Farsta

Idag blev det nästan en heldag i Farsta med Cassandra och Lexus. De följde med en snabbis hem imorse, så jag fick packa ihop lite saker o sminka mig innan vi tog bussen.

Så idag har vi shoppat loss båda 2! För mig blev det skor till bröllopet, hittade först ett par jättefina röda skor, som jag egentligen skulle haft, men så ser jag världens finaste svarta med stenar på och självklart var de po REA! 180 kr istället för 600, vilket kap, eller hur?
Sen blev det present till Elsa och Ture. Men vad kan jag ju inte avslöja ;)

Sen efter farsta åkte vi förbi donken, jag var där på arbetsintervju på en deltid, behöver ett extra till nu när mässan stängt för sässongen :(
Men vi får se vad de säger, får besked nästa vecka! Skulle vara skönt, eftersom det är såå nära ;)

Efter intervjun var det dags att plocka upp barnen från dagis och sen bege sig hem fort innan vi skulle vidare till Västerhaninge, till smyckerbutiken där och prata vigselring. Så nu är den beställd och kommer i Juni, ska bli riktigt kul och se om den blev som jag ville ha den ;)
Har faktiskt bestämt mig för att ta bort bröllopsbloggen och fortsätta här och blogga om bröllopet, mycket lättare, eller vad säger ni?


Nu ikväll väntar mitt favoritprogram. Ska sätta mig och läsa lite Arbetssätt och lärande innan det börjar..

Jobb

Idag blir det jobb, 3 timmarspass bara, men jag hinner hem och hämta min prinsessa så hon slipper gå till halv 5 :) Sen kanske vi är ute och leker i parken lite, om hon vill.

Jag tänkte sen sätta mig och plugga ikväll, påbörja uppgiften arbetssätt och lära sen läsa lite i kommunikation! Får göra det efter nattningen, idag vill jag natta min lilla tjej! Det är sååå mysigt!


Men vad tyckte ni om den nya designen?? Cassandra ställde upp och var så snäll och gjorde om min, nu kanske blogglusten kommer tillbaka!

Nej nu måste jag vidare! Höres ikväll kanske ;)

Ursäkta röran!

Snart ser de bättre ut!

Fredag

Helgen...

Nu är helgen slut och den har vart jättemysig!

Vi startade fredagen med ett besök på Tyresö Kliniken och slappnade av i varsit 45 minuters floating. Jättemysigt! För de som inte vet vad floating är:

Behandlingen består av ett antal sessioner där man ligger i en flyttank. Denna är 2,60 m lång 1,65 m bred och ca 1,35 m hög. Tanken är fylld till ungefär 25 cm med vatten som berikats med Epsom salt, salthalt 23-28% vilket gör att den person som sedan lägger sig i tanken tenderar att flyta och på så sätt förnimmer viktlöshet.

Vattnet renas 20 minuter mellan varje person genom tre olika filterenheter. Den höga salthalten tillsammans med väteperoxid H2O2i kombination med UV-C ljus gör att vattenkvaliten är mycket bra.

En behandling pågår vanligen i en timme. Under de sista 20 minuterna övergår hjärnan ofta från alfa eller beta hjärnvågor till theta. Det samma sker strax innan man somnar och vaknar, men i flyttanken kan det pågå i flera minuter utan att man förlorar medvetandet. Detta är nyttigt för kreativitet, probemlösning och inlärning. Ju oftare tanken används, desto längre blir theta-perioderna.

Undersökningar har visat att floating är effektivt i fråga om stressrelaterad smärta och ångest. Enligt en undersökning som under en sjuveckors tid studerade 140 patienter med långvariga symptom blev 22 procent helt fria från smärta medan 56 procent upplevde klar förbättring. Uppdelat efter symptom visade studien att 23 procent sov bättre, 31 procent upplevde mindre stress, 27 procent kände mindre ångest och 24 procent blev mindre deprimerade eller kom helt ur sin depression. Resultaten var stabila vid en uppföljning efter fyra månader.[1]

Tolv sessioner räcker för att uppnå lindring av ångest, depression och andra stressrelaterade symptom. En längre behandlingsperiod har endast visat sig ge något mer smärtlindring och lite lägre blodtryck.[1]

Floating har visat sig vara nyttigt inte bara för personer med kliniska problem utan ger generellt minskad stress och ökad kreativitet. Det har också påvisats hjälpa för personer som lider av kroniska muskelspänningar i ryggen och nacken.

Sen hämtade vi Elsa tidigare på dagis och gick hem och firade våffeldagen med lite våfflor. På kvällen blev det middag på olearys, sen fortsatte jag kvällen med Amina på olearys, vi dansade och hade jättekul! Det var verkligen något jag behövde!

Lördagen blev pyjamasdag, jag var lite seg från kvällen innan men den inget mer som tur var, kanske för att vi körde varannan vatten typ ;)

Idag jobbade jag på S-kongressen, riktigt kul, men jag är helt slut! Somnade nästan när jag nattade Elsa, det va riktigt mysigt!


Idag är jag riktigt glad!! 4½ månad kvar till bröllopet! Jag bara längtar!

Första lektionen!

Första lektionen gick superbra, även fast man börjat tröttna lite på en viss person... haha!
Men vi slutade runt 12, då gick jag och Rebecca och käkade lunch och satt och snackade lite innan hennes kompis kom och gjorde oss sällskap. Sen blev det lite shopping, till Elsa såklart! Haha, det går inte att undvika shoppa loss till henne.

Sen tog jag tunnelbanan till Tottes jobb och vi åkte och storhandlade, Elsa var hemma hos sin farmor och mös.
kan ju säga att vi kommer ha mat ett bra tag fram över och det känns bra, frysen är överfull och det är kylskåpet också.


Nu ikväll skulle jag gymmat, men min träningskompis dissa mig ;) Haha!

Morgon

God morgon! Sovit som en prinsessa inatt, vaknat till några gånger men somnat om på en gång!!

Idag är det första lektionen, skoj! Börjar kl 9, så ska snart iväg och lämna Elsa på dagis :)

Reser mig snabbare

Det gör fortfarande ont, men smärtan försvinner. Jag reser mig snabbare nuförtiden, vilket är skönt.
Längtan finns fortfarande kvar, precis som alltid, den bara finns, hoppet finns. Men inget mer.

Jag är glad att jag har de som bryr sig, annars hade jag nog inte rest mig snabbt. Jag lyssnar på min måbra musik, dansar runt i lägenheten och bara njuter av våren! Solen tittar fram och ger den värmen jag behöver. Jag älskar våren, den kommer med en lycka jag aldrig kan beskriva känslan av får av den första vårdoften.

Men jag vet att det här året kommer bli underbart, jag kommer få följa min underbara dotter som fyller år om 1 månad, jag och Totte kommer vara med om en av de största händelserna i en liv!


Tack!

Nää...

Det blir aldrig som man har tänkt sig eller önskar, är så trött på att hoppas och hoppas!

Jag är besviken och drar mig tillbaka ett tag, måste fokusera på annat och måste gå vidare med mina önskningar. tar en paus från blogg och får se hur alla annat går, är ju svårt att håla ifrån mig från vissa bloggar ;)

Första dagen i skolan!

Bara informartion och träffa de andra som ska gå i samma grupp :)

Börjar på riktigt på torsdag, och det kommer bli riktigt skoj. Jag är peppad!!

Gaah!

Hm, fortfarande borta!!

Bärbar dator...

Det blev en oplanerat besök hos min mamma idag, Totte är på jobbet och våra planer vi hade blidde inte av, så därav besöket :)

Mysigt att träffa katterna. Elsa springer fram och tillbaka mellan tvn, leksakerna och katterna.


Imorgon börjar plugget, så jag har fått låna hem min brors bärbara dator, så kan jag använda den och totte den stationära :)

Uppdaterar mer se, har typ inget att skriva just nu, tappat lusten lite, men den kanske kommer tillbaka om ett tag ;)

Hmm..

Vart är den någonstanns? Borta?!

Längtar!

Ikväll börjar mitt efterlängtade Grey´s! Som jag har längtat! Ska bli och mysa ner mig i soffan med lite te :) Sen så ska jag sitta uppe lite längre, ska jobba sent imorgon, så jag ska hem och sova när jag lämnat iväg Elsa på dagis!

Nu ska jag mysa med min familj, som sitter i soffan och tittar på playhouse!

Uppdatering från helgen

Har faktiskt inte hunnit sitta här en längre tid den här helgen, fullt upp helt enkelt!

I fredags var vi på 2 årskalas hos Leon som fyllde år, jättetrevligt, Elsa och jag stannade till halv 7, sen kom Totte och hämtade oss :)

Lördagen tillbringade jag på jobbet, alltid lika roligt att jobba! Slutade 23, och kom hem lagom tid :)

Söndagen var jag jättetrött! Men vi mös här hemma, tog en powernapp allihop på eftermiddagen, Elsa i sin vagn, som hon förövrigt älskar! Hon sover hellre i den än i sin säng... kan vakna på natten och vilja sova i vagnen istället.. hmpf!

Igår var vi inne på mitt ena jobb och skrev in mina tider på lönerapporten, och sen åt vi lite lunch med min mamma, jättetrevligt! Sen tillbringades eftermiddagen med Cassandra och barnen.

Sen fick jag ju reda på att jag kommit in på kursen jag ville! Ska bli sjukt skoj att börja plugga igen :)

Idag lämnade jag Elsa på dagis och åkte och jobbade några timmar, sen blev det en snabbfika med Cassandra innan vi hämtade barnen. Elsa och jag mötte upp Miku och Sara-Li, vi har inte träffats på typ 2 månader, så det var roligt och barnen hade verkligen saknat varandra!! Vi bjöd de på middag och de har precis gått hemifrån....
Det va himlans skönt att få prata ut om allt! Ibland behövs det..

Imorgon måste jag städa, och tvätta, usch! Sen vidare till läkarn och kolla min hand. Får sjukt ont när jag bär tallrikar, har kunnat bära 8-10 när jag dukar av, men klarar bara av ca 5 nu, och handen låser sig :O

Fastnat i mitt huvud

PLUGG!!

Jag kom in!! Nu väntas 10 veckor plugg, sen har jag sommarlov :)

Fredag

Fredag och äntligen helg! Jag har hunnit med rätt så mycket idag, lämnat Elsa på dagis, bokat tid på vårdcentralen, lämnat cv till olika butiker på port 73 samt centrum. Nu ska jag slå in lite paket till Leon som fyller 2 år :) Elsa ska piffas upp och få en tidig middag, sen åker hela familjen iväg till VH :)

Ska komma ihåg att tömma kameran, så kan jag ta med den också!

Hemlighet!

Jag tänkte faktiskt skapa en ny kategori, som heter hemlighet ;) Där ska jag ibland avslöja en och annan hemlighet om mig, som handlar om mig som person....


Den första bomben jag släpper är...



Jag är helt förälskad i Camp rock 1&2! Jag är helt fast i låtarna och älskar filmerna. Har båda hemma som jag tittar på ibland :)
Låtarna spelas om och om igen under dagarna, på högsta volym :)

Tack!

Tack Cassandra med familj för en mysig kväll :)
Det bjöds på god kycklingsallad till oss vuxna samt plättar till barnen. Sen har Josefin och Elsa lekt och bråkat emellanåt :) Riktigt skoj!

Nu ska jag lägga mig i soffan med en kopp te, Elsa ligger i sin säng och håller på somnar och Totte jobbar, Imorgon ska vi upp tidigt och till dagis redan vid halv 8 :) Jag ska jobba mellan 9-15 typ :) Riktigt skönt med dagsjobb! Kunna mysa med familjen på kvällen!

Men men, vi höres!

Det vänder kanske? :)

Får se, ska på intervju om 2 veckor, skoj! Jag hoppas det blir bra! En tjänst jag inte ens trodde jag skulle få komma på intervju för, men där ser man!

Men men, min jäkla smärta försvinner verkligen inte! Har legat med värmedyna några timmar nu på magen och den försvinner verkligen inte! Vet inte vad jag ska göra, alvedon hjälper knappt. Snart tar jag medicinen från spanien, har typ inget annat=(

Nu säger jag god natt


Augisti 09, Elsas fotperiod :)

Jobb..

Verkar inte bli nåt med det nya jobbet, har inte hört nåt och tänker faktiskt inte jaga mer!! Tycker jag har visat intresse nog att vilja jobba där! Gjort det bästa jag kunnat, men men, det är bara fortsätta söka. Försöker med andra jobb och bara söka, söka, söka!

Känner bara att det skulle vara skönt med en till heltidslön, aldrig någonsin haft det! Kunna lägga undan lite varje månad, kunna unna sig något extra, ja allt det där skulle vara så skönt!

Elsa önskar sig

Elsa fyller ju år om 1½ månad och självklart ska hon ha kalas! Så hon får träffa alla sina kompisar =P

Det hon önskar sig i år:
Kläder i strl 92-98, men mest 92or
Strumpor 22/24
Städset, damen älskar ju att dammtorka ;)
Tillbehör till hennes kök
Fleecetröja i strl 92 eller 98 så hon ha i höst också
Pyssel som passar en 2 åring.

Tisdag

Jag är helt slut! Även fast jag somnade så fort huvudet nuddade kudden igårkväll, samt sov hela natten!!

Vaknade med huvudvärk imorse 45 min innan vi skulle till dagis, och kom på att de ska komma och fixa ventilationerna vid fönstrerna och vi hade inte plockat undan alls för det!! Så det var bara att hasa sig upp och fixa det samt plocka undan alla kryddor vid spisen, kul...

Nej men blev en promenad till dagis, sen gick jag hem och vilade, och nu invätar lunch!

Helgen

Fy fan säger jag bara! Den här helgen slutade verkligen inte bra! Är helt slut...

På lördagen åkte Elsa till sin mormor, för lite mormor/Elsa-tid, vi fick gäster och åt en god middag. Vi kom i säng lagom tid som tur va!

På söndagsmorgon vaknar jag av en smärta från nedredelen av magen upp till bröstet, det gör så ont och jag trodde jag hade värkar, utan att vara gravid! Lpg ca 1½ timme innan alvedonen började värka, sen fick jag sova ca 2 timmar innan jag vaknade igen av samma smärta...

Jag är ju inte den som åker in för minsta lilla, de som känner mig vet hur mycket jag hatar sjukhus, så jag höll minen under hela dagen, var ute vid ankdammen med familjen + Heléne samt Alma, sen fikade vi hemma hos de.

Sen när vi kom hem, fick jag jätteont igen och ringde närakuten här och de tyckte vi skulle åka till Sös, så vi åt lite, sen kom Elsas farmor och tog Elsa och vi åkte in. Där tillbringade vi 7½ timme, med att vänta, prata med läkare och ta prover. De hittade inga fel, men kände lite på magen och jag var öm på toppen av äggstocken....
Fick 2 citodon och åka hem. Så imorse var smärtan tillbaka, men mer som mensvärk, så det var bara att åka in igen, och träffa de på gynakuten, där blev det prover samt VUL. De hittade inget! Så nu sitter jag här och har fortfarande småont men vet inte vad det är! :S

Får se vad som händer imorrn, :)

Kväller

Nu har jag min älskade bugaboo! Var och tittade på den idag och hade Cassandra med mig som hjälp. Hon frågade lite frågor och sen okejade hon vagnen :) Så nu står den här hemma och bara väntar på en promenad ute!

Dagen har vart lugn, var ute på en promenad förrut, gick till maxi och handlade lite mat och sen tog bussen hem med allt.


Nu ikväll blir det myskväll, med.... hmm ja, vi tittar ju inte på lets dance, men kanske lite planering inför bröllopet, snart 5 månader kvar! Längtar som sjutton!

Förstår inte?!

Jag förstår inte vidden med att förstöra för andra människor?! Hur kul är det egentligen att ha ett liv som går ut att förstöra för andra?

Jag blir riktigt sur när folk går på mina vänner, speciellt när man inte kan göra något för att hjälpa...

FREDAG!

Elsa slog upp sina ögon runt halv 7 imorse, jag tycker fortfarande är det är på gränsfall till ok!
Nu står hon färdigpåklädd, bara ytterkläderna kvar innan vi ska möta upp Cassandra med barn :) och gå med de på dagis, sen blir det en promenad till Maxi och handla lite middagssaker, kanske hitta nåt gott som är nyttig ;) Cassandra håller koll på vad man kan äta.

Ser helt plötsligt att jag har ca 15-20 läsare mer än vanligt! Skoj!! Välkomna, jättekul verkligen! Hoppas ni fortsätter läsa.

Idag ska vi åka och kolla på en ny vagn, har fortfarande inte fått snoozen eller sulkyn såld! Men men, igår sålde vi även iväg Elsas mammutbyrå. Så nu har hon lite mer plats i hennes rum. Hennes kläder fick inte plats så nu har hon fått en garderob istället :)

Vagnarna

Fick förfrågan om bilder på vagnarna, har faktiskt vart nere nu och fotat de :) Var ju tvungen att se om något behövdes tvättas och det behövdes det!

Gracon är med 99% såld!

Så nu är bara syskonsulkyn och Snoozen kvar :)

Den kanske inte är det vackraste, men många barn har sovit som änglar i den ;) 

 

Och Snoozen har ju som sagt liggdel samt extraklädsel i rött som är nytvättat idag :)

Salu!!

Nu säljer jag mina vagnar, alltså 3 vagnar ska nu bort!

Vi har en Graco Mirage, köpt 2010, 500 kr


En snooze, svart, köpt 2008
i paketet ingår
liggdel
sittdel
samt extra klädsel i rött till både sitt och liggdel
900 kr

Samt en syskonsulky begangnad som tusan, men funkar jättebra!! Barnen sover superbra i den!!

300 kr

 

1 mars!

Hjälp, har inte fattat att dte är Mars ännu, fan va tiden går fort!

Idag blev det en långis med Cassandra o Lexus till Vh där jag hämtade gamla vagnen, den med snurrdjul där fram :) Den tog vi faktiskt bussen till centrum och handlade lite lunch innan vi gick hem till mig och åt samt pratade massor :) Riktigt mysigt och ibland behöver man verkligen prata av sig!

Sen efter hämtningen så åkte vi alla 5(C, jag, J, Elsa och L) vidare till Jessica där alla barnen fick leka och där stannade vi på middag, blev mat på kinsen, som förövrigt var jättesega! Så de bjöd mig på friterad banan och jordgubbsglass ;)

Nej, ska snart sova, är jättetrött verkligen!!
RSS 2.0