Hälsning från oss!



Gott nytt år från fam. Johansson/Andersson

Årsresumé

Det här året har vart underbart men otroligt jobbigt. 
Jag har haft en stor längtan efter ett syskon till Elsa, min mens har lurat mig flera gånger och jag har verkligen hoppats.
Datum för bröllop bestämdes i Augusti och jag började samtidigt övningköra däromkring.

Jag har sökt massa jobb, vart på många arbetsintrevjuer, fått 2 extrajobb, så nu går jag här med 3 eller rättare sagt 4 extrajobb. Men jag trivs! Träffade min coach och kom fram till att jag nog ska börja plugga igen.

Elsa har utvecklts massor iår, bara på ett år. Hon går och springer, pratar massor. Hon har en egen vilja även fast hon ibland inte vet vad hon vill. Hon sover i eget rum, har börjat nattvandra till våran säng och ställer sig vid Tottes sida och vill komma upp. Hon är en underbar liten tjej som bara blir mer underbar och underhållande för varje dag.


Det är mycket som jag självklart skulle vilja ändra på, men som kommer bli ändring på nästa år. Man har alltid en andra chans till att förbättras.

Jag vill ha ett heltidsjobb, vilket jag självklart inte kommer få iår om jag börjar plugga, börja ta hand om min kropp, dricka mindre, träna mer och äta nyttigare. Umgås mer med vänner och familj, det viktigaste jag har!

Jag hoppas alla får ett underbart nyår!

Ismjölk.

Imorgon är det nyår, helt sjukt egentligen och jag säger det än en gång, tiden går alldeles för fort!
Elsa har vart ledig från dagis hela veckan, vi har myst och umgåts med människor.

Igår tog vi sovmorgon till halv 10! Trodde verkligen inte att klockan gick rätt när jag tittade på den! Men halv 10 var den så det va bara att ringa Sofia, vi skulle vart där runt 10 tiden och träffat henne och Caspian men kom vid halv 11 istället :) Måste vart rekord! Upp, byta blöja på damen och klä på oss, sen gick vi till bussen, rätt så bra på typ 35-40 min! Där var vi hela dagen, skulle ha plockat ögonbrynen hos hennes kompis, men det blev inte av. Totte hämtade oss och vi åkte hem och åt middag. Sen har jag haft Grey´s maraton på kvällarna och inte kommit i säng förän vid 23 på kvällarna... men men :)

Idag va vi uppe med tuppen, 8 klev vi upp och min mamma va här vid halv 9 för att köra oss till Maxi där vi shoppa lite mat och så tills imorgon.


Imorgon kommer N&D hit och vi ska äta en 3-rätters och bara ta det lugnt, har ingen lust att festa loss i år utan det blir lite vin, något glas mousserande och någon god drink :)

Vad ska ni göra imorgon?


Sen har vårt kylskåp gått sönder, nästan allt vi har där inne fryser :/ så idag blev det ismjölk till middagen.. hmm

Ansökan

Nu är det bestämt, jag har skickat in ansökan om att plugga distans, äntligen kanske jag kommit på vad jag vill med mitt liv. Bli miljonär!

Nej men nu är det massa som ska fixas innan sista ansökningsdag den 7 februari! Så om allt går som det ska, börjar jag plugga igen i Mars. Men det är betyg och ansökning till min hemkomun som ska skickas, sen ska de godkänna det, vilket jag hoppas de gör!

Snart blir jag plugghäst!

Tudels!

Mellandagsrean va inget direkt hit.... Hittade lite smått till mig men inget till Elsa!

Till mig blev det en oversicekofta, nya fina skor i pippi -stuket, 2 par tights och en ny bh. och jag älskar den nya bhn! Jag har jättesvårt att hitta bh till mig, så jag köper aldrig, och har haft min gamla jättelänge, men nu ska det bli ändring på det, hittade den nya på lindex och ska verkligen shoppa lite mer sen ;)

Har haft en dag hos min farmor där det bjöds på god mat, Elsa hade skoj och sprang runt och letade efter Kajsa, farmors katt, och lekte för fullt med sin morfar och morbror. Kunde inte blivit bättre dag.

Nu sitter hon i badet med sina pippileksaker, jag ska kolla runt efter saker till bröllopet! Bara 8 månader kvar snart, ska bli så underbart! Uppdaterar nog den bloggen lite senare ikväll ;)

JULDAGEN

Julafton är över och vi hade en fullspäckad dag med massa mat och prat! Våra familjer kom vid 13 tiden, då satt vi och pratade lite innan vi åt dop i grytan och drack lite glögg till, sen blev det Kalle och efter det maten. Och vad vi åt! Vi hade massa på bordet och allt va sååå gott!

Sen kom det roligaste, paketöppning! Vi fick så mycket fint! Elsa fick massa roliga saker, pippi hus med tillbehör, kläder, och massa leksaker. Så jag är glad att vi byter rum med henne snart, hennes får ju inte plats!

Jag fick mitt efterlängtade vinställ, samt chokladfondygrej. Så till nyår blir det chokladfondy till efterrätt! YUM!

Nu ikväll ska jag och Totte mysa till det med ost och kex och se på Eclipse! LÄNGTAR!
Elsa ligger just nu och ska sova, men ligger bara och rabblar upp alla namn hon kan; Fia, Fifi, pappa, mamma mofa, fafa haha.. låter roligt!

I morrn ska vi till min farmor och äta, roligt......

God Jul

Julkänsla!

Äntligen kom julkänslan, efter lite bowling, skinksmörgås hos grannen och uppesittarkväll. Så nu längtar jag tills imorgon!

Elsa stannade kvar hos sin farmor, hon somnade så sött i deras säng och vi ville inte väcka henne, så hon kommer imorgon med de antagligen eller så springer vi och hämtar henne när vi saknar henne :)

Nu ska jag sova, har jätteont i huvudet.

See you!


God Jul!

blä

Dagen innan julafton och det känns just nu som att det är massa och göra men jag hinner inte! Städa lägenheten är ett måste men jag orkar fan inte!


Längtar bara just nu tills imorgon så allt är över!

Skinkan

Fullt upp som vanligt, eller nja, men Totte är ledig den här veckan, så vi har myst och fixat här hemma.
Alla julklappar är inhandlade, all mat inhandlad. Jag har fixat inlagd sill och inlagda morötter med smak av ingefära till de som inte äter sill, eller till de som tycker om det ;)
Våran skinka kom precis ut ur ugnen och på torsdags ska rödbetssallad fixas.

Elsa sitter och myser med Totte framför Playhous disney, som slutar nu och hon ska sova, förhoppningsvis hela natten! Hon har strulat nu i några nätter, hostan stör henne och vi får lura i henne hostmedicinen, men än så länge har det funkat!

Imorgon ska jag iväg på coachsamtal i gamla stan, sen vidare till mitt jobb och hämta lite kött till nyår, har beställt lite lamm därifrån, billigare blir det! Sen hem och mysa med familjen :)

Nej nu ska jag mysa med min man, vi ska smaka på skinkan med lite julmust ;)

Trött!

Middagen står inne i ugnen, Elsa är hos farmor, Totte jobbar och jag är helt slut!
Ska lägga mig ner och vila ett tag, har typ inte sovit en blund inatt. En liten dam smög in till oss i natt, har bara väntat på det. Så hon har legat och vridit och vänt på sig hela natten.. suck och skulle upp kl 4 inatt! Vad har hänt?! Andra natten irad hon ska upp och se Pippi kl 4 på natten! Ingen vill upp då!
Men efter lite tjat somnade hon om och vaknade 7 imorse.. suck =/
Klockan 9 va min mamma utanför dörren, bara iväg och storhandla bland alla människor, blev massor, för ca 1700 kr... gaah allt är såå dyrt!
Men vi ska testa strl 6 på blöjor nu, va hände med den lilla som hade mini bara för 20 månader sen?!

Ska iväg på glöggkväll hos N&D i Årsta, Totte hämtar mig vid 17tiden, då ska jag vara fixad, utvilad och mätt!

Vi hörs!

Mensvärken från hell!

Ja, det är just det jag har. Mensvärk! Fick den idag, vilken besvikelse! 4 dagar sen och jag hade verkligen hoppats på ett plus, men ack nej.
Men nu blir det inget sånt tänkande på länge, inga såna tankar förän efter bröllopet!

Men jag kan säga att det är otroligt jobbigt att se alla andra gravida, eller med sina små, att följa alla som blivit gravida och se deras magar. Det gör verkligen ont i mig att se. Jag är jätteglad för deras skulle, men jag längtar så otroligt efter att få känna samma lycka som jag gjorde när jag plusa med Elsa, få känna första sparkarna och ligga på kvällarna och mysa med den som gömmer sig där inne. Att få längta efter att få ont så jag kan få se vem som gömmer sig inne i mig. Få se ett andra mirakel jag och Totte skapat.
Att sen få se det vi skapat, utvecklas och lära sig efter sin syster.

Jag är så lycklig som har Elsa, hon ger mig så mycket lycka att det ibland inte får plats i mig. Jag blir så lycklig av att se henne, se hur hon har utvecklats från en liten groda till en människa med egen vilja.

Trött

Jag är såå trött! Längtar tills Elsa ska ta sin middagslur, då hänger jag med :)

Igår va vi en snabbis på ikea och handlade de sista julklapparna, jätteskönt verkligen!
Snart är det julafton och massa mat!

Sovmorgon

Fick en timmes sovmorgon imorse, ganska skönt, speciellt när man är van att gå upp sent, men nu i veckan har vi faktiskt vart uppe kl 7, förutom idag, då hon vakna vid 8 :)

Idag blir det en snabbvisit till Ikea, ska inhandla de sista julklapparna, ska blir riktigt kul faktiskt! Sen får vi se vad dagen bjuder på :)



Bjuder på en bild från förra året på Elsa :)

Liten tjuv



Min lille tjej häromdagen, hon har lärt sig vart mandarinerna står, men när hon skulle ta de så hade vi tömt lådan i en skål istället och hon letade, men gav upp och gav sig på påsen med russin :)

mysvecka

Dagarna går så fort och jag hinner inte riktigt med. Nu i veckan är jag hemma med Elsa för vård av barn, hon har vart dålig i magen i flera dagar och jag vill verkligen inte skicka henne till dagis där det går magsjuka,  så vi är hemma och myser hela dagarna. Tittar på Pippi och idag lyckade jag faktiskt få henne och se Shrek 1 och 2! Helt otroligt! Hon tjatade lite ibörjan efter Pippi men allteftersom det blev spännande tystnade hon.

Sen har vi lekt med lera och bakat pippi pepparkakor, blev bara en plåt, sen tröttnade hon och morfar kom förbi, då blev ju han det roliga som hände.

Men nu är iaf julkorten skickade, blev 30 st! Herregud! Jag trodde verkligen inte att vi skulle komma upp i så många, men det är ju släkt och viktiga vänner som får, och det har man faktiskt många av :)

Läskigt!

Är det bara jag som tycker det som hände istan igår va jätteläskigt?!
Är det bara jag som tycker att det som står i tidningen idag är jätteläskigt?

Jag är verkligen rädd!

Julbord.

Fullt upp här, eller nja.. jag har bara inte lust att sitta vid datorn egentligen! Jag behöver få mer tider från jobben!

Men, ikväll blir det julbord, ska bli jättetrevligt, Elsa ska vara hemma med sin morfar hos oss, de ska väl titta på pippi och bara ha en morfar och Elsakväll! Sen kommer vi hem till henne. Har kommit in i en period, där jag bara vill umgås med henne och krama henne hela tiden! haha och hon kramar gärna tillbaks.. mysunge!

Måste börja fixa mig nu, min pappa kommer om 30 min :)

04- Det här åt jag idag.

Tog faktiskt ingen bild på det, men det va rester från häromdagen, ris med kyckling och massa grönsaker samt lite ost som jag fick med mig från jobbet igår ;)

Men ikväll blir det julbord! Årets första julbord! det har jag längtat till!

Julklappar?

Jag fick jobbet! Jätteskönt och de kommer ha massa tider nu fram till mars iaf vad de vet :)

Men vi är ju egentligen klara med Elsas julklappar men jag hittar saker hela tiden som jag vill köpa till henne. Idag blev det en pippidocka från br medans jag väntade på att hämta Elsa. Den är jättefin, men nu är jag sugen på att köpa pippihuset med figurer och allt! Jättefint men såklart kostar det.. =/ Hmm.. vet inte hur det blir!

Men men, vi har lite julklappar kvar att handla in, men det kommer gå :)

Hur mycket köper ni till era barn/föräldrar/sambos?

Sovmorgon!

Vilken sovmorgon! Elsa vaknade vid 7 tiden och fick vällingen, sen efter lite prat i sängen somnade vi om och sov till 09:15! Herregud, jag vet inte när det hände sist, att vi sov till efter 9!
Försökte få i henne lite julgröt men hon vägra, bara Pippi som dög, men sen när jag satta mig och åt bredvid henne ropa hon namne! Då skulle hon ha fast hon inte tyckte om det!

Miku har kommit och vi väntar bara på att Sofia och Cappe ska komma :)

Andra advent!

Säger det igen, vart har tiden tagit vägen?! Nästan 3 v kvar till julafton!
Helgen är slut och imorgon börjar vardagen igen, Elsa är ledig från dagis som vanligt och vi ska väl mysa :)

I helgen hade jag besök av Amina och Miku, Totte va på glöggmys hos sina kompisar, sen åkte han vidare mot en annan fest.
Men iaf, så va gårdagen lyckad, vi åt lite plockmat och drack lite vin och groggar, helt enkelt lyckat fram till det Miku blev tvungen att åka in till Akuten. Som tur hade min pappa bilen så han kunde skjussa in henne! Tack!! Annars hade hon nog vart tvungen att ta ambulans! Tyckte så synd om henne, man såg hur ont hon hade!

Men men idag har vi slappat, Elsa blev hämtad vid 3 tiden, så vi har ätit middag, sofia va här en snabbis och åt med oss och tog en fika innan hon åkte hem :)

Nu håller Elsas på nattas, sen ska vi ha lite glöggmys...

tråk

Middagen står i ugnen, potatisgratäng och till det blir det fläskfilé och bea samt en sallad till, yumyum! Kanske ska koka lite broccoli till?

Idag har jag faktiskt inte gjort något, jo körde en runda med dammsugarn, och läst lite... Ge mig ett jobb!!
Hämtade Elsa vid 2, möts av en gladfis, som vanligt! Hon verkligen älskar dagis och sina fröknar!
Hem och titta på Pippi.. hm. imorrn slipper jag det! Nu sitter hon fastklistrad framför Emil, hoppas att alla Astrid Lindgren blir favorit och inte bara Pippi. Tur att hon ska få alla avsnitt i julklapp, annars hade vi nog gått och självdött här hemma ;)

Imorrn ska jag faktiskt ta det ännu mer lugnt, Miku och förhoppningsvis Amina kommer förbi, Miku har lovat att göra världens godaste tårta, självklart tackar man inte nej till den ;)

Hmm!

Det gick bra hos tandläkarn, hennes tänder håller på växer ut, därför blöder det lite(mycket). Tyckte bara jag blev dumförklarad hos både vårdcentralen och hos tandläkarn! Jag är ingen expert, men jag vill ha koll, så Elsa mår bra och självklart kollar jag hellre en gång för mycket och är helt säker på att hon mår bra!

Men men, i helgen, är inte pepp på helg alls! Eller ja inget just nu, söker jobb på jobb, men inget hör av sig. Eller jo på Onsdag nästa vecka ska jag på en intervju, så jag hoppas jag får det! Och det skulle vara plus på en heltid!

I helgen skulle jag ha tjejkväll, men som det ser ut nu, kan typ 2.. så jag dissar nog den iden helt och slappar hemma med en flaska vin själv, eller något... Totte ska iväg till en kompis på glöggmys, jag är inte pepp alls och han ska få träffa sina kompisar självklart!

nej men nu ska jag rycka upp mig, borsta tänderna och mysa ner mig med min nya bok som jag fick i födelsedagspresent!

Tandfis!

22 dagar kvar till julafton.. hur kan tiden gått så fort?!
Idag blir det tandläkarn med Elsa.. vet inte vad det är, me varje morgon nu snart i en veckas tid, när hon vaknat har hon haft torkat blod runt munnen! Ringde vårdcentralen idag, men hon jag pratade va tokotrevlig! Tyckte jag skulle ringa tandläkarn, så då gjorde jag det och fick verkligen be om en tid! Jag hoppas det inte är allvarligt =(

Nej men nu blir det att gå och hämta henne på dagis!

Dag 03 - Mina föräldrar

Mina föräldrar har alltid funnit för mig och min lillebror, ibland lite för mycket. Så vi båda kan vara rätt bortskämda ibland.

Jag är väldigt lik min pappa i humör, båda har lika kort stubin som tålamod. Det fick jag höra ofta när jag va liten, du är så lik din pappa. Och jag va en pappastjej när jag var mindre, han jobbade väldigt mycket natt, så han följde alltid med på olika utflykter med skolan.

Nu är jag mammas tjej, jag måste ringa henne flera gånger per dag, bara för att säga hej. Det har blivit en vana. Så nu ringer jag runt 9, när jag vet att hennes telefontid på jobbet har öppnat, sen ibland en till gång under dagen och sista gången innan Elsa går och lägger sig.

Men jag är stolt över mina föräldrar, de har tagit sig över mycket, bara nu på den senaste tiden.

RSS 2.0