Oj oj oj

Oj här går tiden alldeles för fort! Snart en ny vecka och imorgon en ny månad! Och en månad närmare dagen D! Jag riktigt längtar!

Men veckan har Elsa hunnit gå på dagis 2 dagar, sen så har vi myst här hemma och jag har jobbat och vart i skola.

Igår åkte vi ut på landet och åt middag där, Elsa fick träffa sina sysslingar Nellie och Oliwer och jag fick träffa Jessica och Sandra :) Vi satt och pratade lite tills klockan blev alldels för mycket och tårna bortdomnade.
Vi kom hem vid 9 och Elsa toksomnade på en gång medans Totte var uppe och fixade lite inför idag.

Idag kommer N&D hit och ska käka middag och mysa, vi håller på förberede allt och det kommer bli sååå gott!

Hör av mig imorrn om jag hinner, måste fixa lite inför skolan på måndag.

Det hemliga äventyret

Den här påsken fick sig ett perfekt slut, på Globen med Cassandra och hennes familj. De fick tag i biljetter till Pippi på is och visste att Elsa älskar Pippi, så vi fick följa med och jag har aldrig sett Elsa så lycklig, bla över att få träffa sin bästis Josefin, men också se Pippi!
Det blev en lunch på Donken innan vi gick vidare till globen, där målades J som Pippi, Elsa ångrade sig i sista sekung och förblev omålad. Lite trist men damen har en vilja!

 

Föreställningen var helt underbar, men min lilla tjej somnade som en stock efter pausen och sov ända till slutet, stackarn va så trött och sov trots allt ljud!

Tack Cassandra, C, J och L för en jättemysig kväll! Jag hoppas att vi kan gengälda det med något annat roligt! Kanske grillkväll :)

Kommer lägga upp mer bilder från helgen imorgon.

Äventyr..

Idag blir det ut på äventyr, ska bli skoj!

2 år!

Idag 14:14 är det exakt 2 år sen min prinsessa föddes! Jag är så stolt över henne! Vilken lycka hon ger oss varje dag, det går inte att beskriva. Trots att dagarna börjar tidigt enligt damen, trots hennes humör, trots att hon är envis och älskar att göra tvärtemot vad man säger, så älskar vi henne så otroligt!

Hon har under sina 2 år lärt sig så mycket, fått en egen vilja, en egen personlighet. Hon har redan favoriter bland sina kompisar och älskar färgen blå. Hennes favorit filmer är madicken, pippi, emil och disney. Hon pratar snart i meningar, sätter ihop 3 eller 4 ord när hon pratar nu och snart är det igång på riktigt! Hon pratar hela tiden, och man förstår vad hon vill, oftast ;)


Min nyfödda bebis, bara 1½ timme gammal!

 


Augusti 2009, tjejen är 4 ½ månad och satt själv korta stunder.


Damen är 1 år.


Min tjej 2 år.

Imorrn!

Imorgon blir min stora tjej 2 år! Jag kan inte fatta att det är 2 år sen jag gick runt med stor mage och bara väntade på värkar!

Så imorgon kommer hon få lite mer paket och sen senare på dagen åker vi till Årsta och hälsar på N&D. Ska verkligen bli skoj!

Ska försöka uppdatera lite med bilder imorrn på skatten, och visa hur mycket hon utvecklats på 2år!

Koppor

Varför utvecklas inte kopporna och vätskefylls! Jag vill ju shoppa! Jag vill göra saker med Elsa, planera och ha skoj! Men nä, de är envisa som bara den!

Nu börjar jag tro att det är något annat!

hmm

Det känns verkligen som jag kommer gå under här hemma, ingen som vill umgås, vilket jag förstår. Men jag orkar inte mer! Jag vill träffa människor och vara social, jag vill kunna plugga! Men så fort Totte kommer hem på dagarna är jag helt slut efter en heldag med Elsa! ÅHH!

2 år sen!

Idag är det 2 år sen Elsa var beräknad, enligt RUL.


"Men jag sitter hemma och mår hur bra som helst, VA FAN! Nej jag är trött på att vara gravid nu, jag vill ha bebis! Jag orkar inte. Kan inte ha något planerat utan måste ta dagen som den kommer och jag är verkligen en sån person som vill ha saker planerat... Åh! Det här känns inte bra alls.. kommer säkert gå över massa.. och bara sitta o glo.

Nej men nu ska jag tycka synd om mig själv"

Det här inlägget skrev jag 11 på morgonen.

"Det blev en promenad på ca 1 timme idag, skönt.. Är peppad att klara av det här iaf! Men jag längtar verkligen efter att ha ont! Rätt ont alltså, ite i foten eller benet..

Jag är lite smånervös, har nog inte riktigt fattat att jag kan få värkar vilken sekund, minut, timme eller dag som helst. Det är helt sjukt egentligen!

Vi ska snart iväg o stilla min hunger o sug efter kebab. Har nog vart sugen på det i 1 v nu! Så det är kanske det hon väntar på där inne ;P haha nej men skämt åsido. Vi ska åka till palmyra o äta där, det kostar typ lika mkt där som det gör i VH och på Palmyra får man typ sjukt mkt mat. Ska ta kort på Tottes tallrik så får ni se! Jag ska äta kebab ibröd och sno pommes av Totte, det blir billigare så, eftersom varken Totte eller jag orkar äta en tallrik var!"

Och det här inlägget skrev vid 17 tiden :)


Sista bilden på min mage :)

Nu är det 3 dagar kvar tills min prinsessa blir 2 hela år!

Utedag

Vi har tillbringat dagen utanför porten med Miku som kom och gjorde oss sällskap, imorrn blir det nog detsamma, men jag tar med mig en filt och ligger nog och läser lite :)


Sötnosens fina prickar


Frukosten som inte va god ;)


Nya cykeln :)

Prick, prick

Morgonen började med sovmorgon till halv 9! Fy fan vad skönt det var! Sovit så bra inatt!

Försökte äta frukost med damen på balkongen, men det va inte gott enligt henne :) Hennes prickar/koppor ser mycket bättre ut nu, inte lika svullna som de vart. Jag blir bara mer och mer fundersam över prickarna.

Men vi går nog ute en stund idag och myser i solen, tycker hon behöver komma ut! Det är ju så fint väder!
Kameran följer fortfarande med!

Kalas

Kalasdagen blev lyckad, trots många bortfall. Elsa var överlycklig att få leka med Ture, Sara-li och Robin! Hon fick många fina presenter bla ett Ikeakök, saker till köket, kläder, pengar och annat smått :)
Det blev mycket gott bakat, 2 tårtor hann jag med imorse, trots besök på akuten :)
De kunde inte se om det var vattkoppor eller efterprickar från 3 dagarsfeber, det märker vi imorrn eller på tisdag.

Åhh!

Elsa vaknade upp med 10-15st prickar i ansiktet och på händerna, varför just idag?! Hoppas det bara är myggbett, vilket jag inte tror :(

Ska till vårdcentralen om 50 min, så får se vad de säger!

Elsa igår

Elsa är på landet just nu med Totte, de har hållt sig hemifrån och jag kan förstå de ;)

Men hon har nog haft jätteskoj! Igår fick hon också gå ut en stund och jag märkte att hon saknat att vara ute, dessutom nu när det är så fint väder! Så vi gick hemifrån vid 12, sen somnade hon i vagnen och jag tog en prommis tills intervjuen. Jag hoppas den gick bra! Elsa förstörde lite, men det verkade inte göra nåt. Som tur förvarande jag om att Elsa skulle med och Elsa fick till och med en glass :)

 

 



Tänk att min tjej snart är 2 år!

Hemma hos oss!

Dagen har bestått av bakning och städning, och jag blev klar nu. Började vid 9 imorse och har tagit 1 timmes paus cirka :) Så nu är jag helt slut, men dte är rent här hemma! Så jag tänkte faktiskt bjuda på lite bilder härifrån, vår fina lya. Börjar äntligen bli nöjd! Det är lite småprojekt kvar, lite i köket och sen skaffa fram lite tavlor på damen.

Men man vill inte lägga ut allt för mkt pengar på en hyreslägenhet, det hade vart annorlunda om vi hade äkt stället :)

Köket


 

Köket är jag nöjd med, det senaste inköpta är tårt/fruktfatet, älskar det. Hittade det på Åhléns för bara 200 kr!

Ska försöka hinna med vårt sovrum, Elsas rum och vardagsrummet :) Sen lite bilder på Elsa såklart!

Trött!

Lunchen står på spisen, får se om Elsa äter nåt idag. Stackarn har sån hosta och har så ont i munnen, fattar inte varför hon ska bli sjuk varje gång tänderna strular!

Kan ju säga att jag inte var så pigg imorse när hon ville upp halv 7, pigg och glad efter en helvetesnatt! Jag kom dessutom hem vid 1 tiden, och då fick Totte lägga sig på soffan.

Sen ska jag försöka gå ut på en promenad, så Elsa får sova i vagnen och få lite frisk luft, det är ju faktiskt nästan 16 grader i solen! och sen ska jag på arbetsintervju! Ska bli skoj! Här i handen, så om jag får det, passar det alldeles utmärkt, dessutom på ett ställe jag trivs som i fisken ;)

Nej men nu blir det lunch! Oxfile för mig och kyckling för Elsa, båda fick jag med från jobbet!

Vigselförättare!

Idag har vi träffat kvinnan som ska viga oss, hon var jättetrevligt och det klickade rätt fort!
Hon förstod hur vi ville ha det och kom med massa förslag på saker vi inte tänkt på!

Det känns rätt verkligen! 4 månader kvar tills den stora dagen och nu börjar det kännas som en verklighet!

Sjuk tjej

Min lille tjej är hemma och har feber, får se hur detta blir, annars blir det inget kalas i helgen :(

4 år

Elsa är hemma idag, hon hostade lite inatt och höll oss vakna, men nu idag har det vart lugnt, så jag hoppas verkligen hon kan gå på dagis imorrn, måste bli klart på skolarbeterna. Blev klart med ett idag och skickade inte det, så vi får se hur det gick och om jag måste kompletera med något.

Vi har precis ätit lunch och Elsa är i sitt rum nu och leker, ska ta en vila med henne sen innan jag drar till jobbet :) Inte så ofta det händer, men jag hoppas hon somnar.


Kom dessutom på att idag har jag och Totte vart tillsammans 4 år! Och imorrn är det 4 månader kvar till vi gifter oss :) Kan inte fatta det!

Söndagkväll

Helgen har gått alldeles för snabbt! Det känns som man inte hinner allt man vill!
Fredagskvällen tillbringade jag hos Fina Amina och hennes kompisar, vi drack och pratade massor! Spelade lite spel och drack lite till, kan säga att mitt vinglas aldrig var riktigt tomt, hade en värdinna som fyllde på det innan jag ens hade hunnit dricka upp allt.
Men jag kom hem till 2 tiden, fick medmig sofia hem som sov på soffan. Vaknade halv 8 och var rätt pigg trots all dricka.

Sen blev det full fart, jag, Totte och Elsa åkte vidare mot kalas hos Rickard, Emmy och Ture som fyllde 3 år! Stora killen! Där var det fullt ös på alla barnen, massa gott och äta och trevligt!

Åkte hem efter ett par timmar, lämnade Elsa hos sin mormor och åkte hen och tog en powernap innan vi åkte in mot stan med Matte P och Anna. Där blev det middag på 5emtio4yra och senare en drink i Skrapan, högst upp! Vilken utsikt det va!!

Idag blev det att plugga lite, började skriva på ett arbete, och är nästan klar :)

Imorrn är det skola igen, sen hem och forsätta på alla hundra arbeten jag har!

12 dagar innan sin 2 årsdag!

Totte och jag är jättestolta! Idag så kissade Elsa på pottan för första gången! Hon är lika stolt som vi är över henne! Springer fram och tillbaka till pottan, sätter sig och säger kan inte. Och vi förklarar att hon inte kan kissa jämt :) Sötungen, nu gör hon tulle i soffan, alldeles naken! Haha, Tulle= Kullerbytta :)

Bussjävlen!

Har precis tagit en paus i pluggandet, suttit lite mer än en timme och bara skrivit :) Blev bra tycker jag, så ska snart börja med VG uppgiften. Kanske tar en vila innan? ;) Sen blir det till Centrum och handla lite dricka till ikväll samt fika till mig och grannen :) och hämta Elsa tidigare från dagis!

Blev så förbannad idag, vi tog bussen imorse till dagis, lite lata var vi, men vi skulle inte möta upp Cassandra med J och Elsa älskar att åka buss, men när vi ska kliva av, vill Elsa hålla min hand och när vi ska kliva av stängs dörrarna innan Elsa hunnit ner på marken och hon får den på sig, den krockar med hennes kind samt huvud och hon ramlar ner på marken och blir lite ledsen.
Busschaufföreren: Hur gick det?
Jag: Det gick bra, men du kanske ska titta lite nogrannare?
B: Jag kan inte göra något åt det, dörrarna är automatiska....
J: Men då kanske ni inte borde ha det!?
B: Du borde ha tryckt på barnvagnsknappen...
J: Men det hjälper ju inte alls.

Och det har jag vart med om, då jag tryckt på den knappen tidigare och dörren åkt in i vagnen istället och hållt på välta den istället!

Så vi gick till dagis eftersom Elsa ville det, annars hade jag tagit hem henne på en gång! Men de på dagis vet om vad som hände, så om hon blir seg eller börjar spy eller nåt, ringer de.
Men känner mig som världens sämsta mamma, varför bar jag inte ut henne!?!

Skoldag

Blev att kliva upp tidigt imorse, min kropp var direkt inte med på det, utan ville fortsätta sova. Men det blev att lämna prinsessan på dagis och sen gå vidare mot tåget. Sen blev det en promenad till skolan, alltid skönt, speciellt nu när det börjar bli varmare :)

Sen har det inte hänt så mycket mer, lektion, sen planering för arbetet och efter det lite shopping till Elsas kalas.

Imorgon väntar en pluggdag. Har handlat lite naturgodis som jag ska ha och mumsa på :)
Sen blir det tjejkväll hos Amina! SKOJ! med stora bokstäver!

Dagen med Elsas gudmor

Idag tog jag och Elsa en mamma och dotter dag, vi mös lite på morgonen, bråkade lite som vanligt ;)
Så efter lite lunch, lek och sömn var vi redo, nej jag var redo att gå ut medans Elsa skulle gömma sig, gråta, skrika och sparka lite på mig medans jag satte på henne ytterkläderna, men så fort de va på blev hon sitt glada jag igen.
Ute träffade vi Jennifer och vi tog oss till lekplatsen där vi var ett tag innan vi gick vidare till affären och handlade lite till middagen, sen hem och fikade lite.

Efter middagen kom Totes faster hit med en litet paket från london, en jättefin tröja!

Nu ikväll tog jag ett bad, och sitter nu fastklistrad framför Greys, ska snart sova och upp tidigt imorrn för skola, sen blir det grupparbete.


5 år sen...

Tiden har verkligen gått fort, vart har den tagit vägen?? Idag, för 5 år sen låg jag inne på Astrid Lindgrens barnsjukhus och hade redan hunnit ligga inne en dag, hunnit med att blivit nedsövd samt gjort ett ryggmärgsprov. De hade hunnit starta en kur och jag hade hunnit med att spytt ett antal gånger. Jag var helt slut och sov hela tiden.

Nu sitter jag här, med världens bästa sambo, världens underbaraste unge och jag är så lycklig! I år är den sista kontrollen förhoppningsvis, sen är jag friskförklarad och det ska firas! Det ska firas stort! Mousserande i stora lass! I sommar blir det av! Då är den resan slut! Men en ny måste börja. Det kommer säkert blir jobbigt att veta att de inte kommer ha koll på mig längre.

Tisdag

Sitter på jobbet och väntar på att klockan ska gå. Åkte lite tidigare så jag kunde ta en promenad hit, alltid lika skönt, speciellt nu när det är vår!

Idag har jag städat, skulle ha pluggat men fick besök imorse av C och L, det va trevligt, de satt i soffan medans jag sprang runt och städade, sen när de gick åt jag lite lunch och satte på hög musik och fortsatta städanden, plockade överallt, bara lite damning och våttorkning kvar!

Imorgon ska vi träffa Jennifer, får se om vi åker en snabbis till Farsta eller hur vi gör :)

Imorrn kommer nog lite bilder på prinsessan!

Helgen slut

Helgen är slut och en ny vecka börjar imorgon. Jag har jobbat hela helgen och kom hem vid halv 5 imorse, skoj? Nej inte precis, speciellt när vår lilla dam inte verkar vara sitt gamla jag. Hon har gnällt i 2 dagar och sovit jättedåligt inatt. Stackarn var nog lika trött som Totte och jag vid middagsvilan, men vägrade somna i vår säng, men vagnen gick jättebra. Skum unge!

Den här veckan blir lika jobbig som alla andra typ :P Skola 2 dagar, samt vi ska träffas innan och efter lektionerna med grupperna i grupparbetena, sen jobb tisdag. Sen måste hela lägenheten storstädas! På onsdag ska vi träffa Jennifer, så vi hoppas på fint väder så vi kan vara ute och fota :)

På lördag ska vi iväg på barnkalas och sen på kvällen blir det Årsta till N&D. Fullt upp medvetslös? Yes verkligen!
Om 19 dagar blir Elsa 2 år! Tiden går alldeles för fort, så det blir massa planering för kalas.

Nu ska jag hänga upp lite tvätt och pussa på min man, det är han värd!

Dessutom, vad har hänt med kommentarerna? :S Inga alls!

Vikten!

Hade inte väg mig på flera veckor eftersom jag var livrädd att jag hade gått upp igen, men vägde mig förra veckan och jag hade gått ner! Inte mkt, men jag hade iaf gått ner!

Nu på morgonen hade jag gått ner ytterliggare 1 kg! Är äntligen nere under 85! Och det är inte med typ 100 gram! utan ligger på 84.1! Blir så glad att jag är närmnre 80 strecket än 90 nu :D

Kommer fortsätta skippa kolhydrater, saknar det inte ett dugg just nu, har börjat med groddar istället för pasta, potatis och ris. Sen promenader till skolan och jobbet, tur att det tar ca 20 min för att gå till varje ställe.


Så här äter jag just nu:
Frukost en shake, är ju fortfarande ingen frukostmänniska men har börjat vara hungrig nu på morgonen och då passar en shake utmärkt!

Lunch: antagligen matlåda, sallad eller äggröra med sallad.

Middag: med massa sallad och bara 1 portion!

Så jag hoppas jag hinner komma ner till 80 innan månadens slut!

Vill ni att jag uppdaterar mer om min viktnedgång med lite mer speciellt, mat och aktiviteter? =)
RSS 2.0