Onsdag

Imorgon får vi nycklarna! Woho! Så idag har vo mest packat, gick ut en stund i gropen och gungade lite med Elsa, hon riktigt älskar det! Sen gick jag upp till centrum med Cassandra som också va i gropen och lekte med Josefin..
Där mötte vi på Jessica med familj, jag skulle egentligen bara dit för att köpa ett nytt minneskort till kameran. mitt gamla har lagt av, av någon konstig anledning, måste formatera det hela tiden, men nu fick jag 2 gig för 99 kr, rätt så billigt tror jag :) Så nu ska jag ladda batterierna och ta mer kort ;)

Någon som vet några bra batteri? Jag har laddningebara, men tycker kameran bara dör efter några kort =/

Men men snart kommer det folk som ska kolla på lägenheten, de som var här innan hade väl tackat nej, synd för de!

Sen ikväll blir det simning och imorgon fullt upp med att kolla på lägenhet, tvätta och åka och titta på färger till lägenheten.



Jobbet igår va by the way aslätt! Slutade halv 11, och kom hem lagom tid eftersom min pappa va så snäll och hämtade mig och körde hem mig :)

Hiss och Diss

Häromnatten låg jag och tänkte på vad som kommer vara inne för mig i höst och helt ute!

Hiss:
Rött är verkligen höstens färger, I Love it! Har nog alltid älskat rött ;)
Doftljus, eller ljus i alla former! Vem älskar inte det!?
Hösten, eller början av hösten, när löven fortfarande sitter på träden och solen skiner sådär mysigt ;)
Duntäcke, även fast det är kallt ute eller inne i rummet, så är man alltid varm under duntäcket.
Varma skumbad, med en bra bok, eller en plaskande unge?
Kaffe, jag kan inte leva utan mitt morgonkaffe med mjölk i ;)
Mammutmöblerna från Ikea, jag leter hela tiden på blocket, I LOVE THEME!
Tunnelbanelukt, vet inte varför, men det luktar gott ;)

Diss:
Iskallt golv! Gahh! Jag som typ aldrig går i strumpr hemma måste göra det nu, eftersom det är såå kallt!
Löven faller av träde.. snart kommer vintern :(
Gnällig unge ;) haha..
Jobbiga människor istan som promt ska gå på allt och alla!

Farsta+Ikea

Igår hade jag fullt upp, fick träffa Marie, Nellie och Lillebror. Vi hinner ju inte ses så ofta, så vi åkte till Farsta med hennes Jonas och barnen, samt Cassandra och Josefin. =) Där åt jag en sallad, jättegott faktiskt =)

Sen va jag ju tvungen att handla lite grejjer till Elsa, det blev en kofta, strumpr, jeans och en liten jeansväst, jättesnyggt! Sen kom Totte och hämtade mig efter jobbet och då skulle vi åka hem, men när vi kom till parkeringen så mötte vi Tottes pappa, som sa att Anett o Robin skulle till Ikea, så vi bestämde oss för att följa med och kolla på vad vi vill ha till lägenheten ;) Såklart vill vi ha massor!!! Men vi köpte lite småsaker iaf :)

Idag ska jag träffa Berit en snabbis innan jag drar till jobbet och jobbar ikväll, sen är jag ledig ändå till nästa vecka tror jag :D Så vi ska planera flytten som sker någon gång. Haha!

Studio

Orkar inte lägga upp mer, för det var över 1000 bilder ;)

 

trött trött tröttast

Igår va jag helt slut! Orkade inget!

Vi gick iväg på babysim och det gick lika bra som vanligt! Sen nr vi kom hem, va båda jag och Elsa jättetrötta så vi la oss och vila, Elsa somnade på en gång medans jag bara låg och halvsov.

Inatt har jag väl sovit sådär, Elsa vaknade vid 23 och då hade inte jag somnat än, så det va bara o ge henne mat och sen försöka somna om, Sen vid 6 vaknade hon igen, och fick mat och ny blöja..
Jag har ju världens problem att somna på kvällarna, hur trött jag än är, så somnar jag inte utan ligger vaken länge. Samma gäller när jag vaknar på natten, jättesvårt att somna om, =/

Men men idag blir det lugn dag, =)

Lördag

Gårdagen var helt underbar! Ladies night va bäst! Har skrattat sjungit och haft jättekul!

Går inte att förklara eller återberätta, man måste vara är och uppleva nästan 11.000 brudar på globen!

Lördag

Vaknade faktiskt ganska pigg imorse efter att ha kommit hem 1 inatt.
Det va helt underbart att jobba igår! En överaskinigsfest för 2 st som fyllde 40 år =)

Idag åkte vi förbi landet en snabbis, de har loppis där varje lör/sön, hittade en tavla(20 kr) med nalle puh motiv till Elsas rum, 1 overall till Elsa i vinter (30 kr) Självklart var den röd, följer Cassandras råd, rött, rött rött. Har alltid älskat rött och kommer nog kanske ha en röd fondvägg i nya lägenheten, kanske Elsas rum ;)?
Sen köpte jag på sockor med handvarmare, eller va det heter, inte vantar, men nästan =)

Nu ska jag fixa mig, ska på Ladies Night med min mamma, Jennifer och Kicki =) Ska bli skoj!

Vi hörs om mer update... imorgon..

Fredag utan mys

Är helt slut efter igår, slutade runt 11, då kom pappa och hämtade mig, som tur va, annars hade jag inte vart hemma föräns runt 12!
Somnade direkt när jag kom hem, trodde verkligen inte det, pga Totte berättade att han precis vaknat av en mardröm och så berättade han den och den va läskig! FY FAN!

Men sen så vaknade jag runt 3 inatt av en mardröm! Gah! Den va verkligen läskig, vaknade i ett ryck och va alldeles svettig! Det tog ett tag innan jag somna om.

Sen vaknade en viss dam vid halv 8! Och det gick inte att få henne att somna om! Så vi gick upp och myste lite..
Sen somnade vi om vid 9 och sov till 10, skulle egentligen behöva mer sömn men men, man kan inte tvinga henne att sova..
Så vi va tvugna att gå upp igen...

Idag händer inget speciellt, ska jag iväg och jobba senare.. kommer vara helt slut imorgon, men det är extrapengar och det behöver vi inför flytten!
6 dagar kvar tills vi får nycklarna och jag ska försöka planera varenda kvm på torsdag, färg och allt!

Men men vi hörs =)

På jobbet

Sitter på jobbet just nu, väntar på att de sista ska gå så jag kan stoppa in den sista disken. Jag hatar när det är jättelite kvar. Just nu är det kaffekoppar med tillbehör som är kvar innan jag kan byta vatten i diskmaskinen och sen diska glasen, som MÅSTE diskas i rent vatten. Samt en andra omgång med besticken. Det är jobbigt och bara vänta. För sen vet jag att jag kommer typ stressa sen när alla gått, för jag hatar att vara själv i den här byggnaden. Som tur kanske min pappa hinner hit innan de går. Annars får jag ringa mamma. Haha jag är en fegis, men jag är så jävla mörkrädd. Men men vi hörs.

Jobb

Ska snart dra iväg till jobbet.. Kul men lite smånervös. Ska jobba själv ikväll, vilket jag inte gjort på 7 månader. Sista gången jag jobbade själv va i Februari, det va den gången jag va tvungen att ringa dit min pappa som fick komma och hjälpa mig, sen lämna hälften av allt kvar, för att jag inte kunde gå. Gud vad jag grät!

Idag provade jag och Totte massa jeans vi har hemma. Tyckte det va lite pinsamt/jobbigt att jag kunde ha Tottes jeans! Det va otroligt jobbigt psykiskt! Men det ska det bli ändring på!

Varje onsdag kommer jag följa med Cassandra till simhallen och varje torsdag och söndag är det gymdags med Afrodans och Pilates.. Kommer bli fit inför sommarn 2010 ;) haha!

Nej men nu ska jag få i mig det sista i glaset med Nuttran, sen kolla lite på mina grejer på tradera som jag budat på.

Ja som ni märker är jag lite fast i traderaträsket, så;
Vad heter ni där?
Säljer/köper ni?
Vad säljer ni?


Sen måste jag bara skriva att min/Berits ögonsten Jesper fått somna in idag, världens mysigaste katt!

Sjukstuga

Antagligen så är Elsa sjuk, eller så är det sprutan som spökar, för igår så hade hon feber och skrek rakt ut! Hon har aldrig skrikit så mycket som hon gjorde igår, inget hjälpte, så hon fick alvedon och efter typ 30 minuter slockna hon i sin säng. Inatt har hon sovit sisådär. Jag iandra hand har sovit helt OK, vilket jag inte gjort på jättelänge! Men idag har jag ändå vart jättegnällig! eller irreterad av någon anledning. Jag vet inte varför!?

Och Elsa har för det mesta sovit, har haft feber idag igen, så hon fick ännu mer alvedon och så somna hon på mig, så vi har mest legat o mysigt.

Sen har vi städat hela lägenheten, eftersom vi skulle ha visning på den idag. Och det gick jättebra, så om vi har tur flyttar de redan in i mitten av oktober :)

Idag ska vi mysa, jag skulle egentligen simmat med Cassandra idag men lilla Josefin hade blivit sjuk =(

Nä ska ta det lugnt idag, mysa med Totte =)

Min sjukling sjunger med pappa

Grattis Elsa!

På 5 månaders dagen =)

Tänkt att det är 5 månader jag skrev det här inlägget. Värkarna hade kommit igång och jag hade vart vaken sen 2 på natten. Jag var förbannad på min mamma som inte hade förvarnat mig för att det skulle göra så ont! Jag var arg på mig själv som hade önskat i flera dagar att jag skulle få ont!
Jag gick runt i hela lägenheten och svor och planerade vilka bedövningmetoder jag skulle använda; ALLT!

Vid halv 11 tiden var Totte tvungen att ta över telefonen; då jag pratade med Huddinge sjukhus och de hade precis meddelat mig att de hade fullt och resten av sjukhusen var fulla! Men hon skulle ringa runt och höra om någon hade fått plats. Jag stod lutat mot köksbordet och grät och försökte andas genom värkarna!
Vid 11 tiden fick vi godkännt att åka in till Danderyds, så vi tog alla saker som var uppe, resten låg i bilen, så det blev mest min kudde, kamera och mobilerna och åkte in. Det tog ca 25 minuter, och då hann Totte att tanka ;)

När vi väl kom dit så möttes vi av en trevlig BM-studerande, hon visade in oss på ett rum, där jag fick lämna urinprov, sen fortsatta jag vandra runt i rummet tills en läkare kom och då fick jag sätta mig på sängen och då satte de CTG på magen för att mäta värkarna och bebisen hjärtljud. Där fick jag ligga i 20 minuter, med värkar och jag kunde dessutom inte röra mig!
Sen när de 20 minutrarna hade gått kom läkarn in igen och jag fick ligga kvar med ctg, men hon skulla ta hinnorna och sätta ett ctg på bebisen huvud, eftersom hjärtljuden sjönk och gick upp.
När hon hade tagit hinnorna forsade det ut vatten, vilken underlig känsla det va! Men hon kollade samtidigt hur mycket jag var öppen, och jag trodde jag var öppen minst 3 cm! Men det visade sig vara 7! Jag hade alltså gjort det mesta arbetet hemma, men hon sa; med tanke på att vi har tagit hinnorna kan värkarna bli lite jobbigare, så vill du ha lite lustgas. Aja tänkte jag, lite kan jag ju börja med, så det blev 20/80. Men värkarna blev så jobbiga att de var tvungna att höja till 50/50, men där andades jag bara in 2 gånger innan jag börja må illa och de som känner mig vet hur mycket jag hatar att spy! Så jag slutade med den helt, och så kollade de hur mycket jag var öppen, 8 cm! Det började likna något nu! Snart kommer hon! Läkarn tog samtidigt blodprov på Elsas huvud för att se hur mycket syre hon hade i blodet samt socker...

De sista centimetrarna va det jobbigaste! Kunde inte ligga, sitta eller stå. bad bla om ryggbedövning här, men när jag fick reda på att förlossningen kunde dröja ut med 10 timmar till(!?) så avböjde jag och skrek efter kejsarsnitt! Haha... Man har verkligen inte kontroll över något i den här situationen....
Men till slut bestämde jag mig att resa mig, och under tiden jag stod upp bytte de ut ctg:t på Elsas huvud, sen helt plötsligt var det dags att krysta!
I 40 minuter krystade jag ståendes, nu i efterhand kan jag inte fatta att jag stod upp! Med tanke på mitt knä, som är så instabilt, men jag lyckades!
Det jobbigaste var nog när huvudet var på väg, för det backade och jag blev verkligen förbannad på det, men tills slut kom hon ut, 14:14, 51 cm lång och 3080 gram.

Nu har det gått 5 månader och hon är helt underbar! Idag fick hon sin 5månaders spruta och det klarade hon galant! Efter det fick hon lite presenter på babyland :) måste ju skämma bort henne lite ;)


Elsa nykläckt =)

Kvälls

Idag blev det en promenad till Coop, sen hem igen. Det va jätteskönt! Vi gick runt 09:40 och kom tillbaka vid 11. Så det blev en lång promenad! Elsa sov på ditvägen men vaknade på Coop.

Vid 13tiden kom Berit förbi, istället för bakelse åt vi en god smörgås med massa nyttigt på.
Sen gick hon vid 15, och jag och Elsa mös =)
Totte kom hem vid halv 5 och sen har vi bara packat lite. Tänkt om 9 dagar får vi nycklarna! Woho, då ska vi städa igenom den lägenheten, och kolla vad som behövs målas om.

Imorgon blir stora tjejen 5 månader! Hjälp vad tiden har gått fort!
Och då ska hon få sin andra spruta.. usch! Hatar att de ska behöva sticka henne. Men en bra sak är att vi ska väga och mäta =D

Ska mysa med Totte nu framför Tina på tv, Jag blir inte bara liiiiiite hungrig! =(

Nytt liv;

Nu måste jag ta tag i mitt liv, måste verkligen växa upp och ta ansvar.

Mina mål, till december 2010 är;
- Gå ner till min målvikt, alltså 65-70 kg
- Börja röra på mig oftare, kanske gymma 2 gånger i veckan
- Börja prata med någon psykolog/kurator för att kunna bearbeta allt!
- Ta vara på vänner/familj och försöka träffa de så mycket som möjligt.
- Ta vara på den tid jag får med Elsa och följa alla hennes utvecklingar.
- Städa minst 1 gång i veckan, för atts jälv må bra!



Jag och Robin i Taxin till Klubb 122 :)

Babysim+prommix

Babysimmet gick jättebra! Elsa klarade hela 30 minuter =) och det va inget gråt efter heller!
Men det va en annan tjej som höll i det då hon som brukar göra det va sjuk och hon va inte lika bra.. I think!

Efter det gick jag en prommix med vagnen, ca 40 minuter. Gick förbi nya lägenheten.. Gissa vem som längtar ;)
10 dagar kvar till flytt och vi har inta packat klart. Jag är inte bara lite stressad. Får fixa lite på dagarna nu.. så jag kommer nog vara rätt tråkig.. haha!

Kan ju säga att jag börjar sakna mat! Jag saknar middag, att kunna sitta och prata tillsammans och bara äta något litet, så vi får se när det blir. För jag saknar det!

 

Idag så gick faktiskt Elsa själv, eller ja, jag höll i hennes armar och hon lyfte fötterna och gick frammåt. Haha!


Gårdagen i ord

Gårdagen va totalt lyckad! Had ejättemysigt och kul!

Först va vi på 1-årskalas hos Jessica och Nellie. Fick träffa Lillebror, vilken underbaring! Han va så söt! Blev förälskad vid första ögonkast ;)

Sen åkte jag in till stan med Emma, Johanna och Hanna och där inne mötte vi Robin med sina kusiner Camilla och Conny. Där åt vi åt Pytterian, Jättegod mat faktiskt! Blev jättemätt.

Sen började vi röra oss mot något ställe där man kunde sitta och dricka lite, gick förbi Harry B James, men helt plötsligt har de ändrat sin åldersgräns till 19 på helger?! Aja, det fick bli Softbar, där vi stannade under en öl/cider, sen tog vi taxi, som Svenska spel/Conny bjöd på, till Folkkungagatan, där Klubb 122 låg. Ett rockställe. Där stannade vi resten av kvällen. Runt halv 2 tiden gick vi därifrån, fulla och glada :) förbi Donken där jag åt en paj.. (oooops) och en cheesburgare. Suck på mig, så nu har jag lyckats gå upp 1 kg! FAN DÅ! det blir andra bullar nästa vecka, rent som inihelvete med Nuttran.. förutom Torsdagen då det blir frukost på FT =)

Idag blir det Babysim, ska bli kul. Jag har ju missat 2 gånger, pga av olika saker, så Totte har tagit de, så jag hoppas jag inte missat något skoj :)

Smakprover från fotostudion 12/9-09



Fler kommer =)

En bild säger mer än tusen ord;

 

Jag i mitt oranga hår.. inte så snyggt som jag hoppats, men men =)

Idag har vi tillbringat dagen i Västerhaninge, hälsade på min pappa, sen åt han och Stephanie på Ribby-Pizzan, jag tittade på och smakade någon kycklingbit ;) yum yum säger jag bara.. haha

Men men imorgon jobbar jag =) Sen på Lördag ska jag ut och fira en kompis som fyller år idag, så

 

GRATTIS EMMA, på 22årsdagen =D

Rödahåriga har roligast

Ja, nu har det äntligen skett en förändring! Jag har blivit rödhårig ;) Så jäkla snygg blev det!

Men men uppdaterar någon annan dag, orkar inte nu ):

Tisdag

Jag hatar verkligen när man vaknar på morgonen och är helt slut! Det känns inte som man sovit på hela natten, men ändå har man sovit helt OK!

Men men idag tillbringade vi dagen med Stephanie =) Elsa mår mycket bättre nu, lite snorig men inte alls gnällig längre =)
Aja, vi tillbringade dagen på FT, där det bjöds på kräftor.. yum! Jag åt inte så mycket, men jag blev proppmätt!
Hade tänkt och gå förbi Name it en snabbis för att handla lite mer dreggelhakklappar, för de går verkligen åt nu! Mellan 2-3 st går det åt på en dag eftersom hon dregglar så mycket! Men klumpiga jag hade glötm plånboken hemma... i min jobbväska.. suck!

Aja, idag har vi tvätta, jag hatar verkigen det! Och det blir inte lättare med en +6 kg unge på magen... haha!

Imorgon blir det nog FT igen. Har inget annat planerat.


Slappardag

Idag har jag faktiskt ärligt talat inte gjort något!
Jag och Elsa vaknade runt 7 imorse, då fick hon mat, sen låg vi och mös till båda somnade vid 9 och då sov vi till 11! Så båda fick den sömn vi egentligen behövde och det va jätteskönt!

Elsa mår lite bättre idag, hon är inte lika snorig, så jag hoppas det är borta imorgon! Vill verkligen inte sitta inne en dag till, måste komma igång med att promenera också. Sen får vi  se om jag och Steph ska börja gymma, men vi får se....

Jag känner att jag måste börja gå ner snabbare, haha! Nej men, jag trivs med min takt.

 

Idag har vi lyckas packa ner 2 ½ skåp. Så nu är det bara massa till kvar och 17 dagar kvar tills vi får nycklarna. Som tur har vi gamla lägenheten 1 månad till, så det är inte direkt brottom att flytta över allt. Så vi har bestämt att vi ska måla. Nu måste vi bara bestämma färgerna vi ska ha =)

 

Förslag?






Söndagmorgon

Natten har vart sådär, Elsa har blivit förkyld, så hon blir jättetäppt i näsan =( Men Totte tog henne, så jag fick sova.

Idag blir det jobb, som tur buffé 70 pers =) Så jag ska fixa mig så Totte och Elsa kan skjussa in mig.

Sen ikväl och i veckan blir det att vara hemma och bara slappa, Elsa måste bli frisk, jag med. För det är nog jag som har smittat henne, och jag vill verligen inte att vi ska smitt andra.

Och så idag var det vägningdags, är snart uppe i 6 kg, den här veckan har gått lite sämre, men men. Det går neråt iaf. och det är ju possitivt =)

Nästa vecka kommer gå ännu bättre! Jag lovar!

Utkast: Kom hem ...

Kom hem vid 3 inatt! Jag va helt slut kan jag säga! Men det va kul att jobba =)
Ett par som firade guldbröllop, 50 år som gifta! Helt sjukt! Men säkert helt underbart!
Så när jag vaknade imorse kände jag mig alldeles bakis.


Vid 12 tiden åkte vi till Hammarby sjöstad, Jennifer och hennes kompis hade hyrt en fotostudio, så vi fick komma dit och ta kort. Det blev nog över 600 kort på mig/Totte och Elsa tillsammans. Vi tog på Totte/jag/Elsa, bara på Elsa och på Totte/mig. Några blev jättebra! Så de ska vi fixa på större kort och sen ge bort/sätta upp i nya lägenheten.
Sen blev dte "lyxmat" på Max, fy fan va gott! Jag åt en fiskburgare =) och Totte fick sitt första glas cola på typ 2½ vecka! han har vart så duktig! Önskar att jag va lika duktig som honom :P

Men men sen vidare till landet och kollade på hur bygget gick. De håller på bygger om där, eftersom hälften av allt va ruttet... =/

Sen när vi kom hem, såg vi att det va Haningedagarna så vi parkerade bilen och tog vagnen dit. Gick runt lite, men alla höll på packa undan, så precis innan vi ska gå hör jag en röst! Så fort jag hörde den, så växte ett svart jäkla hat i mig! Jag blev så arg och ledsen samtidigt. Men en sak gjorde mig glad; hon är så jävla ful!

Men man tror att man glömmer vissa saker, men så mycket hat jag känner för de, kommer det aldrig försvinna!

Nej men jag försöker verkligen att inte tänka på det, men jag saknar det så otroligt! Jag saknar katterna och alla människor som kom och hälsade på! =(

Men men, efter ett bad känns allt bra.. eller ja, lite bättre.

Ikväll blir det tidigt isäng, ska jobba lunch imorgon =) Totte kör in mig, sen åker han vidare till babysimmet

Mina papper...

Letade efer ett papper i ett av våra skåp och hittade min mapp om förlossningen, jättekul att läsa!
Jätteroligt att läsa om hur allt gick!

Så här såg min kurva ut =)

Fredag

Idag blir det jobb, jag hade tänkt och jobba sent idag, bara för att få in extra pengar, så vi får se när jag kommer hem inatt ;)

Imorgon ska vi till Hammarby sjöstad till en foto studio. Elsas ena fadder Jennifer har bokat en med en kompis så vi ska dit och ta lite foton =)
Totte och jag har ju typ inga foton på oss tillsammans, det blir aldrig av! Och speciellt inga på hela familjen :) Så det ska bli jättekul!

Nej men nu ska jag fortsätta plocka! Jag är på ett underbart humör idag, trots dålig sömn =/

Grattis!

Grattis till Jessica(Marie) och Jonas som har fått sitt andra barn! =)
Nu har Nellies lillebror äntligen kommit!

Min graviditet

Tänkte härma Stephanie lite genom att skriva om min graviditet =)

Den långa versionen; (längst ner finns den korsta versionen)
Allt började i mitten av augusti 2008. Min mens va sen och jag gick och sa till Totte hela tiden; Jag är gravid! Men han sa bara att vänta tills det har gått en vecka så du inte blir besviken, så vi väntade och väntade! Den 14 augusti, så hade det gått 1 vecka! Och vi gick och köpte testet, testet som skulle förändra våra liv! Testet som skulle göra mitt liv komplett!
Det va som jag trodde positivt.



Redan från början ville jag att alla skulle veta! Jag va ju så lycklig. Jag tänkte inte ens på att jag kunde få missfall. Jag var bara så lycklig och svävade på rosa moln.
Vi ringde min mamma, pappa och de blev såklart överlyckliga. Tottes mamma besökte vi på hennes jobb, och hon började såklart böla =) Totte berättade senare för hans pappa och han blev såklart jätteglad!

Fram till vecka 15 mådde jag illa! Jag spydde aldrig, men jag mådde illa och hade yrsel nästan hela tiden pga mitt låga blodtryck. Sen nästan efter det illamåendet försvann kom bäckenuppluckringen och jag fick jättesvårt att röra mig! Efter ett jobbpass kunde jag inte sova, kunde inte gå upp på toaletten. Jag staplade ut, eftersom toan hade blivit min bästa vän, ganska tidigt.

Egentligen hade jag en lätt och underbar graviditet. Men jag kände mig mest bara olycklig. Jag oroade mig för pengar hela tiden! Orden pengar/köpa/räkningar gav mig ångest och rysningar. Jag kunde ligga vaken flera timmar per natt och bara fundera på pengar.

18/9 Skrev vi in oss på Mödravården. Fick en förvirrad barnmorska som jag faktiskt, hör och häpna hade under hela graviditeten, även fast jag hatade henne!
Beräknat datum blev 12/4-09. Tänk om h*n födds då! Coolt, på våran 2-årsdag =)

Den 17/11-08 kom datumet som vi fick se våran bebis. Jag va så nervös! Vad skulle visa sig där inne, lever h*n?!
Flera tusen frågor snurrade runt i mitt huvud.
Men när jag la mig på britsen och fick den kalla gelen på magen och apparaten börja röra sig på magen så såg jag direkt, det rörde sig något där inne! En rörelse! En hand! Sen fick vi se huvudet och resten av kroppen. Vi frågade om hon kunde kolla könet, och som tur va hade va chefsläkarn där för att lära sig mer om UL, så vi fick extra mycket tid =)
Men bebisen i magen va lika envis som jag, de kunde inte mäta ordentligt men h*n visade gärna upp sig, och det visade sig vara en Elsa.
Vi fick återkomma en vecka senare, då allt gick lika bra! =)

Vi fick nytt beräknat datum; 19/4-04   
     
  

Den 27/11-08 fyllde jag 21, den dagen kommer jag inte minnas som min födelsedag, utan det va den dagen Totte fick känna hennes sparkar. I 20 minuter låg vi och hade händerna på min lilla mage. Även fast båda var jättetrötta låg vi och la varje spark i vårt hjärta och vårat minne.

Jag fortsatte jobba trots bäckenuppluckring tills en dag, då jag bara grät på jobbet! Jag var ensam och hade hand om 12 personer själv. Det var bord och stolar som skulle bäras och jag kunde inte gå! Jag grät så fort jag tog ett steg. Smärtan ilade från tårna ändå upp till nacken. Så jag fick ringa min chef och säga; det här går inte längre.
Så i mitten av februari slutade jag jobba, jag hade hoppats på att kunna jobba till mars iaf men den planen gick åt skogen.

Från det jag slutade jobba, hade jag kontakt med föräkringskassan om sjukskrivning, havandeskapspenning, men eftersom jag bara var timanställd gällde inte inget för mig nästan.
Så från att blivit lovad sjukskrvning, sen inget och tillslut gå på havandeskapspenning va mitt psyke helt bortblåst. Jag längtade inte alls längre. Jag ville få allt överstökat och jag bara led. Jag hade ångest varje kväll av pengar och massa annat.

Men som sagt, till slut fick jag havandeskapspenning och allt löste sig.
Under tiden jag gick hemma, började jag gå på en föräldragrupp. Där träffade jag en annan tjej, som skulle ha barn ca 3 månader efter mig. Hon blev min bästa kompis! Vi träffades 4 av 7 dagar i veckan och bara umgicks!
Vi hade asskoj!

I slutet hände det jobbiga, enligt min BM, så hade magen inte växt ordenligt på flera veckor så vi blev skickade på tillväxt UL i mars, men där visade det sig bara vara en liten tjej, precis som mamma och pappa när de föddes =) 

Så kom den 19 april men ingen Elsa. Va fan! Jag gick runt och ville verkligen ha ut henne.

Men så den 22/4-09 Kom hon, exakt 100 år efter Elsa Mathilda Boman, som var mormors mor till Totte.

              
Mage v 17               Mage v 21            Mage v 25             Mage v26                        Mage v28


            
V 31                       V32                      V32                     V33                    V 34

 
v 37                   v 40, togs samma dag hon var beräknad

Jag hade en väldigt liten mage, vilket jag fick höra ofta. Jag hatade det! Alla hade så fina magar, men min var bara liten. Jag tyckte självklart att min var fin. Men jag tittade alltid på andras magar. I slutet tyckte jag verkligen det var skönt att ha en liten mage.

 

 


Korta versionen;
Vi hade sex, den 14/8-08 testade vi plus, inskrivning 17/9, rutin UL 17/11
Beräknad födsel; 19/4, föddes 22/4-09


090909

Jag är helt slut! Elsa skulle promt upp 8 imorse, eller va det halva 8? Jag vet ärligt talat inte. Min hjärna va inte med överhuvudtaget! Men vi mör massa i sängen, alltid lika mysigt att få snosa på henne. Hon luktar så gott!!

Har tillbringat dagen, eller eftermiddagen med min farmor och min lillebror, vi åt lite lunch tillsammans och sen kollade vi lite i Centrum. Stoffe och jag fick 250 kr var, så nu funderar jag på att köpa overallen jag vill ha till henne! =) Men vilken storlek? Hon använder 62 nu, så ska man köpa en i 62 eller en i 68?!

Sen åkte vi vidare till Kransen och träffade Tottes morfar och hans mamma, vi satt och pratade lite, de har ju inte sett Elsa på typ 2 månader och på den tiden har hon ju vuxit massor! Vi fick tanka bilden, så nu är det fulltankad =)

Våran lägenhet börjar likna något helvet, haha. Lådor snart överallt känns det som. Vardagsrummet är snart nerpackat, bara kök och sovrum sam källare och alla skåp! Det kommer bli så mycket! FY FAN!

Och sopporna går faktiskt bra. Kan erkänna att jag äter ibland. Jag älskar mat och kan verkligen inte leva utan det. Så jag byter ut de målen som är tråkiga att laga/äta ensam. Så när jag är ute och lunchar med folk, så kan jag ta mig en sallad eller något annat. Jag behöver inte vräka i mig Mcdonalds eller pizza. Men det är ändå OK, jag saknar inte det. Jag saknar en komplett måltid, att stå och laga och sen sitta tillsammans och äta.

Men på lördag! Då ska vi äta Max! Jag har inte ätit där på jättelänge! Jag längtar verkligen efter det! Jag ska ta fiskburgarn! För visst va det den som va så god?(Emma)

Men än så länge har jag lyckas gå ner 5 kg på 2 veckor, och jag är faktiskt nöjd! Och på 1 ½ vecka hade min mage minskat ner 5 cm! Jag är faktiskt nöjd och kommer forsätta! =)

Nej nu ska jag plocka lite här hemma, för jag hatar när det är stökigt, men det är ändå jag som stökar ner!
Steph! Kom hit och städa!

Kontrakt

Nu är kontraktet påskrivet! Vi ska bara skicka iväg det igen. Känns lite konstigt att skicka iväg det, med tanke på att kontoret ligger 2 minuter från oss. Kanske ska ta det och gå förbi där imorgon och bara lämna över det?

Aja, idag har jag vart krasslig i halsen, jättejobbigt! Så Elsa och jag har bara myst! Det enda jobbiga är att jag är sååå hungrig! Min mage skriker efter riktig mat! Den har tröttnat på pulverdiet.

Men men ska packa lite nu.

Gravid.....

gravid

-vilket/vilka va ditt favorit plagg? Mjukisbyxor
-vad var din/dina favorit rätter? Olika, jag älskade mat! Speciellt maten från jobbet!
- vad var din/dina favorit dryck? Kolasyrat vatten
- vad tyckte du inte om? Inget speciellt, det vanliga haha
- var det någon favorit rätt som ändrades? nej
- vad var du mest sugen på? choklad, kolsyrat vatten
- hade du mycket halsbränna? ja på slutet
- hade du foglossning? Ja
- hade du sammandragningar? nä inte så ofta
- mådde du illa? ja i början och slutet
- vilken sovställning var bäst? Typ ingen, vred och vände på mig hela tiden!
- när var din BF dag? 19 april
- gick du över tiden? Ja
- hur mycket gick du upp i vikt? 16 kg tror jag
- hur var ditt psyke? Helt fucked up! 
- hur var du i fysisk kontakt? Va?!
- gnällde/klagade du? Ja, massa! 
- vad trodde du det var för kön? flicka
- visste du vad det var för kön? Tog reda på det på rutinUL
- hur låg ditt SF mått? Lite under normalkurvan
- var du rädd för något? Typ allt! Lever hon där inne!? 
- hur ville du att din förlossning skulle se ut? Hade inga förhoppningar
- hur ser du på graviditeten idag? Mysig, kan egentligen inte klaga
- när började din förlossning? 2 på natten
- hur började den? Värkar
- när åkte du/ni in till förlossningen? Efter att ha gått med värkar i 8½ timme
- varför? på koll mest
- vem/vilka åkte du in med? Totte
- fick du/ni åka hem igen? nej
- vilket sjukhus skedde förlossningen på? Danderryds
- hur mycket var du öppen när ni kom in? 6-7 cm
- vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Jag födde världens underbaraste prinsessa
- vilka/vilken var med under förlossningen? Totte
- tog du nått smärtstillande? Lite lustgas i början
- grät du? Ja!
- vad tyckte du var jobbigast? öppningsskedet
- var du rädd för något? Ne de tror jag inte
- hur lång tid tog det? 12 från det värkarna kom, 3 timmar från det vi kom till förlossningen
- hur ser du på förlossningen idag? Magiskt, helt underbart!

Barnet
- vad blev det för kön?
flicka
- hur mycket vägde barnet? 3080
- hur lång var barnet? 51
- vad var huvudomfången? 33


Måndagsnöje

Idag har jag tillbringat dagen i Valla kyrka med sång och musik, faktiskt jättekul hittade massa kläder till Elsa som jag tog ;)! Sedan blev det snack och massa annat tills jag och Step skulle vidare till Centrum. Steph gjorde en avstickare in på Sibylla, ja, det är direkt inte lätt med att äta soppor när det bara finns mat runt omkring en hela tiden!
Vart jag än går så är det folk som frågar om jag ska smaka, eller så är det folk som äter goda hamburgare eller annat gott! Det är pain! Men en stor jävla prövning!

Det blev lite shopping till Stump, som växer och frodas. Hon behöver ju vantar och en snygg mössa i vinter. Nu är det bara overallen kvar! Jag vet precis vilken jag vill ha,men jag vet inte vilken storlek...Hon har ju 62 nu, stora damen, men vinter är ju i ett par månader.. så fy fan säger jag bara! Jag vet inte hur jag ska välja!

 

Sen hade vi också besiktning av våran lägenhet idag, vi behöver inte ändra på något! Va så orolig för hallen, eftersom den är vinröd målad, och så jäkla dåligt gjort, men eftersom det va så när vi flytta in, behöver vi inte fixa det ;)

 

Imorgon är det bestämt att träffa Nellie och Marie. Ska bli jättekul. Vi har inte träffats sen kräftskivan på landet!  Hon ska ju få "lillebror" snart! Ska bli så kul!

kurris

Vaknade för 30 min sen och kunde verkligen inte somna om! Magen kurrade och jag va helt slut! Så nu sitter jag här med min shake, som ska smaka choklad, men jag fortfarane inte hittat den chokladliknande smaken, och ändå har jag druckit den snart i 2 v!

Hade jättetrevligt i Fredags, men drack ty för mycket! Så jag va helt bakis igår. Hela morgonen tillbringade jag på toa, kunde inte behålla ett skvatt, inte ens vattnet jag drack..!
Det har nog aaalrdrig vart så illa!

Idag är jag på topp igen! Vi ska på babysim, för min klantiga kropp bestämde sig helt plötsligt igår att välkomna fröken lingon! Så jag är inte välkommen ner i poolen... Så Totte får ta 2 gånger på raken, måste bara lära honom greppen..

Jag ska iaf försöka ta några bilder....

Ses

Svinis

Det har blivit sånt kaos med den här svininfluensan, jag blir typ mer och mer nervös för varje dag!
Ena dagen känns det som om jag ska vaccinera mig, men den andra är jag hur coollugn som helst!

Anledningen till varför jag vill vaccinera migl var för att skydda Elsa, men eftersom hon inte får vaccineras förän 6 mån?(tror jag) känns det som att hon ändå kommer få det, och det gör mig ännu mer nervös!
Ska jag behöva sitta inne tills hon kan vaccineras, så kommer jag att dö!
Visst, det kanske jag borde göra för hennes skull, men hon skulle ju inte heller må bra av att bara sitta inne!

Totte har bestämt sig för att inte vaccinera sig, men jag funderar på att tvinga honom om jag bestämmer mig för att göra det! Allt för att minska risken att Elsa får!

Men egentligen borde det räcka med att folk tänker efter! Nys i armväck, tvätta händerna ofta, hosta inte rakt ut! Egentligen borde det va en vana för folk att göra så, men det är det inte! Det är många som missar att tvätta händerna när de kommer innanför dörren.

Så nu har jag några frågor till mina få, men otroligt trogna läsare ;)

- Kommer du vaccinera dig?
- Varför?/Varför inte?
- Har du barn?
- Om du har småbarn, hur kommer du göra för att skydda han/hon?


Sen nu när det börjar bli kallt, det är ju inte jättekallt ute, men vad har du på ditt barn när ni går ut? ;)

Dejt




Elsa har vart på dejt idag ;) träffat sötnosen Leon.
Imorgon får vi träffa både honom och Liam, undrar hur det kommer gå? ;) svartsjukedrama, haha!
Sen kommer ju kanske Albin dit, ojdå, hur ska Elsa kunna förklara sig?

planering!

Jag är helt inne på flytta nu! Jag försöker se lägenheten och rummen framför mig så jag vet hur allt ska stå. Jag vill planera, kolla på inredning redan nu! Jag vill hitta de färgerna jag vill ha! Jag vill så mycket!

Jag vet vilka möbler jag vill ha i vardagsrummet, men inte vilken färg! Jag har glömt bort vad det va för färg nu.

Sen i sovrummet vill jag har den mörkgråa i har i sovrummet, som fondvägg(för den är inte så mörk egentligen) och sen vill jag ha en mörkblå(ungefär samma färg som mitt överkast) som fondvägg.
Jag skulle egentligen vilja byta ut sängmöblerna till lite ljusare. Men det får vi ta senare. Typ mellanbrun eller ekfaner.

I vardagsrummet skulle jag först vilja ha nya hyllor! Jag har hittat min favorit, Expedit, valnötsmönstrad.
Sen ett nytt vardagsrumsbord i samma märke... sen något till böcker/dvd.

Ja, jag längtar som sagt, men det kommer bli så att vi får ta det pö om pö, för annars kommer det bli svindyrt!

I Elsas rum vill jag ju ha Mammutserien =) Kommer bli så mysigt, men jag vet inte vilken färg på väggarna, förslag?!

hmm..!?

Eftersom ni är så tråkiga och inte vill gissa så kommer svaret..................

Yepp vi ska flytta! Vi fick lägenheten. Så den 1 oktober blir det inflyttning i den nya lägenheten. Jätteskönt! Egentligen skulle jag vilja komma in tidigare för att måla om bla, men men, det får blir sen, antar jag! För nu har vi tid att göra det till vårt!

Jag kommer inreda det som jag själv vill ha det och det kommer bli så kul!

......

Ja, vi kommer behöva all hjälp som går av starka män ;)

Ni får gissa, haha

Gahh!

Det blev inget jobb idag, Elsa har vart jättegnällig! Hon har bara gnällt och gråtit! Fy fan, jag hatar verkligen när hon är så! Man vet inte vad som är fel, men jag tror det är tänderna som är på G, för så fort jag kliade på tandköttet så blev hon lugnare, sen har hon vart mycket tröttare än annars, blir övertrött jättefort, men vill inte sova. Men tillslut fick jag henne att somna på mig, vilket hon inte gjort på länge! Men hon sov bara ca 30 min, så jag hann inte sova ett dugg =/

Idag har shaken gått åt helvete, har bara lyckats få i mig 1.. och egentligen ska jag ha druckit kanske 3 vid det här laget =/ Men jag har ingen matlust, jag är bara slut i kroppen!!

Sen har jag världens dåligaste samvete för att jag inte kunde jobba, och tyvärr gjorde Totte inte saker lättare genom att påminna mig om att det va några hundralappar vi hade behövt. Jag ibland tänker inte jag mig för heller.. så.

Vi får se om det blir någon promenad idag, jag är alldeles slut efter att gått runt med henne och själv gråtit floder, av frustration, vilket inte gjort saken lättare...

Nä nu ska jag sätta mig i soffan med Elsa och pussa på henne, för hon är ändå helt underbar, fast hon är jobbig ibland, men man kan inte hata henne

Tisdag

Elsa har börjat med något nytt, vakna mellan 3-4 på morgonen och bara strula! Så nu lägger vi henne mellan oss istället.

Idag blir det jobb igen, skönt faktiskt, sen har jag hela veckan uppbokad!
Imorgon ska jag träffa Jessica.
Torsdag är det familjegruppen, sen träffa Berit
Fredag ska jag träffa Årstamammorna, sen träffa Jennifer på kvällen och sätta oss nånstanns och supa =P

Lördag blir det mys med familjen och Söndag tvättstugan..

Sen får vi hoppas vi får reda på om vi får lägenheten, då blir det att börja förberede flytt! Va inne på Ikea igår och skrev ner allt jag ville ha, det gick på ca 20.000, haha om någon kunde ge mig det! Men då var det också en soffa för ca 10.000 och sen resten till vardagsrummet och Elsas rum ^^

RSS 2.0