LCD-mat


Apelsin/Mango-söt men väldigt god


Jordgubb/citron-Min favorit


Granatäpple/hallon-Tycker minst om den :)


Chokladbars, jättegod!

Couscous med kikärtor, paprika, zuccini och morot. Jättegod!

Chili sin carne- vegetarisk chili con carne, god


Pasta Italiano- Pasta med tomat, zuccini och oregano, helt okej.

smoothisarna är helt underbara att bara ta en kall och slippa tänka på vad man ska äta, de har fler smaker, capucino och choklad.
Rätterna är helt okej när man är sugen på något att äta, de har dessutom en rätt till, moussaka min quinoa som jag inte smakat på ännu.
Och barsen har jag bara smaket en, tycker de är lite dyra, 25 kr st...

Pulspass

Idag måste jag iväg på ett pulspass, annars går jag in i väggen! Var på riktigt dåligt humör igår. Allt strulade och jag var helt slut, men imorse var allt på topp igen. Men nu har jag nästan inte tränat på en vecka och mår faktiskt dåligt över det! Sen för mig är det ett måste att komma upp i mina 10.000 steg, men i söndags och måndags kom jag inte upp i de :/ Men idag blir det så +  ett härligt träningspass och ett bad efter det.

Jag är inne på min 28e dag så det är 56 dagar kvar innan upptrappning. Ena sekunden längtar jag otroligt, andra så klarar jag mig utmärkt. Tänkte presentera maten jag äter nu i ett annat inlägg ;)

God morgon


Ska snart iväg till jobbet. Sen får vi se om det blir ett pulspass eller om jag myser me familjen. Är grymt sugen på att dra till Itrim och bara köra på!

Dessutom går jag i färgnings-tankar, lutar åt en brun färg denna gång, får se om det blir på lördag, då hade jag dessutom tänkt klippa mig.


Brunt eller rött?
Lugg eller utan lugg??

Sista kapitlet cancer

Har tillbringat all min lediga tid till att sitta och läsa om en del av mitt jag ibland glömmer bort. Jag bestämde för länge sen att min tid med cancern kan inte övervinna min vilja till ett liv. Jag kan inte gå och må dåligt för det längre. Cancern ändrade mitt liv. Jag fick en annan syn på världen, som jag ibland glömmer bort. Men nu, när jag har läst igenom hela den pärmen med ord om de månaderna, så ångrar jag lite att jag inte gjort mer. Jag har fortfarande all chans i världen att förändra något.

Nu kommer jag ta vara på varje sekund med Elsa, livet kan ändra sig så otroligt på bara några minuter.

Förr har jag alltid mått dåligt över min årsdag för beskedet, men nu ska jag bara ta vara av ett nytt år, av överlevnad. Jag ska tända ett ljus för varje person jag träffade på sjukhuset, som cancern vann över. Jag ska tända ett ljus för varje gång jag kräktes, mådde dåligt och bara ville försvinna och för varje gång de var tvungna att sticka mig med nålar.

Cancern levde med mig, men inte så länge, jag vann över den och överlevde, jag träffade Totte och fick Elsa. Vad har jag att må dåligt över?
Igår kom jag på att jag har inte alls tänkt på cancern på flera månader, den finns inte längre kvar i mitt liv. Min historia känns som en bok som jag bara har läst och det känns bra.

Jag har ca 4 år kvar innan jag blir friskförklarad och det känns bara dåligt, jag vill avsluta kapitlet cancer idag.

bokrea

Någon mer än jag som shoppat loss på bokrean? Under min promenad till jobbet igår hamnade jag på akademinbokhandeln och hittade rätt mycket :) Både till mig och fröken som fyller 3 snart!

Jag riktigt älskar kokböcker o har ett litet projekt jag ska göra sen när jag kommer hem från badet. Dessutom älskar jag att titta igenom de nu, under min diet, roligt att få insperation till senare, när det är dags att äta. Dessutom lailas bok som innehåller massa bakverk, det är ju faktiskt kalasdags snart!

Elsa kommer få en barnkammarkom, har en hemma och älskar den och det är ju något man kan änvända flera år.

Fredag

Jag och Elsa har en mamma-dotter kväll. Hon har ätit popcorn och tittar just nu på en Tingeling-film. Se ska hon nog få lite välling och hoppa i säng, så jag också kan sova lite. Är helt slut! Har vart trött varje dag nu hela veckan.

Mr T är på jobbfest och kommer senare, då sover nog jag :)

Imorgon blir det jobb på festvåningen för mig och sen på söndag ska vi till badhuset. Alltså är hela helge uppboka :)


Jag imorse med min snygga Blingo jacka, just love it!

vägning 3

Idag stod pulspass på schemat och vägning! Som jag längtat! Nu stod vågen på -3,3 kg och bmi:et på 29 :) Im just fat....
Så på 24 dagar har jag gått ner 7.3 kg! så till nästa satsar jag på -10 kg!

Känns bra just nu och jag längtar efter till nästa vägning! :)

fetistisdag....

Snart uppe i 10.000 steg, men som tur är det lite kvar på dagen :)

Idag blev det en lång dag på jobbet, min avdelning hade planeringsdag så kom hem efter 18 och fick mysa med elsa innan hon skulle sova. Sen har jag hunnit plugga lite, snart är jag klar med allt! Fy fan vad skönt det kommer bli då!

Idag är det dessutom fetistisdag, någon som ätit en semla? Inte jag iallafall, höll mig undan när barnen fick det till mellis och var inte heller så speciellt sugen på det. Får spara mig till nästa år ;)

Nyduschad

Precis tagit ett bad efter träning och nattning, såååå skönt! Längtar tills nästa träningstillfälle, som blir på torsdag innan vägningen.

LCD

Idag startade jag morgonen med en mangosmoothie, helt okej, lite söt bara. :)
Men körde en bars till mellis och nu ikväll ska jag testa chili sin carne, så jag hoppas den är god :) Ska gå äta med gaffel, har inte gjort det på 3 veckor! Haha!



Nu ikväll blir det en tripp till gymmet o träna gärnet!

Motivationsklänning

Beställde kläder härom veckan och fick hem de efter och kunde inte få på mig klännningen alls, den gick inte över axlarna!
För några dagar testade jag den igen, yes! Den gick på! Så nu måste det komma hem en ny motivationsklänning ;)


Den här är i strl 40, ska jag ta en 38 eller 36.. hmm :/

Sista dagen med VLCD

Idag är det sista dagen med VLCD, jag har riktigt längtat men börjar bli lite orolig nu, kommer äta 200 kcal mer om dagen.. jag har ju vant mig med mina 600 per dag, hur kommer kroppen reagera, kommer det bli lika jobbigt som i början. Jag är riktigt orolig!

Längtar också efter ett träningspass, det är så skönt efter träningen, känner mig mer anslappnad. Så förhoppningsvis blir det 2 pass eller fler den här veckan ;)

Imorgon firar jag mina 3 veckor med VLCD med en färdigshake, blir nog mangosmaken.

Lördag

Idag har vi besök av Elsas morfar, de leker just nu i Elsas rum. Senare ska vi iväg till Essingen och titta på mello med familjen där. Ska bli riktigt kul att komma iväg och träffa folk! Träffar just nu bara de på jobbet och här hemma, så det blir inte så mycket. Men från och med måndag blir allt lättare att träffa folk på middag :)

På torsdag är den stora vägningen igen, och jag längtar lika mycket som ett barn längtar till julafton! Eftersom vi inte väger oss annars, är det verkligen en stor grej, man får veta så mycket av att bara ställa sig på vågen, hur mycket man gått ner, hur mycket fettmassan har minskat, hur mycket muskelmassan har ökat oh hur mycket BMI:et har minskat, förhoppningsvis har mina siffror förändrats ;)

Det är helt sjuk att jag klarat mig utan riktigt mat/onyttigheter i snart 3 veckor! Jag har snart klarat 1/4 av denna resa och jag är stol! Om ca 3 veckor ska jag på motivationssamtal igen med min coach, vi har inte setts på några veckor, eftersom hon var sjuk sist på gruppträffen, så jag hoppas hon ser någon skillnad.

Nu skulle jag egentligen behöva gå en promenad eller nåt, men myser mig ner under en filt. Det negativa med att gå ner i vikt är att man fryyyyyyser!

Fett jobbigt

Idag är en kväll som jag vill fixa mig, och gå ut och dansa, nykter! och det är något jag aldrig tänkt mig göra tidigare, men just ikväll när ingen annan kan :(

Så ikväll är jag deppig med ansiktsmask, fett jobbigt!!!

Torsdag

Nu har en ny dag gått och den har vart full med äventyr, men tyvärr mindre steg än väntat =( men så blir det ibland. Det är svårare och få igång de mindre barnen, lättare på storbarn, där leker de kull o massa springlekar. Dessutom har jag lite smått ont i knät, så det måste få vila. Har vart uppe i 10-12 000 steg varje dag den här veckan, utom idag. Det blir nog lättare fram till våren :)

Nu ikväll har det gått i pluggandets tecken, fixat lite och planerat. Så ska försöka få ihop allt till i helgen så jag är klar snart!



dag 16

Kört ett hårt pass på gymmet, så jäkla skönt! Jag är inne på min 16e dag med VLCD och är sååå pigg om dagarna! Sover super om nätterna och är inte alls sötsugen och hungrig hela tiden som jag var innan. Jag är så glad över mig själv. Jag har klarat mig undan kaffe i 17 dagar, och mjölk, herregud vad jag saknar ett glas iskall mjölk! Men jag klarar mig.

Jag planerar och funerar på vad min första rätt den 23 april ska bli, det är långt dit, 2 månader kvar, men det kommer går så bra! Snart får jag äta lite mat iallafall :)


Snart ska jag få natta min lilla tjej, sen lägga mig i ett bad innan jag toksomnar ;)

Allahjärtansdag

Firar ni alla hjärtans dag?


Här hemma firar vi inte, tycker det är önödigt. Visar hellre Totte och Elsa att jag älskar de varje dag, köper hellre blommor en dag när ingen väntar sig det. Dessutom är inte jag så roligt att äta middag med just nu ;) så någon mysmiddag blir det ju knappast.

Idag hann jag precis hem till nattningen av Elsa, höll själv på somna i hennes säng under tiden, men klarade mig :)

Nu ska jag packa ihop för imorgon, packa träningkläder, för imorrn blir det gymmet, andra gången den här veckan ;) Dessutom har jag handlat lite mat inför nästa vecka, är sååå taggad inför att börja med ny mat.

Måndag

och det betyder första träningmöjligeheten för denna vecka. Gick superbra, det är alltid lika skönt att komma hem från ett svettigt pass och ställla sig under vattnet i duschen.
 
På söndag slutar min VLCD och på måndag startar min LCD i  9 veckor, då blir det lite annorlunda mat, smoothies, bars och färdigrätter. Så imorgon efter personalmötet tar jag en promenad till gymmet och shoppar loss eftersom de har 20% på maten :)

6 månader


Idag är det 6 månader sen jag blev fru Andersson. De 6 månaderna har vart underbara!Nu är det 6 månader kvar tills vi firar 1 år :)

Någon mer?


Bilden lånad från http://mammabloggalan.se/


Någon mer som ska på mammablogg galan den 5 maj. Jag tänkte ha det som en motivation, att ha en snygg klänning och vara snygg den dagen :)

Fråga

Jenni om Itrims mat:
Hur många portioner är det i varje kartong och hur mycket kostar dom ungefär? Du är superduktig!! :)

Tack så mycket :)

I vlcd lådorna är det 12 portioner i varje kartong, de går på 199 kr st, kartongern alltså :) Så en portion går på ca 17 kr, rätt så billigt, eftersom en lunch ute nu kostar om man har tur 70 kr.

Sen med lcd ökar priset lite, smoothiarna är i 12 pack och kostar 269 så det är 22,50 per portion och sen har de 4 bars för 100 och rätter i 4 pack som kostar 119 och det är ca 30 kr per portion.

Jag kommer köra på deras shakes och portionsmat, men bars kommer jag köpa nutriletts och naturiets, det är lite mer kalorier i det, så en bit måste bort. I nutriletts är det 220 kcal, och jag får bara äta 200 per portion. =)

Söndag

Kom i säng vid 4 inatt, efter 12 timmars jobb. Men det gick bra. Är riktigt stolt över mig själv som klarade av dagen utan att småäta. Jag som vanligtvis brukar stoppa i mig det ena och det andra när jag jobbar där, lyckades hålla mig till mina shakes, vatten och tee. Unnade mig dessutom en taxi hem, annars hade det tagit mycket längre ti och jag hade fått gå från bussen, som jag hatar eftersom jag är så mörkrädd.


Idag ska jag iväg på Blingo-visning, så ska sätta på mig ett piggt ansikte och åka iväg sen och shoppa loss lite till Elsa ;)

helg

Idag blev det en jobbig dag, saknade mat vid middagen här hemma, så kune inte alls äta min soppa med resten av familjen.

Jag vet att det kommer bli sådana dagar, men det är bara att laga en soppa och sätta sig, inget mer med det. Jag vill klara det här och då ska jag!

Just nu längtar jag efter en god sallad. Jag är mer sugen på grönsaker än dålig mat, och det är ju positivt, men måste klara mig!

Imorgon står gymmet och jobb på schemat, min stora prövning att jobba på festvåning.


Trevlig helg!

2a gruppmötet

Idag stod andra gruppmötet på schemat och vägning dessutom. Min vikt slutade på -4kg på 10 dagar, känns jättebra, dessutom hade min muskelmassa ökat minimalt, men ändå ökats lite :) BMI:et hamnade på 30,1 alltså har den dimpt ner 2,5 :) nästa gång lider jag inte av fetma, då är jag bara fet ;)

Fick ihop 13199 steg idag dessutom, det possitiva med att jobba med barn, man får vara ute länge och springa med barnen. Jag rör på mig ofta och leker väldigt mkt springlekar :P

Nästa möta är om 2 veckor, då ska jag ha gått ner mer kilon!

Itrims mat


Morotssoppa med smak av ingefära, helt okej smak. Men inte min grej


Gröt med smak av äpple och kanel. Kan säga att den här smakade pyton, kände ingen äppelsmak eller kanelsmak.



Brocoli och purjolökssmak, jättegod när man lägger till lite kryddor, en favorit.


Chokladshake, supergod!


Skogsbärsshake, smakar helt okej.


Kycklingsoppan, supergod, lägg till kryddor och den smakar som hemgjord.


Tomatsoppam är också en favorit.


Det som är så bra med sopporna är att man kan lägga till kryddor, allt som inte innehåller salt får man tillägga. Så i tomatsoppan brukar jag ha lite tabasco, muskotnöt och torkad persilja.
I kycklingen hamnar oftast curry, indiska kryddor och i brocolin hamnar det örter och lökpulver, supergott, men jag längtar efter mat. Om 12 dagar byter jag till LCD och där har de lite maträtter som man kan äta, samt goda bars och färdigblandade shakes ;)

Måndag

Första dagen denna vecka, jag har lyckats bra med maten, inte vart så speciellt hungrig.
Dessutom är jag jättepigg just nu, lekt med barnen; kull, under hökens vingar kom och kurragömma, alltså har jag sprungit i snön, jooobbigt! Tagit 15 minuters PW blandat med lite jogging.

Sen ett hårt träningspass på gymmet, behöver 1 till den här veckan, blir nog torsdag innan vägningen.

Men jag kan ärligt säga att jag längtar efter att LCD ska börja. Då är det betydligt lättare att åka hem till folk och bjuda hem. Då kan man ta en portion mat istället :)

På torsdag då är det träning, imorgon tänkte jag faktiskt presentera maten jag har ätit och ge lite tips på vad man kan göra för att få den godare :)

Svar

Fick en fråga


Irja om Frågekväll:
Var din dotter planerad eller en olyckshändelse?
Hon var inte planera men inte heller en olyckshändelse, :)
Även fast vi hade velat vänta lite, tills jag hade ett jobb och fast inkomst att komma tillbaka till efter mammaledigheten så var hon så välkommen av alla.
Nu hoppas vi att jag kan bli gravid igen och ge henne ett syskon, men det får vänta tills jag får ett fast jobb.

hungrig dag

Idag är en en dag som jag bara vill ge upp, är trött (somnade i soffan o sov en timme), är hungrig och är lite frusen, men jag ska inte ge mig!

Frågekväll

Tänkte faktiskt ha det, om det är någon som undrar om mig, så fråga på så kommer jag svara =)

Alla frågor är välkomna!

dag 6&7-ketosfas?

Igår var det ingen bra dag, sov inget på natten pga hosta så sjukskrev mig igår och hoppas att jag kan återgå till jobbet på måndag med nya krafter. Låg hela dagen igår i sängen med frossa, huvuvärk och snuva men ingen feber :/ Var helt slut i kroppen, så jag kom nog inte ens upp i 1000 steg, gick fram och tillbaka till köket/badrummet. På kvällen blev jag ensam en snabbis, då kom sötsuget, men jag höll mig till citronvattnet och klarade kvällen utan fusk!

Imorse vaknade jag pigg, 30 minuter innan resten av familjen, och inte ett dugg hungrig! Tror jag kommit in i ketosfasen :) Fuskvägde mig imorse, behövde lite motivation och ligger på ca -3,5 kg :) på en vecka. På torsag är det den riktiga vägningen och då kommer en riktiga vikten.


Har dessutom ett motivationspaket som ska hämtas  centrum, lite kläder i mindre storlekar ;) tog 2 strl mindre, så vi får se när de passar.

Tips när sötsuget tar över

Jag är en sån person som får sötsug på kvällarna, och nu under min diet får jag verkligen inte äta något på kvällarna, dessutom är det ena min förbättring att inte småäta, så mitt tips till er är antagligen mineralvatten med citron i eller varmt vatten me citronsaft i. Funkar som bara en och sötsuget försvinner på en gång, dessutom är citronvatten bra för immunförsvaret har jag hört ;)


Idag har det vart en bra dag, fick ihop min 10.000 steg plus att jag köpte lite mer soppor till mig, så nu slipper jag äta bara broccoli och purjolökssoppa 2 ggr om dagen ;) Så nu kan jag blanda mellan tomatsoppan och kycklingsoppan med.. plus krydda de olika vid varje gång, alla kryddor som inte innehåller salt får man använda sig av.


Tredje dagen

Jag har genomlidit den tredje dagen, den dagen som ska vara den värsta, och det håller jag med om!

Allt går jättebra på jobbet, jag kan sitta med barnen och lägga upp mat utan att bli sugen det minsta, men så fort jag kommer hem så blir det ett helvete i mitt huvud, det är svårt att förklara, men jag hoppas det blir bättre.
Jag har Totte som stöttar mig. Jag höll på ge upp idag, men han påminde mig hur mycket jag ville det här, och jag vill det verkligen!!

Jag tror att det är de första 3 veckorna med VLCD som är svårast, 600 kalorier per dag och inte direkt så goda shakes. Nästa period är godare och med mat.

Tack för idag helt enkelt!
RSS 2.0