onödigt?!

Hemma ikväll för vi ska tvätta imorgon, och jag ska packa inför Skåne-resan. Elsas första resa! =) Den kommer bli rolig men sorglig. Ska ju på begravning den 6e, morfars =(

Vi har vart på landet, myst! =) ätit gott, Matte har fått nån baknojja, så vi fick björnbärspaj idag efter middagen.

Har direkt inte så mycket att skriva längre känns det som, känns egentligen onödigt, för jag gör ju direkt inget!

I Onsdags träffade jag Steph och 2 andra mammor, det va kul faktiskt! Vi gick runt i centrum, jag köpte par skor.
Sen är vi mest på landet och där gör vi inget faktiskt, vi sover och bara vilar ut!

Shopping!

Det blev lite shopping idag =)

Det blev 2 par badtrosor, i strl 62 och 68, 2 st baddräkter i strl 62 o 68 till babysimmet som börjar snart! Ska bli så kul!

Sen blev det en tröja, från hm där det står; cute and clever. Jättesöt! =)

Sover hemma idag, eftersom vi ändå ska iväg till MVC på efterkontroll imorgon. Ska väl disskutera preventivmedel. Vet faktiskt inte vad jag ska välja! HJÄLP!
Aja får höra vilket som är bäst =)

Sugen....

Gah! Jag är så sugen på att shoppa loss! och gå på bio!

namngivelse

Haft en underbar helg ute i Granby! I Fredags åkte vi och handlade allt det sista som behövdes till lördag, fixade i ordning  potatissalladen och bakade!
Sen på lördagen va det massa att göra innan alla skulle komma, fixa pastasallad, koka kaffe, fixa på dansbanan och fixa oss! Ja, vi hann iallafall =)

Cermonin var helt underbar tyckte jag, självklart var jag jättenervös över att prata för alla människor, och i mick dessutom! Men alla tyckte det gick jättebra och det fälldes många tårar =)

Cermonin började med att "En värld full av liv" spelades och alla kom in på dansbanan, där berättade vi om varför vi hade cermoni och inte dop, varför Elsa fått sina namn, om datumet vi fick reda på att vi skulle bli en familj och datumet Elsa föddes. Sedan presenterades faddrarna som var Jennifer och Berit, de fick varsin faddergåva, en tavla var.
Sen fick Elsa sitt halsband.

Det blev fika o efter dte öppnade vi alla presenter. Hon fick så mycket fina saker!

På kvällen stannade ca 30 personer kvar och grillade, och drack. Jättetrevligt. Jag och Totte kunde slappna av när det gällde Elsa, min pappa tog promenader med henne.

Det sista gänget gick vid 00:30


Elsa växer så det knakar! Min lilla skrutt börjar bli stor! Hon har börjat greppa saker jättemycket, och ska ha allt i munnen!
Hon älskar att sitta upp och stå! Så hon får sitta så mycket hon vill i sin vagn, vi har bytt till sittdelen, eftersom hon inte tycker om att ligga hela tiden, men hon får inte sitta helt uprätt än, utan det blir mest i mellanläget, men det duger för henne.
Sen har hon börjat göra massa nya ljud, mest pruttljud!
Och nu gråter hon annorlunda när hon är hungrig.

Det tar tid att lära sig att vara mamma, men som tur har man hela livet på sig! =)

3 månader

Idag är det exakt 3 månader sen jag va inne på Danderyd och hade fruktansvärda värkar! Idag är min bebis 3 månader! Gud va tiden går fort! Man hinner inte med! Snart kan hon gå och prata! HJÄLP!

Vi är hemma en snabbis från landet, ska iväg till BVC och få den hemska sprutan! Fy fan! Min lille bebis ska få ont i benen, sen ska vi vidare till apoteket och köpa alvedon och sen till Anetts jobb och hälsa på. Sen blir det nog landet igen, får se om vi stannar kvar, beror på hur Elsa blir efter sprutan!

Iveckan ska vi bar förberede inför lördag! Hjälp har massa att göra, ska baka och göra iordning 3 sallader. Ska handla allt som behövs. Jag är bara lite stressad, för jag har inte ens hunnit skriva allt jag ska säga! HJÄLP!

Nä måste fixa mig nu
hörs!

Min bebis!

Min mamma har vart här och hämtat Elsa! Det känns konstigt att det är så tyst hemma nu. Men vi har hunnit massa, stöka ner hela köket med cheescake, städat upp det =) Sen förberett allt. Kakan står i ugnen och vill inte riktigt bli klar... men vi har inte bråttom, än!

Igår kväll va Elsa jättetrött! Hon hade inte sovit på hela dagen, så vid 19tiden började hon gråta, så vi la henne i vagnen och där slockna hon och vaknade inte föräns halv 5 imorse och ville ha mat. sen somna hon om till 8! Den ungen är helt sanslös! Men jag älskar henne massor!

Ska fortsätta fixa, kanske ta mig en stänkare.

landet

Är hemme en snabbis för att städa, tvätta och hämta nyckel till vagnsförrådet! Sen drar vi tillbaka till landet och är där tills imorgon, sen åker jag hem en snabbis, har mammahäng här, ut till landet och sen hem övermorgon =)


Vi har vart på landet sen i Söndags, jätteskönt! Vi har bara tagit det lugnt, lagt oss tidigt, ätit glss och myst...
Idag kommer också Tottes mamma och pappa dit, så då får vi flytta ut till våran vrå, som jag städade lite igår, blev jättebra! Ska försöka hitta en byrå dit, med iaf 5 lådor, så får vi 3 lådor till oss och resten till Mattes verktyg.

En sak som jag verkligen önskar mig är en litet stuga, på typ 10-15 kvadratmeter, som vi kan sätta på deras tomt, som jag själv kan inreda. Hade vart så mysigt!

Min kropp är full med myggbett ;) haha..

Men men, ska städa nu, väntar på att Bosse, fastighetsskötarn ska ringa så jag kan möta honom, och få nyckeln!

Min prinsessa!

Nu har hon hittat sina favoriter som hon inte kan sova utan! Ett gossedjur som är en hund och min gamla döskallescarf! Hon måste bara ha det och krama det när hon ska sova! och sin älskade napp såklart!
Men hon ser så gullig ut när hon ligger och kramar hunden. Scarfen visste jag typ inte att jag hade kvar, den köpte jag för att ha på huvudet när jag var sjuk. Hade ett antal, men de har mamma fått. Men den här va lite speciell, hittade den på JC, när jag va istan. Sen den dagen hade jag på mig den hela tiden tills håret växte ut. Trodde faktiskt det va en av de jag skulle slänga, men den låg där i min låda.

Liam! Elsas prins!

Idag har jag träffat Elsas nya bästis! Liam! Han va galet söt! och så liten! Jag kan inte fatta att Elsa vart så liten! Min lilla plutt börjar bli stor nu!
Men efter en kaosmorgon med henne, kom vi iväg till Steph, och va fint de bodde! Blev så avis på deras soffa bla, GE MIG! Men lilleman som låg i, va ännu finare =) Elsa skötte sig exemplarisk där, skrek typ bara när Liam började.
Sen tog jag och Stepg våran första barnvagnprommis ner till Ica och handlade lite frukost till de och lunch/mellis till mig. Köpte lite frallor. Köpte också en sån där chickitadryck, mango/passionsfruk! Jättegod tycker jag, så jag testa och tog lite på fingret, så fick Elsa smaka, hon älskade det! Inga miner eller nåt! Bara smaskade och ville typ ha mer, men det fick hon inte! Men jag tyckte iaf att det va roligt att hon gillade det =)

Imorgon ska vi bara ha en slappdag, ska till Sabis bara och fixa lite till middagen, Totte jobbar sin sista dag på 6 veckor!
Det ska bli så skönt! äntligen få umgås mer med honom!




Min lilla bebis ca 1 timme gammal! Och snart är hon 3 månader!

Mammahäng!

Idag blev det mammahäng, från Globen till Liljeholmen. Vi gick i 2 timmar ungefär! Och det va jätteskönt!
Efteråt blev min belöning kebab med pommes i Liljeholmen hos en av mammorna!
Jättefin lägenhet hade hon!

Sen åkte vi förbi Coop en snabbis, där jag gick vilse! Skulle ha 3 saker och sprang omkring på hela Coop! Jag är ju van med Maxi haha! Men åkte hem, hann vila en stund innan mamma och Stoffe kom hit med Sushi till mig! YUM!

Imorgon blir det slappdag, få se om det blir en tripp till min favorit-fd.tjockis =) och hennes prins! =)

Mardrömmar

Gah! Kan inte somna om! Elsa vaknade vid 5, fick mat och somna om på en gång! Men jag kunde verkligen inte! Så nu sitter jag här! Tänker bara på en mardröm jag hade häromnatten! Det va jättelänge sen jag hade en sån liknande, trodde aldrig jag skulle drömma det igen!

Drömmen handlar om en ond och pratande katt! Jag vet, det måste låta helt korkat! Men så är det! Jag började drömma de drömmarna när jag va runt 4 år! Det är en av de mardrömmar jag minns som min första!
Jag minns att jag sov inne hos min mamma och pappa, mellan de och vaknade, eller satte mig upp i sömnen för jag hörde ljud. Nedanför sängen satt en katt, såg inte färgen, bara att de hade gula ögon som lös! (Bara nu när jag tänker på det ryser jag till!) Den bara satt där, och när jag väckt pappa var den borta. För mig va det verkligt, men egentligen en dröm. Och under flera år drömde jag om den här katten, som kunde prata! Varje natt så attakerade han mig i olika skepnader, som liknade mina egna katter, men i drömmarna visste jag att det var han!

En natt bestämde jag mig; Nu ska jag döda honom! Jag ska drömma klart drömmen och döda honom! Och det gjorde jag! Sen härom natten drömde jag om honom igen! Men det va så jäkla läskigt, för i drömmen fick jag ett sms, trodde det va från mamma men i smset stod det; Vi är tillbaka!

Fy fan!
Så fort jag tänker på det blir jag skraj! Jag är så jäkla rädd! Kan ligga på kvällarna och tänka på det!

så tycker jag....

Idag kommer min mamma hem! Gud vad jag har saknat henne! Jag vet inte varför, men på senaste år har jag blivit jättemammig! När jag va mindre var jag mer pappig, men nu har det blivit som en vana att ringa min mamma i tid o otid! Inte för att prata längre stunder utan att bara höra hur det är hur det är och vad hon gör. Jag ringer minst 2 gånger per dag! Första gången blir när jag vaknat och sen blir det alltid en gång på kvällen, sen kan det bli iaf 2 gånger under dagen! Haha, oftast ringer jag henne när jag ska gå någonstanns, bara för att ha någon att prata med =)

Den 18:e blir det nog så att mamma och pappa ska sitta barnvakt, vi får se =) Vi ska ha gäster och jag känner det, att jag kan inte stressa med både mat och henne! När jag/vi har gäster ska allt vara 100% perfekt! Inga fel!
Men jag tycker också att det är bra att lämna ifrån mig henne, för jag vet hur trygg hon är som person! Om hon nu hade gallskrikit när vi lämnade henne skulle jag aldrig göra det! Men nu, så är hon så lugn är andra bär på henne. Hon trivs med att hoppa lite från olika famnar, även fast jag inte tycker om det speciell mycket. Kan ibland sitta och råstirra på de som håller henne, bara för att se att de håller ordentligt!

Jag vet att många "moralkärringar" skulle se mig som en dålig mamma för att jag "lämnar" bort Elsa till andra, och andra tycker jag är modig som vågar....

Men jag känner så här, när jag väl börjar jobba sen, måste jag lämna ifrån mig henne! Eftersom jag tänkt börja jobba 1-2 gånger i veckan i augusti/sept så kommer det behövas! Eftersom Totte jobbar, jag ska ta mest av hans dagar och han vill inte använda alla sina dagar på en gång, så kommer det bli så att hon kommer hamna hos min mamma eller Tottes mamma 2-3 timmar, de dagar jag jobbar tidigt. Om jag börjar 2, så måste jag åka vid 1, och då på den tiden hinner inte Totte hem, men då kan jag bl.a ta med henne till jobbet och lämna henne hos min mamma. Jättesmart tycker jag!

Jag tycker egentligen det är jättejobbigt att lämna ifrån mig henne, men ibland måste man faktiskt! Man måste få göra saker själv, man är faktiskt en egen person. Bara för att jag är mamma är jag också sambo och en egen person. Jag känner ibland att jag och Totte måste få tid att kunna prata själv, utan pauser med blöjbyten och matning.

Jag har absolut inget emot folk som inte vill lämna ifrån sig deras barn, det är deras val! Alla bestämmer ju själva hur de vill uppfostra sina barn. Jag tycker de är otroigt duktiga som orkar. Jag kan faktiskt erkänna att ibland vill jag bara lägga mig i sängen med kudden över huvudet! Bara för att jag inte orkar höra henne skrika, jag vill inte höra henne ha ont, eller vara rädd. Och ibland är jag trött på att behöva bära omkring på henne flera timmar, bara för hon är på det humöret.
Men man får faktiskt känna så! Jag tror det är normalt, men många vågar faktiskt inte säga det!

Jag är stolt över att vara mamma, att vara den mamman jag är, för jag gör mitt bästa för min bebis! Och jag vet att när jag mår bra, är utvilad kan jag ta hand om henne på det bästa möjliga sätt.

Kläder =)

handlade ju en jacka i veckan och idag lite =) och jag är jättenöjd!



Första bilden är setet till Liam =) så underbart! Hoppas hon inte läser innan, haha  men men hon ligger ju fortfarande på BB!

De andra är till Elsa =)

Kalas+farsta

Igår va vi på vårt första 1årskalas! Det va så kul! Elsa sov sig igenom halva, men det va ganska skönt, med tanke på innan vi gick så hade hon skrikkalas själv! Kunde inte lägga ifrån mig henne.. Vet inte vad det vad...
Men vi kom iväg och firade lilla Josefin =)

Idag har vi bara tagot det lugnt, åkte till Farsta Centrum för att handla upp vårat presentkort vi fick av Hannah o Micke, när de va här och fikade. Det va egentligen tänkt till att köpa nåt till mig och Totte, men självklart blev det kläder till Elsa, eller ja, ett par byxor som det står "Rebell" på, jättesnygg, finns en body till med en gitarr som jag också vill ha, men det får vänta! Sen köpte vi present till lilla Liam, ett svart/vit randigt set med body, byxor och mössa! Så gulligt!

Efter det åkte vi till landet, blev bjudna på lassange och jag drack faktiskt ett glas rött till det! Så jädrans gott va det!
Gick en snabbis till dansbanan för att se vad som fanns och inte fanns till namngivelsecermonin,sen förbi Kalle och beställde det som skulle drickas =) gick på lite över 1000 kr, ganska billigt med tanke på hur mycket vi får!

Just nu ligger Elsa och sover, hon vaknar väl snart, då ska hon få mat och bada =)

Kalas hos Jennifer! =)

Vi åkte iväg i störtregnet till Bagarmosssen för att fira Jennifer och Kicki! Hade jättetrevligt =)´
Grillade på deras baksida och drack lite vin. Sen vid 10 åkte vi hem eftersom Totte skulle jobba idag. Så nu sitter jag här själv, ska iväg på 1årskalas senare.

Har pratat med mamma lite, får se när hon kommer hem. Hon har tömt rummet på hemmet, så nu är det gjort iaf. Nu är det bara att försöka plocka ihop mormor som inte alls mår bra, men det förstår jag! Både mormor och mamma är inne på att försöka få in henne på ett korttidsboende, men det hade vart bättre med ett mer långsiktigt boende, där hon får rutiner och får prata med människor.
Tycker så synd om mamma som måste vara där själv =(

Bjuder på några bilder från igår, annars kan nu gå in på Jennifers blogg, för hon kommer väl antagligen lägga upp bilder =)

Så har äntligen Liam kommit!

Idag kom pyret! Han är helt underbar, fick ett mms av Stephanie Jag blev helt gråtfärdig!

Längtar tills jag får se pyret på riktigt!

Snart kommer LIAM!

Åh vad jag är glad! Jag är jättenervös! Känns som det är jag som ska föda igen! Stephanies vatten har gått, så nu går jag fram och tillbaka och väntar, väntar på mitt mms på snyggingen som gömmer sig i hennes mage!

Kommer och tänka på den dagen mina värkar började! Hittade en konversation mellan mig och Stephanie, som vi hade samma dag mina värkar började och samma dag Elsa föddes, måste bara lägga in den!
Jag:*vilar*BF+3, ONT!
Steph: jag(L)dig!! D.L

2009-04-22 09:43:14 *vilar*BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L ge mig knark!
2009-04-22 09:43:24 jag (L) dig!! D.L *vilar*BF+3, ONT! ha ha ha ont??
2009-04-22 09:43:35 *vilar*BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L aaa... fy fan, har haftd et sen 4 imorse
2009-04-22 09:43:50 jag (L) dig!! D.L *vilar*BF+3, ONT! då e det nog dags snart =)
2009-04-22 09:44:35 *vilar*BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L mjo, men jag får inte åka in än.. har 5-6 min mellan de... bara
2009-04-22 09:45:34 *vilar*BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L hur mrå du då?
2009-04-22 09:46:12 jag (L) dig!! D.L *vilar*BF+3, ONT! ja mår bra men nu blev ja lite nervös ha ha snart kommer ju skrutt =)
2009-04-22 09:46:51 *vilar*BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L haha jag är skitnervös... om det ska göra så här ont o bara öppna sig så vet jag inte hur jag ska klara resten, ska ha allt som finns!
2009-04-22 09:47:28 jag (L) dig!! D.L *vilar*BF+3, ONT! ha ha ha jaså neeee inga sprutor ;)
2009-04-22 09:48:08 *vilar*BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L jo allt som finns, fy fan! det här är värre än allt annat på jorden!
2009-04-22 09:48:35 jag (L) dig!! D.L *vilar*BF+3, ONT! sluta nu skrämmer du mig :$
2009-04-22 09:50:10 *vilar*BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L haha förlåt men det är sant, förbered dig
2009-04-22 09:51:14 jag (L) dig!! D.L *vilar*BF+3, ONT! neeeee jag vill inte
2009-04-22 09:51:20 *vilar*BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L haha
2009-04-22 09:51:52 jag (L) dig!! D.L *vilar*BF+3, ONT! ;) ska köpa sängh åskötbord idag =)
2009-04-22 09:51:58 *vilar*BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L åh på ikea?
2009-04-22 09:52:16 jag (L) dig!! D.L *vilar*BF+3, ONT! nee begagnat ;)
2009-04-22 09:52:25 *vilar*BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L okej =) smart!
2009-04-22 09:52:43 jag (L) dig!! D.L *vilar*BF+3, ONT! aaa kommer strax telefon
2009-04-22 09:55:58 BF+3, ONT! jag (L) dig!! D.L ska vila.. men jag hör av mig

Det är svårt att tro att det är nästan 11 veckor sen!
Min lilla skrutt ligger nu i gymmet och pratar med figurerna! Äntligen har hon börjat gilla att ligga där, innan skrek hon bara så fort man la ner henne! Men nu kan hon ligga där en stund iaf!

Ja hur skulle jag klara mig utan henne, även fast hon väcker mig tidigt på morgonen, så sover hon hela natten. Även fast hon har sina skrikstunder ibland, så är hon oftast glad och ler och pratar massor!

Jag älskar henne mer än allt annat på denna jord!

090603

Kvällen har spenderats med Berit, vi har pratat och ätit gott =)

Imorgon ska vi bara ta det lugnt, sen ska vi till Jennifer som fyllde 18 i mars och fira henne och hennes mamma som fyllde igår! Så vi ska dit och grilla och ha det skoj. Sen på söndag ska vi på 1års kalas hos söta Josefin!

Ja imorse när vi vakna så öste det ner och sen började det åska, jättemysigt faktisikt, så jag, Totte och Elsa satt på balkongen och mös =) Sen tog vi en tur til Maxi och handlade lite och fyllde på kolsyrepatronen, så nu kan jag göra bubbelvatten igen! Hatar att dricka vanligt egentligen!

Ja, sen fick jag reda på att min favorittjockis kommer sättas igång på söndag! Jag kommer vara helt nervig hela dagen! Vänta på mitt mms! Jag längtar nog nästan lika mycket som henne efter Liam! Elsas lilla prins! Gaah! blev helt till mig, känns som jag ska föda igen! haha! Hon kommer klara det galant! det vet jag, utan bedövning =)

Har pratat med mamma idag, hon har börjat tömma morfars rum på hemmet, bara möbler kvar, saknar honom så otroligt!

Bilder


Elsa med en av sina män ;)

Efter att ha sovit 10 timmar utan att vakna =) vilken skönhetssömn!

090702

Idag har vi lekt med de andra mammorna igen, eller det va en annan mammagrupp =)
Jag träffa typ 3 olika grupper med mammor, tycker det är jättekul! Först har vi de i min ålder, eller de är yngre än mig =) Marie-Nellie, Cassandra-Josefin och Jennie-Hugo, sen är det Årstagruppen med alla småkillar! Elsa är den enda tjejen! Många att välja mellan sen ;) och sist är det mammgruppen från BVC, men de har jag inte träffat på ett tag, kanske ska slänga iväg ett sms om promenad någon dag nästa vecka =) Sen måste jag ringa Stena om nyckel till vagnförrådet, smart att ha det, när andra med barnvagnar ska komma upp.

Men idag åkte vi iaf till stan, köpte en jättefin jacka till Elsa på Zara! Trodde verkligen inte de hade barnkläder, men jag har hittat min favoritaffär! Allt va så snyggt, men stort =( det va mellan 62 och uppåt. Elsa har ju bara börjat med 62 och hon har redan massa klänningar i de storlekarna =/ men men vi får se, kanske kan åka dit fler gånger ;)
Jakcan blev iaf i storlek 68, så den kan hon ha i höst hoppas jag. Det är exakt en sådan jag vill ha!
Vi gick annars runt lite, hittade såklart massor jag ville köpa till henne, men nu får det bli stopp!
Sen åkte vi hem, och Totte och jag satt på balkongen, vilket va jätteskönt!

Ja kan ju säga att Elsa va helt slut efter gårdagen! Hon fick ta ett bad vid 20:30, sen somna hon vid 21 och vakna 07 imorse! 10 timmars sömn!

Nej  men nu ska jag pussa på henne lite, det va ett tag sen sist(10 minuter kanse)

090701

Vilken dag det har varit! Åkte hemifrån vid halv 2 idag, och kom hem för ca 20 minuter sen! Vart har dagen egentligen tagit vägen =)?
Vi va hemma hos Marie och Vincent med 3 andra mammor och deras små =), drack kaffe och pratade. Riktigt trevligt faktiskt!

Sen är jag jätteglad, Äntligen kan Elsa har storlek 62! iallafall i klänningar =) Idag hade hon sin fina tröja med rosor och tights till, byxorna va lite förstora i midjan, men de satt iaf! Hon va så söt! Glömde ta kort, för senare råka hon spy lite på den, så det får bli bild nästa gång hon har den, efter måndag då vi hat tvättstuga!

Sen blir jag så förbannad på sl, man får direkt inte plats på varken tåg eller buss! vad är det tänkt att vi ska stå egentligen?! På bussen får det plats 3 vagnar, om man har tur! Sen blir man alltid, eller för det mesta dels uttittatd när man går runt med vagnen, av både yngre och äldre! Vad glor de på egentligen?!

Vad har ni gjort idag?

Kan inte fatta att han fortfarande är borta, jag saknar honom så otroligt!
RSS 2.0