Helgen

Helgen har vart sådär, I fredags va Totte ledig, så det va jätteskönt, lite avlastning är något man behöver ibland. Jag älskar att han är ledig visssa fredag, visst att det gör att han måste jobba någon söndag.

I fredags va vi igång hela dagen, första turen blev till Som en saga, en secondhandbutik bakom bussgaraget. Där hittade jag massa jag ville ha, men det blev en overall för 80 kr samt en leksak för 200 kr :)

Sen vidare mot Kolatorp där Pysen skulle undersökas, min lilla kille har bara blivit mindre =( Men det blev blodprov på honom, men de hittade inga fel.. suck! Så mamma och pappa har fått tagit avföringsprov på honom, 3 dagar i rad!

Efter det blev det en tripp till en annan secondhandbutik i Västertorp, där vi hittade en skötväska, en babybjörn =) JÄTTEFIN! samt en kläning och en hakklapp.

Vi tillbringade kvällen i Bagarmossen hos Jennifer och Kicki och hade jättetrevligt!! Där bjöds det på snittar, vi va lite försökspersoner. Allt va jättegott och vi kom hem runt halv 12.

I går tillbringade vi nästan hela dagen på landet, jag fick sovmorgon, vilket behövdes!

Idag har vi vart på babysim, Elsa va inte på humlr. Hennes tänder stör henne rejält, så hon vägrar äta =(



 

Elsa med sin nya leksak :)

Suck på mig

Efter en kväll på landet, fullt med prat om stelerisering, aborter samt förlossningar, gissa vem som blev sugen på att blir gravid?!

Jo jag!

Skriver med imorgon

Lunchmys samt öppna förskolan

Igår hade vi lunchmys med Miku som hade gjort en jättegid fläskkotlett i sås, sen hade jag gjort en potatisgratäng.
Barnen busade som bara den och hade jättekul, som pussade och kramade på varandra. Det såg riktigt mysigt ut.

Sen när Totte kom hem, hade vi en trevlig kväll, med halv 8 hos mig och resten av rulltårtan som Miku hade gjort till oss som efterrätt :)

Elsa sov nästan hela natten, vaknade halv 5 och ville ha välling, sen somna hon om till 7, då kom hon in till mig och vi busade i 45 min innan vi somna om och sov 1 timme :)

Efter frukosten, som jag fick i henne efter lite om och men(banan och kiwi, som hon kunde äta själv) så drog vill till Centrum där jag handla hennes favoritmat; pastasnäckor i tomat samt bröd och leverpastej till hennes frukost imorgon.
I centrum mötte jag Zandra och tristan och vi drog till Paus där det blev min andra bakade potatis med skagen för den här veckan! Haha och efter det blev det öppna förskolan där båda trollen lekte av sig.

Elsa somnade inte föräns vid 3, och då hade hon inte sovit på hela dagen, men hon sov bara 30 min, men somnade om när vi kommit hem som tur va :)

Nu ligger Totte och Elsa på golvet och busar, kanske ska göra de sällskap ;)?

Söker!

Jag behöver hjälp av er läsare!

Elsa vägrar att bli matad nuförtiden! Oftast vid frukosten, ibland middagen. Så nu vill jag ha massa recept i på saker som han kan sitta och plocka med, som inet är allt för kladdigt ;)

Jag har gett Totte i uppdrag att handla frukt som man kan skiva ner som hon själv kan äta, samt potatis. Morötter och majs har vi hemma.

Så vi får se hur lunchen går idag.

10 månaders kontroll

Hon klarade allt galant!

Vikt; 7930 g
längd: 72,4
huvudomf: 43,8

Elsa kan:
Hon vet vart lampan och klockan är.
Går mot möbler
Kan stå korta sekunder, rekord 17 sek ;)
Har rest sig några gånger själv
Vet att om jag säger klappa försiktigt, så klappar hon försiktigt.
Pussas och kramas, speciellt på barn som gråter, haha!
Vinkar
Favorit lek: ta ur och lägga tillbaka saker ut en låda.
När man tar kort på henne, verkar hon vilja se bilden, haha! Hon drar i telefonen tills hon får se, och när hon ser bilden ler hon och petar lite på de.
Älskar bilder på bebisar, men mest på sig själv
Säger dah dah (tack tack) ibland när man ger henne saker och säger varsegod.
Säger dah (titta) ibland när hon pekar på saker. Haha!

Fantant!

Folk gnäller alltid på oss med barnvagn, vi går 2 och 2, vi tar upp caféer, ja vi är allmänt i vägen! Men är det någon som gnäller på pensionärer som går sakta eller som har sina rolatorer ivägen?! Nä!
Idag va vi med om världens gnälligaste tant på bussen!
Jag och Steph va på väg till brandbergen för att gå på ÖF där. På vägen dit, efter att ha missat 1 buss bla för att den va full med barnvagnar, och dessutom stått ute i ca 20 min med våra små, kliver en kärring på med sin rolator. Hon säger till oss(ber oss inte alls!) att flytta på vagnarna och vi förklarar snällt att det går inte, om vi flyttar på Stephs vagns så hamnar hela hjulet mitt i gången, och då kommer inte folk förbi. Så vi sa till henne att hon måste vika ihop sin, men nej! Varför skulle hon det?! SÅ hon flyttar Stephs vagn så hela hjulet står i gången och trycker in sin jävla rolator mellan våra vagnar och går och sätter sig. Så mellan Söderbymalskolan och Brb C så försöker vi förklara för henne att hon inte kan göra som hon vill och vi också hade stått ute och väntat länge!
Men det va ju inte henns problem- Sen när vi kommer till BRB så börjar hon dra ut sin rolator, och då säger jag till henne; Om du tar sänder min vagn eller gör minsta lilla repa får du betala det! Och hon blev skitsur igen!

Aja, dagen blev iaf lyckad, jag fick lite shoppat åt damen, 2 nya bodys samt 2 tight från Lindex :)

 

Sen har ju Elsa börjat sova i sitt rum, så snart ska jag börja fixa till ordentlig där :) Hon har varit jätteduktig! Första natten vakna hon 3 gånger, kom in till oss vid 3. Andra natten vakna hon 3 gånger men vaknade kvart över sju, då gick vi och la oss i våran säng och mös! =)

Fangubbe!

Fan va sur jag blev! Hade mailat på en garderob jag ville ha, men sen så ändra jag mig och smsa personen att jag ändrat mig och inte ville ha den längre, då ringde han och skällde ut mig! Va fan!!

Fixardag

Idag bordet det egentligen vart en fixardag, men jag är så trött! Elsa och min täppta näsa har hållt mig vaken halva natten. När hon inte va vaken, va jag så täppt att jag inte kunde andas, och när hon väl va vaken, så grät hon eller gnällde hon.

Samma sak igår, hon gnällde 90% av hela dagen! Ingen dög, hon ville inte äta, inte sitta på golvet, inte sitta hos oss. INGET! Både jag och Totte höll på tappa förståndet. Men idag är det lite bättre, som tur är, med tanke på att jag är själv med henne.

Jag har fixat lite, dammat det som syns. Jobbigt när solen skiner in, man ser allt!! Sen har jag möblerat om Elsas rum inför nästa helg. Då hon ska sova där inne. Vi har prövat nästan allt innan, för att få henne atts ova på nätterna. Här är det sista! Om inte det funkar vet jag inte vad vi ska göra =(

Sen så va Elsa jätteduktig idag, ställde sig och gick med gåvagnen alldeles själv! Annars har vi behövt ställa henne mot den så hon ska gå :)

Fråga 1

Hur ofta är det Ok är lämna ifrån sig sitt barn?


Vad tycker du är för mycket?

Bilder

Bjuder på bilder från babysimmet i söndags + bilder från veckan!

Heaven!

Man känner vekligen av när man sovit några timmar extra än vanligt! Inatt sov Totte på soffan, så han fick sova några timmar innan han skulle till jobbet. Jag och Elsa fick dela på 180 sängen, vilket va skönt!
Jag och Elsa fick också sova några extratimmar, vilket gjorde att hon vakna halv 8 imorse! Så istället för att gå upp hämtade jag en låda leksaker som hon lekte med ca 30 min innan hon tröttna på det och ville upp...

Vi har hunnit med rätt mycket i veckan, träffat Steph o Liam och va i Farsta med de. Där shoppade jag det sista till inbjudningskorten.
Idag träffade jag Zandra från BVC. Hon övertalade mig att gå till öppna förskolan, där de gjorde fotavtryck idag. Jag hann inte göra det på Elsa, utan det va en annan mamma som gjorde det med Elsa, medans jag sprang till Centrum för att handla en ny body, eftersom Elsa hade bajsat ner den andra. suck!
Men det är nog klart nästa vecka, ska bli jätteskoj!
Sen när vi kom hem gjorde jag hemmagjorda köttbullar, med sås och kokt potatis till. Jättegott! Elsa fick också äta av det.
Vi delade sakerna i små bitar, sen fick hon plocka det hon ville ha. Ärtorna jag hade kokat till henne va populärast, de letade hon länge efter :)

Imorgon ska jag träffa Miku, får se vad som händer :)


Elsa växer och växer! Hon veta tt strumpan ska vara på foten och försöker sätta på sig den när de åkt av, men det går inte så bra. Sen vet hon att dockans mössa ska vara på huvudet och försöker sätta på mössan på dockan. Haha!
Jag älskar den ungen!!

090422

Innan jag fick Elsa, va musik det bästa jag visste att lyssna på.
Nu är hennes skratt det bästa! Det finns inget som är så underbart som att höra henne lycklig!

Ett barn kan göra så mycket, det kan förvandla gott till ont med bara lite skratt. Det kan driva bort all ilska med bara ett litet leende, eller en blick.



Du förändrade mitt liv kopiöst när du kom.
Du kom med sådan glädje som inte kan beskrivas.
Ditt skratt skrämmer bort allt ont!

100215

Jag förstår inte hur ungen kan vara så pigg kl 8 på morgonen, men imorse lyckades jag halvsova medans hon satt i sängen och lekte, klättra på mig och skrek dadda. Haha! Så det blev en halvtimmes extra sömn, vilket behövdes. Sen upp, för vi hade lite halvbråttom till sångstunden, hade tänkt och vara där tidigare, eftersom jag skulle hålla i den idag, men kvart i 11 va vi där! Suck, det där med planering va inte min grej imorse :P

Sångstunden va som vanligt roligt, bara lite människor, tror många är sjuka nu. Men efter blev det lite fika och prat, sen gick jag och Tiina på långpromenad till en seconhandbutik vid bussgaraget. Hittade massor som va bra! Bla en sittpuff som fick följa med hem. Det kommer bli mitt stora projekt, att klä om den :) ska handla tyg och sen fixa. det kommer bli jättebra!

Imorgon ska jag ta mig till en annan seconhand, i närheten, där de har barnkläder, leksaker samt möbler. Kanske hittar jag det jag vill ha ;)

Känner mig faktiskt jättetråkig när jag skriver, inläggen handlar inte om något speciellt, utan det blir mest svammel. Så egentligen borde jag bara sätta mig ner och låta fingrarna styra allt. Vem vet vad de inläggen kommer handla om.
Men jag vill verkligen skriva om bra saker, inte bara om vad jag gör, utan vad jag tycker och tänker om vissa saker. Jag vill vara brutal, ärlig.
Jag vill skriva om saker som intresserar andra och insperera andra.
Vi får helt enkelt se om det kommer imorgon, annars blir det en annan dag.

Vad ska man göra?

u vänder jag mig till er läsare med barn, eller någon som kan något om barn! För det här går snart inte längre!
Jag förstår inte varför hon inte vill sova, hon är såå duktig när hon hon sover borta, men så fort hon kommer hem och ska sova, går det åt pipsvängen! Inatt har hon vaknat 17 gpnger typ, och alltid innan jag håller på att somna! Så jag blir helt slut. Totte med.

Förrut hade vi problem med nattningen, nu går den jättebra, hon får välling och tänderna borstade, sen går Totte och nattar henne, vilket tar ca 15-30 min. Sen sover hon rätt ok tills vi ska sova, eller från ca 12 börjar hon gnälla, gråta och vända på sig. Och vi kan ligga och klappa henne på magen och prata med henne, ibland funkar det och hon somnar till, men vaknar så fort vi slutar, annars så gråter hon hela tiden!

Jag känner mig som en dålig mamma som inte vet vad mitt barn vill ha!

gaah!

Är det bara vi som inte firar alla hjärtans dag?
Vi har gjort precis som vanligt idag, haft en super jobbig natt, precis som vanligt, tvättat och gått på babysim, som vanligt. Sen gjorde vi inget typ senare. Den enda vi gjort som inte tillhört det vanliga va att vi åt våfflor till lunch, haha!


Jag kom på att tänka på en sak härom dagen när jag stod och diska. Nu när man är mammaledig är det precis som att komma tillbaka till skolan, det är lika mycket bullshit och skitsnack som i skolan. Det är lika uppdelat som i skolan.
Precis samma sak är det på arbetsplatsen. Är man inte frammåt i någon av dessa så hamnar man bara i skym undan.

Nej men nu ska jag kolla på blondiner har roligast, totte ska sova, sååå booooring!
Men veckan blir fullspäckad!

Elsas nya favoritlek =)

Elsa älskar att lägga saker i lådor sen ta upp de, det kan hon sitta med lääänge! En annan sak är att sitta i min och Tottes säng och kasta ner hennes nappar i hennes säng, sen ta upp de. Filmade det idag :) Ursäkta om videon är felvänd ;)

Euuuhh

Veckan har mest varit kaos! Totte och jag har fått sova ca 2 timmar per natt, sen har båda vart igång hela dagarna, så i Torsdags tog det stop för mig. Jag började böla för allt! Haha, jag va så trött att det går inte att beskriva.

Vi har haft fullt upp, vart på sångstund, öppna förskola och umgåtts med folk. Så det har vart skönt atts lippa sitta hemma och bara göra inget.

I torsdags fick jag också en jätte god nyhet, måste tacka mamma för att hon har tjatat på mig att skicka in papper för ärret efter porten, för jag fick verkligen behövliga pengar för det!
Så igår blev det att gå upp till centrum, köpa nya jeans till Totte samt småsaker till lägenheten som jag dregglat efter ett tag ;) Jag fick 2 st klänningar/tunnika
Så nu väntar jag bara på resten av gardinerna, sen blir det fix här hemma!
Sen blev det en storhandling, vi handla för ca 2000 kr! Kändes bra att saker hemma, vi fick med oss massor! Barnmat och annat :)
Sen på kvällen hade vi barnfritt så det 3 rätters med toast skagen till förrätt, fläskfile till varmrätt samt chokladmousse till efterrrätt, sen en god drink senare på kvällen.

Men sovmorgon blev det inte, hmpf vaknade 9, pigg! Jag ville ju sova längre!! Men men det blev iaf en lugn natt, utan skrik från Elsa.

Min mamma och pappa kommer med henne lite senare, saknar henne faktiskt :)

Hoppas!

Jag är helt slut! Så inatt hoppas jag att vi får sova, annars får jag ta igen det på fredah då Elsa ska övernatta i VH :)

Nya tag

Har ju direkt inte uppdaterat ordentligt på ett tag, men jag har verkligen inte haft lust eller tid. Elsa tar mer och mer tid på dagarna. Hon rör på sig som bara den, så man måste vara redo att fånga upp henne ibland.
Hon har börjat smått att släppa taget om bord och andra saker, sen idag ställde hon sig upp själv, utan stöd! Självklart missade jag det och Totte fick the moment ensam med henne =(

Vi har som sagt haft fullt upp med att träffa folk, jag försöker göra saker hela dagarna för att inte tråka ut damen. Speciellt de dagarna vi fått sova dåligt. Då vill jag verkligen ha något att göra för att slippa ligga i soffan, och underhålla henne fast jag inte orkar.

I fredags va vi i Årsta, vi hade barnvakt under natten.
Middagen va jättemysig, men jag, blev lite för full, även fast jag inte drack mycket. Men det blev som det blev, sen iväg och jobba på lördagen,m en jag va inte bakis som tur va! Men det va ett fint bröllop, längtar till mitt egna, men det får bli senare :)

På söndagen blev det babysim, jättekul som vanligt, denna gång blev det ett nytt sätt att dyka på. Mycket bättre, Elsa gillade det.

Idag har vi tillbringat dagen i Valla på sångstund, sen i Handen med Stephanie och Liam. Vi gick och hälsa på Janne i butiken och där bjöds på kaffe. Alltid lika trevligt!

Sen blev det lite småstressigt till gymmet, körde lite maskin idag, ca 40 minuter, blev inte så mycket, men jag får ta igen det på torsdag ;)



Imorgon blir det att gå upp tidigt, iväg till Karolinska med min mamma som ska passa Elsa. Jag ska på GUCH-mottagningen och kolla hjärtat efter cellgifterna.
Men det känns sådär att lägga ut 320 spänn på det.

Nej men nu ska jag torka lite innan jag ska pussa på Totte :)

FAN!

Jag vet faktiskt inte vad som är fel på mig! När något är fel, går jag och verligen irreterar mig på det i timmar. Jag blir förbannad och vill kasta saker, jag gnäller och gråter för minsta lilla sak!
Tex idag:
Har precis fått hem jättefina gardiner, först så visar det sig att det har blivit fel färg till vardagsrummet(mitt fel när jag gav mamma artikelnummret) Sen när jag bestämt mig för att behålla den vinröda gradinen till vardagsrummet och öppnar den, så är det bara 1! En längd som ligger i förpackningen och hela min värld går under, otroligt!

Jag är otrolig! otroligt dum! Korkad!

Städdag

Det blev en hemmadag med storstädande istället. Det enda jag inte hann med va våttorkning av golvet, måste hitta trasan till grejjen innan, tror den hamnat i tvätten, så det blir nog en till dammsugning + våttorkning på söndag :)

Nu ska jag sova, tidigt blir det idag, men jag är helt slut, eftersom jag inte sovit ordentligt på typ 2 veckor!

Imorgon ska jag till Farsta med Steph och Liam, jag ska kolla på grejjer till Elsas rum samt saker till inbjudningskorten till henne kalas som är om ca 2 månader! HJÄLP! Min lille tjej blir snart 1år.. tiden går såå fort!

Sovgott, det ska iaf jag förhoppningsvis!

Gahh!

Känns som jag aldrig kommer komma iväg tillg ymmet! Varje gång är det något som händer och jag inte får sova!
Inatt kunde jag inte somna, sen när jag väl somnade vakna jag när Totte gick upp och va vaken tills Elsa vaknade halv 8. När jag väl, efter 1 timme fått henne att somna om och nästan somnat själv, börjar grannhelvetet att borra! Kvart i 9 på morgonen! Och det är inte bara en gång utan blir så Elsa vaknar och blir rädd! JAG GER UPP!

090201

Måndag och ny månad. Hjälp vad tiden går snabbt! Jag hinner inte med egentligen!

Idag stod sångstund på schemat och jag och Elsa höll i det. Allt gick jättebra, och det va faktiskt kul! Efter det stannade jag kvar en stund i kyrkan och pratade med Maruia, samt Malin(?) en av ungdommarna. Elsa riktigt älskar henne! Haha!

Sen kom vi hem och vilade lite, Elsa har vart jättegrinig hela dagen, jag hoppas det är tänderna!
Måste komma igång! Så nu har jag bokat upp mig på pass och jag ska gå! JAG SKA GÅ! Så imorgon sitter min pappa barnvakt, eftersom de inte barnpassningen har så bra tider.. suck! Men det är det billigaste alternativet just nu att gymma där. Har verkligen inte råd med SATS =(
RSS 2.0