Andra dagen

Huvudvärk, sötsug, matsug, irriterad och trött. Dessutom hjälper det inte att min prinsessa är sjuk i lunginflammtion och öroninflammation.. Tycker så synd om henne och Totte som är hemma med henne på dagarna.

Bestämde mig igår att jag kommer inte kliva upp på en våg föräns de här 3 första veckorna är över, innan dess ska jag försöka röra på mig mycket och gå ner massor!! :)

Måste bara förbi gymmet och köpa mer middags/lunchsoppor, idag blev det broccoli och löksoppa 2 ggr, men men :)

Nu ska jag pussa på min man, och sen sova lite kanske, upp imorrn och direkt till jobbet.

Första dagen

Startade dagen med ett besök på gymmet och hade mitt hälsosamtal, gick bra och jag känner mig peppad. Men det är svårt att sukta efter mat. Höll på stoppa i mig några kycklingbitar under tiden jag delade Elsas mat, men stoppade mig, Lucky me!

Sopporna är sådär, blev en färdigshake till frukost, tomatsoppa till lunch, chokladshake till mellis och kycklingsoppa till middag, allt som allt 600 kalorier. Nu ska jag få i mig lite te och försöka tänka bort sötsuget, känns så där att behöva tänka så i 12 veckor sammanlagt, längtar efter mat nu,haha och jag är inne på första dagen.

Nu ikväll var jag iväg och handlade lite bubbelvatten, färdigpressad citron och lite olika smaker av teér, allt för att slippa sötsuget ;)

Men nu ska jag ner, 22 kilo ska bort.

Just nu har jag ett BMI på 31,5, det ska tokner! Min kropp består av 45,6% fett, jag har nu en startvikt på 92 kg, som ska bli 70 kg inom några månader, och ska stanna där!

Under tiden man är på Itrim ska man ha förbättringsområdet och min är; gå till gymmet 2 dagar i veckan, gå 10.000 steg, inte småäta och äta frukost varje dag. Om 12 veckor ska jag tillbaka på ett hälsosamtal, då har jag ett mål att ha gått ner 13 kg.


Tror ni jag lyckas?

Superhelg


Fredagen tillbringade vi med att snosa bebis hos några vänner. Det är helt sjukt att Elsa vart så liten, så svårt att föreställa sig :) Men efter en mysig kväll så åkte jag och Totte hem till ett barnfritt hem, usch va jag saknade Elsa, som sov hos sin mormor.

Efter en hel natts sömn drog jag och Mr T till stan där vi använde ena vår bröllopspresent: Brunch för 2 med bubbel. Maten var god, sällskapet perfekt ;)
Efter brunchen blev det lite shopping innan vi drog vidare mot bion, The girl with the dragontatoo, jättebra film! Ska bli intressant att se resten av triologin senare.



Här var det som bjöds på brunchen, jag testae nästan allt ;) Sista helgen med mat ska ju firas ordentligt!



Efter brunchen och bion gick vi vidare till nästa galej, inflyttningsfest, där stannae vi några timmar innan vi tog tåget hem till sängen.


Idag vaknade jag med världens migrän, så har tillbringat dagen i soffa/sängen och bara slappat, Totte har åkt runt, köpt mat och hämtat hem våran förkylda prinsessa.

Nu ska jag ta det lugnt, imorgon är det mitt första hälsosamtal, det ska bli spännande att se min dom ;) + imrogon börjar min diet med shakes o soppor.

Ambulansbesök

Kvällen och natten blev inte den bästa, sent igårkväll fick vi besök av ambulans här hemma.


Vi hade precis gått o lagt oss och släkt ner när vi hörde hur Elsa börja hosta konstigt. Det första som jag tänkte på va att hon hade krupp, så in i hennes rum o öppna fönstret, sen började vi ringa runt för hon hade väldigt svårt att andas ordentligt, dregglade mycket och kunde inte ha nappen i munnen. Hon på sjukvårdsupplysningen kopplade vidare oss till ambulansen och efter ca 15 minuter var de här hemma och tittade till Elsa. Då hade hon lugnat ner sig och kunde andas mycket bättre. De tog lite tester, mätte syressättningen och den var på 99%, alltså jättebra. Så vi fick bestämma om vi ville åka in med de eller ta våran egna bil och vi valde självklart våran bil, det tryggaste för Elsa, när hon ändå mådde så bra.

Så typ i 3 timmar satt vi på Shachsska barnakut och fick träffa läkare som tittade på Elsa. Allt gick jättebra, vi fick med lite medicin om kruppen fortsätter. Så den här veckan vabbar T så jag får jobba lite på mitt nya jobb.

Elsa mår mycket bättre nu, hon leker och är pigg. Hon är bara väldigt hes :)

Men vi får se hur natten blir.

Tisdag


Bjuder på denna tisdags-bild och hoppas alla haft en bra dag. Min har vart lite sådär, men slutade bra.
Ska snart hoppa i badet och slappa innan läggdax :)

Hemma hos Kaj

Igår tillbringades kvällen på restaurang, det var riktigt mysigt och gott. Kom hem mätta och belåtna.




Lördag


Elsa på väg till julgransplundring

Lördag idag och helg. Elsa är iväg till Mr T´s faster på julgransplundring, jag är hemma och pluggar och Mr är nog på väg hem, från lämnat damen hos Kicki.

Ikväll ska jag svida om till lite snyggare kläder och äta middag med Berit, ska bli riktigt skoj =)

Dagens middag


Idag testade vi något nytt här hemma, stuva vithål med kyckling :) och det godkändes av familjen, eller iallafall av mig och Mr T.

Receptet är enkelt och det är ett bra tillbehör till maten, funkar till det mesta.

1/4 vitkålshuvud
3 sharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl matlagninsgrädde/grädde
1 dl creme fraiche
sallt/peppar 

Finstrimla vikålen och stek den i smör, blanda i sharlottenlöken och vitlöken. Stek tills vitkålen börjar mjukna, blanda i matlagningsgrädden och crem fraichen och låt puttra tills kålen är mjuk. Salta och peppre efter smak.

Servera som tillbehör till fågel/kött/fisk.

2012 mitt år?

Just nu känns 2012 som mitt år, oavsett om det blir ett plus eller inte för nu har jag så otroligt mycket annat att fokusera på, viktnedgång, träning, jobb och plugg och det är massor som jag måste tänka på, hinna med på dagarna. Plugga, jobba, träna, umgås med familjen och ta hand om hemmet. Det är såå underbart att ha den känslan(yes jag är nytränad)

Tränade med min favorit Amina idag och då blir det träning till 110% och jag njuter! Jag längtar tills det syns mycket när jag väl börjar med dieten och att jag går ner :) Jag kommer komma med mått o vikt efter första hälsomötet :)

Hejsan Tisdag

Veckan har precis börjat och jag har vart på mitt första PK-möte. Känner mig så välkommen på jobbet och längtar dit verkligen! Även fast jag får hoppa runt lite i början, men sen kommer jag vara vikarie för en tjej som går på mammaledig och då blir det mest en o samma avdelning :)

Sen händer det så mycket nu på jobbet som gör att jag blir glad, barnen lär sig mitt namn och det är stort för mig. De stora barnen som jag jobbat med kommer fram o kramar mig och vill att jag ska vara inne hos de, chefen säger bara hur nöjda de är med mig. Jag är sååå glad verkligen!

Nu hoppas jag att vi får en hel natts sömn så vi kan vakna pigga imorrn :)

Träning

Idag stod träning på schemat efter jobbet, va riktigt skönt att komma igång och jag trodde det skulle vara svårt att orka med alla 3 rundor och att det skulle vara tråkigt att gå dit själv, men det gick bra :)

Har börjat smaka på shakesen och sopporna som jag ska äta i 3 veckor. Har smakat gröten(urk) en färdigblandade blåbär/vanilj(sådär) och chokladshakesen som man blandar själv o den gick o dricka :)

Imorrn blir det smakprov på skogsbär, får hoppas att den är god så jag kan ha den och choklad till frukost =)
Dessutom finns det nyponsoppa, broccoli/purjolökssoppa, kycklingsoppa, tomatsoppa och morotssoppa med smak av ingefära. Ska bli kul att prova att äta alla, har alla hemma, så tar iaf en om dagen :)

Dubbeldejt


Har bytt om från morgonrock till lite snyggare kläder och snart ska jag och Mr T iväg på en dubbeldejt med paret Rossi. Vi kör all in med middag och bio, behövligt efter denna skitdag!

Vi har dessutom hunnit lämna av prinsessan hos sin morfar så de två får lite tid tillsammans och hon blir bortskämt..... Dessutom fått avslag på bilhelvetet, så vi får se hur den resan kostar ;)


Nu ska jag fixa klar, hörs!

Träning

Nu händer det! Igen kan man ju säga.... Efter många omgångar kör jag med träning igen fast på ett nytt ställe. Itrim som ligger 10 minuter från mig =) Känns jättebra och idag var första träningspasset. Vi gick igenom maskinerna och körde 3 rundor.

Så nu ska jag försöka hinna med att träna ca 2 ggr  i veckan tills den 30e, då börjar jag med min nya diet. Ska dit på morgonen den 30e och ha hälsosamtal och prata förutsättningar, men jag är sååå peppad just nu, att ändra mitt liv, till något bättre!

Så då kommer nog min blogg bli lite tråkig, eller så blir den bättre=)

Första dagen på jobbet

Trodde jag skulle vara helt slut efter första dagen på jobbet, men jag är rätt så pigg.

Allt gick jättebra och jag trivs jättebra redan nu! :)Har fått ett jättebra schema, kan lämna min prinsessa varje dag och hämta henne de flesta dagar :)

Så idag efter hämtning gick jag och Elsa förbi stadium och köpte skridskor till mig, så i helgen ska vi tillbringa någon dag med Ture och hans familj på isen :)

Nu ska jag ta det lugnt, blir en dag imorgon också

Frukostmys


Familjens frukostmys
Vi äter nästan aldrig frukost i vår familj, Elsa får sin flaska välling när hon vaknat och sen äter vi lunch med henne. Men igår bestämde vi oss att det skulle ändras. Så nu ska vi äta frukost tillsammans på helgerna :)

Så imorse när Elsa vaknade, klädde hon och jag på oss och gick till lill-Ica och handlade lite juice och ägg, sen satt vi igång att fixa frukost innan Elsa fick väcka sin pappa.

Vi äter.....


Provade ett nytt recept som jag hittade på Emmys blogg och det blev godkännt av hela familjen. Ett lätt tillbehör till maten.


Ingredienser

500 g färsk brysselkål, delade i halvor
en halv finhackad rödlök
2 st rivna vitlöksklyftor
... rivet skal och saft av en halv citron
smör + olivolja
salt och peppar
ca 1 msk flytande honung


Så gör du:

1. Stek brysselkålen i smör och olja 2-3 min
2. Lägg sedan i rödlök, vitlök, citronskal och citronsaft. Stek 5 min
3. Ringla över honung och smaka av med salt och peppar mot slutet.

Disney on Ice


Igår var jag och Elsa iväg på Disney on Ive, fick underbara platser så om jag hade haft kameran hade det vart perfekt, men men :) Mobilen funkar också.

Showen var helt underbar, så då vet jag vad Elsa ska få göra varje år ;) Hon var så duktig, satt och åt sina popcorn och tittade. Tingeling är ju hennes favorit, så en Tingelingbarbie skulle självklart följa med hem.

När Draken kom fram gömde sig damen bakom händerna, det va läskigt, Annars fick hela showen ett bra betyg.


Jag hoppas Emilie med C haft en mysig dag.

Salu


Docksäng 300 kr :)

Playdate

Idag fick vi besök ända från Uddevalla, Melissa med sina små pojkar kom hit och höll oss sällskap.
Vi åt och snackade massor medans Elsa o Vincent sprang runt och lekte.


   



Imorgon blir det nya äventyr, Jag och Elsa ska iväg på Disney on Ice. Det ska verkligen bli kul!

Nyår

Det nya året firades med vänner och barn, et va mycket trevligt. Vi satt och pratade drömmar och massa annat under kvällen. Satt och åt länge medans barnen sprang runt och lekte.



.


Barnen fick som förrätt små smörgåsar med pålägg på, till varmrätt fick de pannkaksbuffe med massa tillbehör.

Vi vuxna hade lite knytis

Missade att fota allt annat, men det blev
boveteplättar med olika toppingar
Potatisrulle med rostbiff och rödvinssås samt hemmgjord bea
vailjpannacotta med vit chokladdoppade jordgubbar

 



Sen efter 12slaget åt vi ost och kex.

 

Första inlägget


Elsa 2011-12-31

RSS 2.0