matlagningsgrädde. Poff, en god soppa som man kan ha till lunch ;)
 
 
Fikat idag, nybakade vaniljbullar

En dag i skärgården

Sjuk :(

Efter flera dagar igång gav min kropp antagligen upp och jag har blivit tokförkyld, och orken är som bortblåst! Kom iväg en snabbis till affären tidigare, men sen bara legat i soffan eller tagit orken o lagat mat :/
 
Så efter middagen unnade jag mig lite efterrätt..
 
Pannacotta med hallon.

Skåneresan del 2

Dagarna i skåne har vart underbara, vi har haft trevligt hos vänner och jag hade gärna stannat längre! Men saknade min säng :)
Vi har tillbringat molniga dagar på Skånes djurpark, Malmö folkpark, gått promenader och mysigt med goda middagar och lekt och busat med barnen. Jag är supernöjd med denna vecka!
 
Besöket på Skånes djurpark blev lyckat och vi såg massor av djur, priset på inträdet var lite dyrare men med tanke på vad man fick vara med om och se, så vad priset värt det. Maten billigare än skansen och betydligt godare!

Borta bra men hemma bäst

Ni som la till mig på Instagram, vet om att vi har haft en underbar vecka nere i Malmö hos underbara vänner :)
Vi har blivit bortskämda, fått frukost, lunch och middag serverat. Unnat oss massa gott och haft det underbart. Elsa har fått leka med sin nya bästis och haft det så bra att hon började gråta när vi skulle åka hem. Så nu har vi landat här hemma, jag har tagit massor av bilder under veckan, men bjuder på lite Instagram-bilder, för jag orkar inte kolla igenom alla bilder från kameran, den måste ändås laddas för nya äventyr imorgon ;)
 

Bloggpaus

Helgen är slut och imorgon börjar Tottes semester, så nu har vi 2 veckor tillsammans. Det kommer bli supermysigt.
 
 
Så imorgon tar jag en bloggpaus i cirka 5 dagar, för då ska det bara fokuseras på familjen och bli massa mys. Ni kan följa mig på Instagram: zolmxz.
 
Lättare när man har mobilen med sig, på alla äventyr. Så nu hoppas jag att alla får en trevlig vecka.

Svensk meny

 
Förrätt: Silltallrik
 
Varmrätt: Kalvfärsbullar med gräddsås, inlagd gurka, lingon o potatis
 
Efterrätt: Äppelpaj med hemmagjord vaniljsås
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Bästa tipset, när man är som mig, börjar böla så fort man delar löken ;)
 
Funkade superbra, men ma känner sig inte riktigt så snygg ;)
 
 
Nu detta, bara dressen som ska på, och solen ska komma fram så vi kan dricka mousserande ute på balkongen!!!
 
 
 
 

Snart helg...

Snart är det helg, och ikväll ska vi iväg till Tottes faster och äta middag. Kommer bli jättekul!
 
Min första semestervecka är slut och jag är faktiskt nöjd över det vi hunnit med; skansen lekdejt och plock här hemma. Vi har även hunnit med lite pott/toalettträning, även fast hos tröttnade efter andra dagen.... Men det kommer ju när det kommer :)
 
Idag tog jag enlångpromenad med Elsa i vagnen till Ica Maxi, förbi mitt jobb där det hade förändrats massor! Dessutom fick jag lite uppgifter som jag ska göra när min semester är slut och barnen börjar komma tillbaka.
 
 
Imorgon kommer ett av vårat favoritpar hit på middag, vi tänkte kör swedish-meny ;)

Sommaren 2010

Ångest? Hell yeah! Det här är en gammal bild på mig, från 2010. Jag vägde nog uppåt 100 kg då, och hade XL, strl 46 i kläder
 
70,8 kg =) och strl 38-40 i kläder ;)

Träning och vägning

Kom iväg på månadens första pulspass, fy mig!  Men det blev possitivt besked på vågen, jag står still! Jag står fortfarande still på 70,8 kg! Är så nöjd med mig själv och jag ska fira det med en slappkväll med film och mys med mr T! Tänkte först gå ut och dansa men jag vill ha en myskväll bara, hemma. Med lite keso och bär:)
 
vik

God morgon/eftermiddag

Vi kör hemmadag idag, med städ och tvätt samt lite plock här hemma. Vädret är inte så himla fint, och jag fick inte direkt så mycket sömn inatt av olika anledningar..

Dessutom kör vi på blöjfridag, inga olyckor än så länge, =) samt 2 klistermärken på kisskartan. Superduktig tjej!

 

Ikväll blir det gratis zumba igen, sen får vi se =)

 

Mage

Man glömmer så fort. Satt och tittade igenom mina magbilder från graviditeten. Har det där vart jag?! Har Elsa legat där inne.
 
Sen kommer sorgen, frågorna... kommer jag någonsin få denna mage igen?

Dagens lekdate

 
Idag har vi haft lekdejt med Melissa och Vincent som är på besök från Uddevalla. Vi har matat fåglarna och sen åkte vi vidare mot Jessica med familj och mös hos de tills det var dags för middag, Då unnade jag mig pizza. Supergott,men egentligen superonödigt!

Skansen del 2

 

Skansen i bilder del 1

 
 
 
Har fler bilder på kameran, men dessa får räcka för idag, är helt slut efter att ha gått ungefär hela dagen. Tack alla mammor och barn som var med!

Skansendate

Imorgon ska jag och några mammor från en grupp på facebook träffas och åka till Skansen och göra det stället osäkert med våra barn :)
 
Jag har tillbringat några timmar med att fixa picknick korg till mig och Elsa, och jag älskar att fixa, så det blir inte bara en sak, utan lite fler. Plättar och tunnbrödsrullar till Elsa, kycklingsallad till mig,2 sorters muffins, jordgubbar, banan, mellamål till mig; keso med frukt.
 
Men om du är intresserad av att hänga med oss, ett härligt gäng med mammor, skriv en kommentar ;)

Söndagsutflykt

Imorse innan vi gick på båten mot Djurgården
Min underbara familj!

Frukostmys framför tv:n

Jag hade ett mål att vid semestern börja äta riktig mat 4 ggr per dag, alltså inga shakes, inga bars utom när det blir nödvändigt... Så i går åt jag min riktiga frukost, egengjord smoothies med mild yoghurt och frysta bär samt ett kokt ägg till, supergott och jag var mätt länge.
Imorse blev det frukost med prinsessan framför Tingelingfilm, mysigt och gott.
 

3års-trotsen är här och ska stanna...

Andra dagen som vi kämpar med damens humörssvängningar, hon är riktigt jobbig just nu och är bara arg.
 
Hon kommer mer kommentarer som; jag vill vara ifred, jag vill inte att du ska prata med mig och jag är sur på dig!
Så nu blir det en vecka med trots och en trött mamma kanske ;)
 
 
 
 
 
Jag härom dagen,
 
 
 
Nu blir det aquaria med familjen och massa mys

Kalasfina

 
Kalasfixade inför J´s 4 årskalas idag

Middagsbesök

Foto: Förbereder långkok http://instagr.am/p/MxQZiTiz43/
Detta blev idag en middag, för mig, mr T, Elsa och Berit. Jag började tidigt imorse med skinksteken så den har stått nästan hela dagen på låg värme och gottat sig i vin ;)
Resultatet blev en god gryta med kokt potatis(extra mycket sallad för mig)
 
Älskar mina nya skålar som är inköpa på Barkaby Outlet Le cruset´s butik. LOVE IT!

En pik i posten

Igår när jag kom hem från jobbet hade jag en avi från posten, blev lite nervös, vad har jag beställt?
 
När vi kom till affären och hämtade ut paketet, pustade jag ut, det var bara en gåva från Boråstapeter, kanske en pik på att det ska tapetseras i sovrummet? ;)
 
 
 
Innehållet; jag vet inte vad allt är, men det är saker man behöver under tapetsering, så nu fick vi kanske en kick och ska fixa lite här hemma?

Prinsessan hemma

Våran prinsessa är hemma så det firade vi med restaurangbesök på Brasserian =) Hon fick välja ställe och det blev, där pappa fyllde år och hon valde pannkakor :)
 
Imorrn får hon följa med mig till jobbet och mysa, blir en tidig dag, öppnar så Totte skjussar oss dit, sn slutar man ju lite tidigare, så det är skönt. Då blir det nog parken så damen får leka av sig.
 
Och imorgon börjar dessutom min semester som kommer innehålla besök på skansen, mammaträffar runt om i stockholm, intresserad?

Min lilla lillebror

Min lillebror ligger just nu inlagd på sjukhuset pga blindtarmen. Så jag är lite orolig och tänker på honom just nu.
 
Och oavsett om det är blindtarmen eller någon annan sjukdom, så ligger han på sjukhus, det är ju det som är jobbigt, att han ska behöva genomlida det här.
 
Så nu håller jag tummarna för honom att allt går bra och han får komma hem till Elsa som väntar på honom!
 
 

Zumba

För tillfället suger jag på att träna och behöver motivation till det, så idag hängde jag med mina kollegor på jobbet på gratis zumba i VH. Det va roligt svettigt och jag måste nog göra det fler ggr ;)
 
Nu längtar jag otroligt efter min tjej, som fortfarande är hos sin mormor och myser :)

godmorgon

Sovmorgon till halv 8, inte ofta man får det ;)

Nu blir det jobb!

Barnfria dagar

Vi tillbringar veckan med barnfria kvällar och nätter, dagarna tillbringa vi på jobbet. Elsa är hos sin mormor och myser och får en veckas extra sommarlov. Om 3 dagar går jag på semester och kommer vara ledig i 3 veckor. Då ska vi mysa gärnet här hemma.
 
Jag ska snart lägga mig och sova, är helt slut efter en dag på jobbet.

Barkaby outlet

I en lekpark på Barkaby outlet.
Kan ju säga att vi ses igen!

Tillbaka

Tillbaka efter en underbar helg med underbara vänner. Mer kan man nog inte önska sig :)
 
I fredags fick vi skjuss in till Slussen där vi hämtade ut biljetter, mötte upp vårt resesällskap och gick på båten, där väntade en underbar natt, säger bara, det som händer på Cinderella, stannar på cinderella ;)
Tack för en underbar kryssning, om 1 månad gör jag och Jessica Birka osäkert!
RSS 2.0