klippning

Ska klippa mig på tisdag, men jag vet faktiskt inte hur!! Ge mig råd!
Jag vill inte ha som jag brukar och inte för kort!

Sen ska jag bleka håret en gång och efter det färga det rött. Im going back to red! Ella har ni något annats förslag på hårfärg?

090531

Helgen har vart helt underbar! Har junnat slappna av och det behövde verkligen!
I Fredags åkte kom vi dit vid halv 3, satt lite i solen och mös. Sen hade jag köpt 2 cider o en flaska rosévin, jättegott det va med cider! Åt lövbiffrullar med potatissallad och drack rosé till det =) Sen på kvällen gick vi till 47an o drack Sangria och pratade lite, sen vid 10 gick vi o la oss. Lite jobbigt att sova brevid Elsa för så fort vi rörde på oss vaknade hon.

Lördagen var jättevarm! Man märkte att Elsa blev småseg av det, vi försökte hålla henne så sval som möjligt.
På natten sov hon 7 timmar i sträck! Jag hade svårare att sova, hade småont i magen =/
Men idag har vi bara hunnit komma hem, har sorterat 2 stora påsar med kläder som vi fick i fredags, ska sortera Skrutts andra kläder o ta bort det som är förlitet =)

Firar min första morsdag idag =) Fick en jättefin morgonrock av Elsa(Totte)

Va har ni gjort i helgen?

090529

Idag drar vi till landet, ska bli så jäkla skönt! Men innan det måste jag upp till centrum o handla någon cider.
Ja, Marie ska dricka cider! Det är nog en av de positiva sakerna med ersättning, man behöver inte tänka på vad man äter och man kan faktiskt ta sig 2 glas vin utan att ha dåligt samvete någon kväll. + att Totte kan mata henne och om man behöver barnvakt så slipper man pumpa ut. Och det är faktiskt skönt.
Försöker fortfarande intala mig att jag mår bra av att inte amma, det börjar funka sådär nu. Men det är bara för hennes mage vart så bra de senaste dagarna! Igår fick vi byta 2 bajsblöjor, det är lycka för mig! Helt sjukt egentligen att man kan bli glad för en sån äcklig sak =P Jag är nöjd när hon är nöjd!

Men Elsa ligger och sover nu =) hon vakna halv 4 imorse och ville ha mat, sen vid halv 8. Sen har vi myst lite och jag fick henne nästan att skratta! Hon log 2 snabba gånger åt mig. Helt underbart!
Hon har ju börjat upptäcka sina händer, att de är väldigt goda o mysiga o ha i munnen, så hon är alltid nästan helt nerdregglad nu förtiden för hon har sugit på tummen eller hela handen. Men det är så mysigt tycker hon!

Längtar lite efter nästa vecka, kommer ha så mycket att göra! Ska klippa mig, sen träffa andra mammor, ska till sjukhuset på magngetröntgen och sen ska vi fira Stoffe som tar studenten på Fredag! Vart tar tiden iväg egentligen, han va ju bara halvmetern igår!

Är lite smånervös inför MR:en. Det blir jag varje gång, men nu har jag inte gjort den på 10 månader! Det är sjukt länge! Är bara nervös att de ska hitta nåt, vet inte hur jag ska orka det...

090528

Dagen har vart slapp, Elsa sov jättebra inatt!, men sen kan hon vakna rätt så tidigt, typ 7 och vara pigg, vilket är jobbigt. Så då måste ma underhålla henne.
Hon är alltid piggast på morgonen och så sover hon bort halva dagen =P

Men men, hade tänkt sätta mig ute på gården i solen idag och slappa, men så började det regna! Så den planen fick jag ju skippa! Satt inne hela dagen, tills det va dags att gå till en ny mammagrupp. Ganska trevligt, jag va ygnst! Men vi snackade lite och bestämde att vi skulle fika nästa vecka, Kommer nog bli ganska trevligt. Ikväll ska vi bara ta det lugnt. Som vanligt! Ska nog lägga mig lagom tidigt. kanske 22 tiden =)
Sen imorgon drar vi ut till landet, Totte har tagit 2 timmar komp, så han kommer hem vid halv 2 istället för halv 4!

Begravningen

Jag kan fortfarande inte sluta tänka på gårdagen. Först tänker jag på Tims familj, och sen tänker jag; det kunde vara jag, eller Jennifer. Jag är så trött på att cancer vinner! Tim va otroligt stark och jag är glad att jag fick träffa honom! Tycker bara det är synd att jag inte lärde känna honom mer! Man fasta direkt för honom! Redan första gången man träffade honom så fastnade han i ens hjärta! Detsamma gjorde hans lillebror! Helt underbara killar. Ja, hela den familjen är en helt underbar familj, som man bara kan tycka om! Så vad har de gjort för att få genomlida det!

Begravningen va som sagt fantastisk! Man kände verkligen Tims närvaro i det prästen sa, sen spelades 2 av hans låtar, som han spelat i, upp och jag tror faktiskt alla i kapellet grät. Så fort jag tittade ner mot hans familj så grät jag bara ännu mer.
Vi följde med när de sänkte ner kistan och det va en jättefin plats han fick, bland massa tallar. Så lös solen. Det va den mest vackraste begavning jag vart på, men den hemskaste! För mig kommer den 7 och 26 maj vara 2

Sitter och lyssnar på hans låtar nu; http://hem.bredband.net/b333120/media.html. Tycker hemsidan är värd en titt.



Har tagit bort min läppiercing, tröttnade på den =)

090527

Trött som bara den, hade svårt att somna igår, så jag låg i sängen med datorn, sen hann jag bara sova typ 30 minuter innan Elsa vaknade =/ Totte tog blöjpasset och jag maten. Sen somnade de om, och jag låg kvar vaken.
Somnade så småningom men har vaknat flera gpnger av mardrömmar, eller det va inga läskiga, utan mer panikdrömmar! Så fort jag somna om drömde jag om allt!
Sen vaknade en viss person(inte svårt att lista ut vem med tanke på att Totte va på jobbet och jag älskar att sova ;) ) kl 7 imorse och ville inte somna om! Så det blev att underhålla henne..

Sen har hon vart lite smågnällig idag, tror det är pga hon la sig 8 igår! och hon brukar annars somna vid 9-10, sen har hon nog fortfarande lite ont i magen, men hon bajsade idag med! En riktig rakkabajsare!

Ja mitt försök att gå ner 16 kg går ju inte speciellt bra, är sååå sötsugen hela tiden! Speciellt på kvällarna! Så istället för att ha gått ner har jag fan gått upp 2 kg! Ja,, nu blir det andra bullar! Ska sluta äta sötsaker, men vi räknar bort de dagarna jag ska fika ;), det kommer verkligen inte funka, men men! Sen får jag börja gå ut o röra på mig. Totte o jag har ju bestämt att börja med Nutrilett i höst, efter alla grilldagar. Som ska bli många!

Men men idag ska jag till Berit med Skrutt, vi ska fika =O Sen blir det nog hem o vila. Känner mig slut i kroppen efter igår. Begravningen va jobbig, man ska inte överleva sitt egna barn, man ska bli gammal med de o få massa barnbarn! Man ska uppleva alla julaftonar och födelsedagar tillsammans!

090526

Vilken dag! Elsa vaknad 7 imorse och ville verkligen inte somna om. Det gjorde hon 1 timme innan vi skulle gå!

Begravningen va jättefin, men samtidigt jättehemsk! Det är inte rätt att ett barn ska dö! Jag tänker på Tim och hans familj ikväll.

När vi kom hem så hände något underbart! Elsa bajsade! 2 gånger, och det verkar inte ha gjort ont som förrut! Hallelulja!
Helt sjukt att man kan bli så glad för en sån äcklig sak! Men jag blev överlycklig!
Väntar bilder från begravningen från Jennifer, hoppas få de snarast, när hon har tid =)

090425

Dagen har vart helt perfekt! Elsa har vart jättelugn, skrikit till några gånger, men det va mest för hon ville ha mat eller ny blöja =)
Köpt en ny klänning, tills imorgon på begravningen, hade jättesvårt att hitta någon. Har bara vart på en begravning tidigare, så det är så svårt, speciellt när det är ett barn!

Men imorse fick jag iaf duscha! Gud va skönt det va, och precis när jag va klar och påklädd vaknade Skrutt ochd et va dags att ge henne lite mat o klä på henne innan vi skulle träffa Stephanie. Tycker det är jättesvårt att klä å henne rätt! Man vet ju inte om man klär på för mycket eller för lite, så idag hade hon en kortarmad body, byxor och en kofta, jag skippade mössa, är jag en dålig mamma då?
Följde med Stephanie till MVC och va med på hennes besök, så idag fick jag va den som var "mannen" haha =) Fick höra hans hjärtljud, =)Fick också en egen återbesökstid för koll i Juli.

Fick också kallelse till läkartid på KS den 9 juni, lite smått nervöst, men gud va dyrt det är nuförtiden! 200 kr för Magnetröntgen och 300 för läkartid på ortopeden!Aja få träffa en bra läkar iaf.

Ska försöka städa lite nu, vi hörs!

planer inför dagen

Mår mycket bättre efter en natts sömn! Tror det antagligen är sömnbrist jag har. Är inte van att vakna flera gånger per natt + att jag dessutom vaknar av minsta lilla ljud nu. Men jag mår iaf bättre, men ska hålla koll på mig så det inte blir värre.

Idag ska jag träffa min tjockis! Jag har saknat henne massor! Vi har inte träffats på flera veckor! Och vi som brukade träffas 4 gåneri veckan förrut. Sen ska jag försöka städa lite. Är som sagt jättetrött på den här lägenheten, tycker inte om planriktningen, bänkarna i köket är för låga, så jag får jätteont i ryggen när jag diskar, lagar mat. Jag hatar färgerna på köksluckorna. Badrummet är trångt. Den enda jag gillar är färgerna vi målat, sovrummet för att det är stort! och ardagsrummet, för det också är stort! Men jag vill ha en mer öppnare yta. Större kök och större badrum! Ge mig det tack!

=/

Jag känner mig som ett vrak! Känns som hela min kropp ramlat i en grop och inte kommer upp igen! Det är hemskt. Jag orkar inte mer, hur mycket jag än sover så vaknar jag helt slut, även fast jag sovit jättebra!
Jag orkar inte mer. Vet inte varför jag känner så här. Men jag känner mig så misslyckad!

Jag trivs inte längre i lägenheten, vill flytta! Jag ser bara alla fel, jag ser inte längre det jag älskar med den här lägenheten. Jag vill ha nytt! Jag vill resa. Jag vill komma bort och bara kunna slappna av!
Jag känner mig så fast!

Jag saknar egentid med Totte, kunna sitta o prata. För det behövs verkligen! Jag behöver få snosa honom i nacken.

Jag vill bara må bra!

090524

BVC-besöket i fredags gick bra, Elsa vägde 3550 o va 54 cm =) Så hon växer som hon ska.

Sen åkte vi ut till landet och åt hamburgare. Kvällen va jättelugn fram till 9-tiden ungefär, då Skrutt fick jätteont i magen =/ Det va jättejobbigt att höra hur ont hon hade och inte kunna göra något! Så hon höll på i ungefär 30 minuter innan hon fick ut något =/ Sen sov hon jättebra den natten!
I Lördags tog vi också lugnt, åkte en snabbis till Willys o handla, sen kom min mamma o pappa på besök. Sen hände samma sak som kvällen innan, JÄTTEJOBBIGT! Hon bara grät o grät, visste inte vad vi skulle göra, så vi ringde sjukvårdsupplysningen som sa att vi skulle ta olivolja i ersättningen. Så vi får hoppas att det blir bättre =/
För imorse va det samma visa igen. Tycker så synd om henne när hon bara gråter!
Så nu får jag forsätta pumpa ut, så hoon får i sig lite bröstmjölk ändå..

Jag hade bestämt mig att sluta helt, eftersom jag mådde så jäkla dåligt av att bara få ut 10 ml varje gång! Men nu när hon har så ont så måste jag nog!

Ikväll blir det nog också att ta det lugnt, Totte jobbar 7-15 hela veckan, så jag får ta Elsa på nätterna...

BTW Jag älskar min mobil!
  

Ny mobil :D

Idag åker vi till landet och är där hela helgen, ska bli så mysigt. Vi är där själva, eftersom Matte o Annett är på Öland.

Men innan det ska vi till Centrum o fixa nåt jag kan ha på mig på begravningen, sen till Länna där jag ska köpa en ny mobil. Har hittat min mobil nu som jag ska köpa. En Sony Ericsson, men 5 mpx kamera =) Så har man iaf en någoluna bra kamera med sig hela tiden. Orkar inte bära runt på min digitalkamera hela tiden =)

Men men nu ska jag mysa lite med min familj =)

090521

Måste hitta en ljus klädsel till på tisdag då vi ska på begravning. Jag hatar att gå på begravningar, men jag vill ändå gå dit för att hedra TIM.

Men som sagt, vad ska jag ha på mig, kan direkt inte ha nåt sen förrut. suck =(
Funderar på 4:an i det tidigare inlägget, s¨jag hoppas den ska finnas på HM, för att beställa hinner jag inte, för den kommer inte hinna komma.

Idag va jag i VH, träffade en gammal klasskompis, från mellanstadiet, som fick barn i mars, jättesöt kille! Haha kanske hittat en man till Elsa ;)? You´ll never know.. 

Ikväll ska Tottes kompisar komma o kolla på fotboll, just nu är hans gamla jobbarkompis här med sin tjej... de är nere och fixar fram en cykel från källarn
.
 

Dagen

Usch o tvi på den här dagen! Eller ja, lite av den har ju faktiskt vart trevlig! Fikat med Berit självklart!

Men sen fick jag reda på att pappa fått åka in till Huddinge sjukhus akut för han skurit sig riktigt ordentligt på 3 fingrar. Så när jag senast hörde från honom va han fortfarande inne och väntade på röntgen för de skulle se så inte fler senor hade gått av. =/ Ja, det va inge rolig grej att höra direkt!

Har iallafall börjat planera hur jag vill ha det på balkongen, för vi har äntligen blivit av med "gräsmattan" som alla klagade på! Vill egentligen ha trägolv där, men det är sååå dyrt!


Sen har jag hittat en jättefin hylla jag vill ha där


Sen lite smått;



Sen har jag börjat titta på en klänning till namngivelsecermonin =) haha jag vet, jag är ute i good tid! Men jag tycker om planering =)
Vet inte vilken jag ska ta, kanske några råd?

1.                                                               2.



  3.                                                                      4.


Nu blev det ganska långt inlägg, eller mja skrev inte så mkt. Får se vad som hände ikväll, ska iaf pussa massor på min familj!



090520

Nu börjar allt igen, fick min första tid på MR, efter 9 månader! Jag är störtnervös!
Den 4 Juni, ska jag sätta mina fötter på Central Röntgen på Karolinska Univeristetssjukhus i Solna, för första gången på länge, jag vill faktiskt inte. Men jag måste, för att slippa oroa mig.
Trodde inte jag skulle få tid så fort! Ringde i måndags och fick kallelsen igår! Det va typ som hon skickade den precis efter jag hade ringt!

Nu är det massor som måste fixas innan, måste köpa plastpiercing, till mina piercingar och det har de bara på ett ställe, vad jag vet! Sen fixa barnvakt till Elsa, eftersom Totte jobbar 8-16 den dagen och jag ska vara där 15:20

Ja, vi får se hur allt löser sig. Idag ska jag ta en prommix till centrum, handla fikabröd och sen kommer Berit. Tudeloo

090519

Vaknade sådär tidigt, efter en ganska bra natt. Fixade iordning oss och åkte till mitt jobb för att äta lunch med min mamma och hälsa på. Självklart var inte alla där, så dit måste jag åka igen. haha!
Sen åkte jag till Tottes jobb och åkte med honom hem.

Sen har Totte och jag planerat lite av namngivelsecermonin vi kommer ha i mitten av Juli. Det kommer bli helt underbart. Vi skrev gästlista, bestämde hur vi ville ha ceremonin uppbyggd. Nu är det bara vad som ska bjudas på, och dekoration =) Men än så länge är allt hemligt! Bara att vänta på brevbärarn vid brevlådan så kanske du får ett inbjudningskort, men bara om du vart snäll ;)

Imorgon va det tänkt att jag skulle fixa på balkonen, men vi får se hur det blir =) Eftersom vi har en tvbänk ivägen, men jag vet iaf hur jag vill ha det nu!

Imorgon blir Elsa 4 veckor, helt sjukt!

Ny design

Va tyckte ni om den nya designen?

Mycket tack till Cassandra!

Kvällsinlägg

Idag har vi bara myst. Gick en snabbis till Sabis o handla lite blöjor, mjölk o fikabröd till mig...*Gris*

Skrutt har badat idag, hon börjat tycka om det nu =) och nu ligger hon i sin säng, med pyjamas och lyssnar på speldosan från Matte o Annett. Hon tycker om båda, hon fick en från Ann-sofie häromdagen, som hon tycker om också...

Imorgon blir det nog att åka till mitt jobb och hälsa på. Ska bli kul, ska äta lunch med min mamma!

Ska få en ny design på bloggen =) Cassandra ska hjälpa mig, så vi får se hur den blir, tror iaf att den kommer bli skitsnygg!

Ska fortsätta titta på färjan och sen sova när Totte kommer.


En av de sista bilderna på magen =)

himmelsk natt!

Gud vilken natt! Nattade Elsa vid 21:30 igår och hon somna, sen vakna hon igen vid halv 3! Vi fick alltså sova iaf 4 timmar! Sen blev var 3e timme. Men det va skönt att få sova länge!
Sen imorse va hon lite gnällig, tills hon bajsa, haha! 2 gånger, så nu måste vi köpa nya blöjor, för de tog slut idag =/ Ska prova en större storlek, innan hade ho 2-4 kg, tänkte köpa 3-6 kg idag. Sen ska jag bara ta det lugnt, Totte jobbar 13-21.
Har haft huvudvärk hela morgonen, tror det kommer åska! Men det märker vi.

Nej men nu ska jag umgås med Totte innan han åker. Tudeloo

Mysigt

Totte fyllde år igår så vi tillbringa natten på landet, mysigt som vanligt =)

Vi kom hem idag, ganska tidigt, jag va inte på humör för något. Vet inte varför, men jag känner mig så himla nere! Totte gör allt för mig, o jag uppskattar verkligen det, han är helt underbar.

Ikväll ska vi bara tadet lugnt, ska mysa massor med Skrutt!  Hon är helt underbar! Igår va hon jättegnällig men så fort vi la oss i soffan och hon fick komma upp vid halsen så blev hon lugn o somna på en gång. Hon är såå mysigt =)

Skansen 14/5





Heldag med mammorna!

Det har vart cirkus hos mig! Haha, 3 st småbarn, inte bebisar! Det har vart högljutt, stökigt och jättekul!  Elsa och jag är helt slut, hon orkade inte ens snutta på mig! Så trött va hon, att hon till och med somna själv! Utan att jag höll henne i handen! Haha. Totte är på väf hem, längtar verkligen efter honom. Ska pussa sönder honom!

Har lagt ner det där med amningen nu, sprayen funkade inte på mig =/ Fick ut lika mycket som tidigare.. Så det känns lite jobbigt.. Men jag låter henne fortfarande snutta så mycket hon vill..Men nu är det iaf bestämt! Orkar inte tänka på att jag måste pumpa brösten varje dag. Har inte pumpat de idag, sen typ halv 12 imorse, och ändå fick jag bara ut 10 ml nu. Hade hoppats på fulla bröst!
Men om man tänker efte, min mamma gick på ersättning och det är ändå 50 år sen! Så bättre måste ersättningen blivit med åren. Innan hade jag dåligt samvete att hon inte fick i sig det hon behövde, men om min mamma lever och är frisk, och ändå levt på ersättningen från forntiden ;) Så borde Elsa klara sig på den som finns nu!

Amning är verkligen ett känsligt ämne, innan visste jag verkligen inte hur många som hade det svårt med amningen, men det är ju jättemånga! Och det borde verkligen prata mer om det!
Samhället nästan kräver av mammor att amma deras barn för att det är det bästa för barnet. Men om man redan från början har svårt för att amma, så blir det bara jobbigare att amma, för man har det kravet på sig. Jag kände mig jättestressad i början. Tänkte att jag måååste få igång mjölken, annars lider hon. Men hon är lika nöjd, om inte nöjdare än många andra barn!

nej nog om det, Imorgon ska vi ut till landet. Min man fyller år, han blir 27 år ung. Måste slå in hans paket, haha har inte gjort det ännu och han kommer hem om 1 timme typ! Ska hinna fixa mig inför sängen och fixa åt Elsa. Ska försöka bära in henne i sin säng. Hoppas hon inte vaknar!

Men men sov gott =)

Skrutt mår ...

Skrutt mår bra, hon blev jättepigg lite senare igår, så jag kunde sova gott =) Men sen på morgonen har inget vart bra! Hon vill inte att jag lämnar henne någonstanns, och jag måste verkligen städa! Klarar inte av röran, inte när man är hemma mycket och ser det! Det har vart jobbigt hela morgonen, eftersom hon gråtit jättemycket! Och jag vill inte mata henne för fort heller, men hungrig borde hon inte vara tycker jag, eller så är det jag som inte har tillräckligt med mjölk för hon har fått snutta så mkt hon vill! Men nu verkar hon trött, hoppas jag! För jag har inte borstat tänderna än!

Känner att jag måste komma hemmifrån någon dag! Totte får ta henne. För jag måste få komma ut, och bara slappna av helt! Så vi får se när det blir....

Ikväll ska Totte på middag på söder typ, med Nicke, hoppas det inte blir allför sent, för vi har verkligen inte hunnit prata ordentligt på hela veckan! Jag har åkt tidigt på morgonen och han kommit hem sent på kvällen. Har saknat honom så otroligt! Men nästa vecka jobbar han dag, så det är skönt!

Och snart ska jag träffa de andra mammorna med deras Skruttar! Ska bli kul, men vi hörs! Lägger in bilderna från skansen och ikväll lite senare.

Skansen+Skruttspya

Sovit så där inatt, fick ingen ro, så när Skrutt väckte oss i morse var jag defenetivt inte pigg eller utvilad! Som tur tog Totte Elsa på natten, så jag fick ligga  o blunda bara.

Åkte iväg till Skansen och tittade på djuren, va där till typ 14, sen åkte vi in till city o gick runt där o sen gick jag upp till mammas/mitt jobb och hälsade på. En av mina arbetskamrater är gravid i 5e månaden =) tyckte hennes mage såg såå mysig ut, saknar min ibland men jag har hellre Elsa här än i magen :D

Åkte hem, och gav Elsa mat, 30 minuter senare tokspyr hon, så jag får på mig, i soffan och på sig själv. Så det blev ett bad för henne, längtar tills vi kan bada tillsammans =D Men sen helt plötsligt blev hon jätteslö och blek så jag fick panik o ringde mamma, så hon och Anett kom över o höll mig sällskap tills Totte kom, då blev Skrutt pigg. Men hon skrämde livet ur mig! Trodde hon skulle sluta andas! Men nu sover hon på mig mage =)

Imorgon ska Marie, Cassandra o kanske Jennie komma hit, vi ska käka tacos, yum!

Men sov gott, bilder från skansen kommer imorgon.

Sover nu!

Elsa sover och klockan är snart 22:00 och jag har inte hunnit byta blöja eller ge henne mat, så hon får vakna sen när hon är hungrig och vill ha ny blöja. Är helt emot att väcka henne, för hon vet ju själv när hon är hungrig.
Ska höra med Totte om han kan ta henne lite mer inatt, eftersom vi ska upp tidigt imorgon, så jag är pigg, för han jobbar ändås kväll, så han kan sova när vi har gått!

Idag blir Skrutt 3 veckor, helt sjukt egentligen, för 3 veckor och typ 12 timmar sen, låg hon i min mage och jag gick runt i lägenheten och svor! Tiden har gått så fort och hon har vuxit så mycket tycker jag!Hon har börjat träna nacken lite smått, men det är så svårt att få henne o träna den mer, för hon hatar att ligga på mage! Så vi får typ ha henne liggandes på våra magar, då går det bra, eller mja, hon tycker verkligen inte om det. Några förslag på hur vi ska göra för att hon ska kunna träna nacken utan att bli sur? Imorgon är det Skansen som gäller, har laddat batterierna till kameran, så den får jag inte glömma!

Nej nu ska jag packa ner det sista i skötväskan och fixa en väska till mig =D Sov gott!

BVC+Spray!

Vilken väckarklocka vi har! Elsa väckte oss 5 minuter innan vi skulle upp! Då va hon hungrig och ville ha mat!
Vid halv 10 va vi på BVC, Skrutt hade växt 1 cm och gått upp nästan 200 gram! Sen pratade vi lite om en nässpray som driver ut mjölken, om man typ har mjölkstockning, men jag ha r hört att den kan hjälpa till att få igång mjölkproduktionen lite =) Så det fick jag utskrivet, har bara sprayat 2 gånger är , så länge så vi får se hur det går =)
Totte och jag kom hem o åt lunch, sen drog han till jobbet och Elsa o jag sov i 1 timme innan vi skulle till Berit.
Elsa fick en jättefin napphållare, Bon Jovis märke, en dreggelhakklapp och en jättefin mössa! Sen fotade Berit henne massa! Nu ligger hon på min mage o sover, lyfter huvudet lite ibland och sen dimper det ner lika fort! Ja det måste verkligen vart jobbigt att sitta i en babysitter och höra mig o Berit prata! Haha!

Ikväll ska jag hinna massa! Äta middag, fixa mat tills imorgon innan skansen och packa ihop det vi ska ha med oss. Sen ta reda på när alla åker, ska åka med Marie och de andra =) Ska bli sååå kul!

Ska vila lite nu, innan hon vaknar, eller jag kanske borde steka kycklingen?

babyselet

Kan inte få någon ro, suck! Har legat på soffan o vilat sen pappa gick, tittat lite på tv o druckit en kopp oboy =) Elsa har somnat, hon somnade i babyselet, provade det när jag diskade. Va lätt allt kändes, så nu ska jag träna med det, man ska typ låta henne sitta 5-10 minuter åt gången, vet inte varför, men Totte sa det till mig. =P Får fråga honom sen när han kommer hem om inte jag har somnat, för jag är verkligen trött!

Ska försöka titta lite på utslagningen till Eurovision nu, vi hörs =)

Snart börjar hon väl prata också!

Inatt har min prinsessa vart jätteduktig och sovit i sin egen säng! Eller iaf till 6 imorse, sen sov hon hos mig och Totte. Fy fan va skönt det va att ha sängen för sig själv med Totte men ändå jobbigt samtidigt. Kändes precis som när hon låg i min mage och man inte hade koll!

Men idag har jag vart på min första utflykt med vagnen, Jag älskar den! Den är lätt och smidig, krocka lite i början i svängarna då jag inte va van. Men annars gick allt 100 gånger lättare. Fikat va trevligt, som vanligt, åt en kycklingsallad =)

Kom hem vid 15tiden och är helt slut nu, ska försöka få Elsa att sova lite. Min pappa ska komma förbi o vi ska käka lite middag, sushi =D ska bli såååå gott!

Nej ska vila lite nu. vi hörs!

Skitcancer!

Härom dagen fick jag reda på att en person som nog tagit allas hjärta med storm somnat in. Efter år av lidande och kämpande mot cancer, vann cancern än en gång, och jag är så trött på det!
Innan jag blev sjuk, tänkte jag aldrig på döden, sjukdom. Jag kände/visste inte någon som hade dött, men nu vet jag massor! Jag har legat på samma sjukhus som de, jag har sett de lida!

Tim var en av de starkaste personerna jag träffat! Det är säkert massor av er som har läst om honom i Aftonbladet, för 2 år sen blev han vald som hjälte av de. För han var verkligen en hjälte! Han tänkte på alla andra utom sig själv, han klagade aldrig över sin sjukdom.
Jag hann aldrig träffa honom så mycket, hann aldrig lära känna honom riktigt ordentligt, men ändå har han satt sig i mitt hjärta! Han klarade det många andra aldrig skulle, hela hans familj har klarat så mycket tillsammans!


Idag har Skrutt vart vaken ganska mycket, vi åkte till Maxi, provade den nya bilstolen =) Så fiiiin! Sen när vi kom hem kom vi på att vi inte hade ätit lunch o båda va hungriga så det blev en tidig middag, korv o potatissallad, sen vilade vi, Totte fick sova 2 timmar =)
Annett och Matte kom förbi och hade med sig ett gossedjur, så Elsa kommer bada i mjukisdjur sen =P och en speldosa. De fikade lite och sen gick de.
Totte och jag började fixa lite inför veckan gjorde iordning en sats med köttfärssås, så har Totte middag iallafall 2-3 dagar och jag med =D Så slipper jag tänka på det. Hatar verkligen att laga o äta mat själv, speciellt när Totte jobbar kväll. Men den här veckan verkar jag ha saker att göra. Imorgon ska jag till Globen o träffa mammor och gravida =) på Onsdag till BVC, ska försöka träffa Steph! Torsdag Skansen med föräldragruppen, jättetrevligt, har träffat massa trevliga mammor där, jättekul även fast de har lite äldre barn, de är 7 månader som yngst o jättesöta!
På Fredag får vi se, ska nog höra med Marie om hon har lust att göra nåt =) eftersom Totte ska ut på middag.. =(
På lördag åker vi till landet och firar min underbara man, måste köpa nåt mer i present till honom, han är ju värd allt i världen!

Sen på kvällarna ville Anntte ut och gå, jag behöver ju röra på mig, vägde mig förra veckan, hade gått ner 10 kg sen förlossningen, så 6 kg kvar av det, sen vill jag gå ner 10 kg till, bara för att må bättre. Så nu blir det andra bullar här! Fit 2011 kanske? Haha! Nej men jag ska fortfarande njuta av småsaker, men jag ska ju röra på mig mer, promenera, sen får vi se, kanske har råd med ett gymkort. Sen har Totte och jag pratat lite smått om att börja käka nutrilett till hösten kanske, inte nu iaf, när det är sommar och grillning och jag småammar. Det är ju inte så bra o gå på dieter då.


Elsa imorse, när hon inte ville somna om, men resten av oss ville!

Borde..

Göra massor nu när Elsa sover, men här sitter jag och ugglar, jag orkar inte!
Borde damma, dammsuga, våttorka golven, vila och kanske planera middagen tills ikväll, men jag sitter här.

Inatt fick jag sova, tog ett matpass, men resten tog Totte, underbart! Så idag är jag utvilad, så därför borde jag göra allt där uppe, för Totte har tvättat halva morgonen. Sen måste vi få ut den gamla vagnen till landet så den nya får plats i källarn. Jag älskar den nya vagnen! Yupp! Den är helt perfekt, precis en sån jag ville ha från början =)

Idag ska vi ta det lugnt, vi har ramat in foton, som Totte skrev ut i lördags, sen har jag valt ut de jag ville ha och resten ska vi ge bort =)
Sen kommer Annett efter ikväll och ska hälsa på.

Nej ska väl ta tag i lite städning.. bjuder på en bild av Skrutt, sovandes såklart =)

Bilder på mammas älskling!





Vagnen, älskar den redan!

Ny vagn och babygym!

Vagnen är helt underbar! Det blev en röd.
Det roliga med det hela är att han som säljer vagnar, är en gammal kompis till mamma, hon har kännt honom sen han va 4 år! Så världen är liten =)
Sen kom vi hem och vilade, låg och mös jättelänge tills båda somna och så sov i en timme typ. Efter det satte vi upp vagnen och mös vidare. Vid 7 kom Totte, han hade vart på Ikea och handlat babygym och ramar + lite annat. Han måste tillbaka i veckan för att handla större ramar, som vi ska lägga in kort på Elsa i.

Idag har jag faktiskt vart duktig! Skrutt har vart jättegrinig men jag har fixat det =) och bytt bajsblöja ensam *2! Annars har vi vart 2, haha!

Men ja, nu har jag fått duscha, vilket va jätteskönt. Skrutt duschade lite med mig, hon älskar det!
Men nu ska jag pussa på min man, och säga hur mycket jag älskar honom, för inatt är det hans tur att byta blöjor! Så jag får sova lite, eftersom han är ledig imorgon :D

Kaosmorgon =(

Ska snart oväg efter en nästan kaosmorgon! Elsa vaknade vid 5 imorse och skulle verkligen inte somna om! Hon va pigg och det skulle jag helst också vara enligt henne! Så hon fick sitta på sitt vanliga vis, medans jag halvsov, Sen fick jag nog, benen gjorde ont så jag försökte lägga henne, men nej! Så Totte tog henne vid 6 så hon fick ligga på hans bröst, vet inte om han fick sova något under den timmen jag sov. Men iförsig hade han sovit hela natten =)

Men tillslut somna Skrutt på mig, efter att ha snuttat på mig i nån timme.. vi vaknade runt 10, skulle kolla min mobil och då börjar hon verkligen skrika, kunde inte lugna ner henne och så var det till och från till nyligen, då hon bajsade, så antagligen hade hon ont i magen =( Men nu sover hon, Ska försöka sova sen när vi kommer hem, får se om jag bjuder upp mamma o pappa och vakta henne medans jag sover, får se vad de säger. Men nu ska vi gå ner och sen handla vagn! Yahoo!

Barnvagn =)

Det gick faktiskt suveränt bra idag! Åkte hem till mamma och pappa och träffade katterna, tyvärr gick det inte att få bild på de tillsammans med Elsa, de va livrädda för henne!
Men men, efter att ha tagit en promenad och skulle ta in vagnen till hallen, eftersom Elsa sov och vi ville inte väcka henne, så gick vagnen sönder! Den går att laga, med svets! =/ Så imorgon ska pappa och jag åka och köpa en ny vagn! En röding blir det, för 5000 kr, då får man med massor!

Swivelhjul fram

Stor rymlig varukorg

MODERN VÄNDBAR LIGGDEL

MODERN VÄNDBAR SITTDEL MED LUTNINGSMEKANISM

BILBARNSTOL VÄNDBAR LUTBAR MED SUFLETT 5 PUNKSTSELE MM.

Vikt fullt utrustad vagn 12,5 kg

Skötväska

Regnskydd

Bakaxel med stötdämpare

Fempunkts Sele

EN 1888

Ikväll är Skrutt lite gnällig, inget hjälper, inte mat eller närhet =/ Vet inte vad vi ska göra.. men men ska mysa med henne nu.

Ensam Hemma

Första dagen utan Totte, hur ska jag klara mig?! Har än hunnit äta, tvätta håret, klä på mig och sminkat mig, det trodde jag verkligen inte! Skrutt har även hunnit få en oljemassage för att få bort skorvet, eller vad det heter! Snart är det helt borta! Sen har hon hunnit äta och skrikit lite. Snart ska vi till centrum och möta min mamma, får se vad som händer, måste kolla efter present till Totte, han fyller ju år om en vecka! Vet verklligen inte vad jag ska köpa till honom, Förslag någon? Sen ska väl mamma och jag ta en prommis till Babyland, ska prova några vagnar. väntar fortfarande på svar på hur mycket den andra vagnen jag vill ha kostar! Är så sugen på en röd eller blå! Sen hade de en jättefin rosa, haha >_<
Men då blir det att köpa när skatteåterbärningen kommit, vilket är jättelångt dit =(

Sen ska jag hem till VH och hälsa på katterna! Åh vad jag längtat efter de! Har med mig kameran, får se om jag får nån bild på de tillsammans med Elsa =) Det hade vart mysigt, tror inte de har sett en bebis någon gång, haha.

Men men nu måste jag fixa det sista! Tudelooo!

VAGN!

Jag har nog hittat min drömvagn! Den är helt underbar iallafall i utseende =) Men men vi får se helt enkelt. =)
Men jag vill iaf ha en liknande om den här är asdyr! Så här; http://www.barnvagnnu.se/gallery1_23.html

Imorgon kommer mamma hit, vi ska nog ta en promenad till Babyland och prova vagnar =) Sen åker jag hem till de ett tag, eftersom Totte jobbar.

Gammelfarmor på besök

Elsa vaknade vid halv 8 imorse och ville verkligen inte somna om.. suck! Så nu ska vi ändra hennes dygnrytm lite så hon tar det långa sovpasset på natten! För annars brukar hon ha det på dagen, eller ja det har ändrats på nån konstig andledning =P

Men idag har vi faktiskt vart i centrum, ska ha myskväll ikväll, så jag ska vara olydig och dricka lite vin! Eftersom jag inte ammar så mkt längre har jag pumpat ut och kommer nog inte amma ikväll, men vi får se, ett glas gör faktiskt inget!
Sen precis när vi kommit hem så kom min farmor och hennes sambo + min faster. Min farmor hade med sig massa mat till lunch och såklart hade de paket till Skrutt =)
Elsa va vaken nästan hela besöket! Vilket är rekord, annars brukar hon sova, eller ja hon har vart vaken genom nästan 3 hela besök!
Efter det de hade gått vilade vi lite, Totte hade Elsa på magen, sen när jag vaknade till såg jag hur de låg, haha höll på att dö! Det såg så mysigt ut, ska lägga upp bild  på det! För det såg helt underbart ut!




Fina va?

Barnvagn!

Jag är så dundersugen på att köpa en ny barnvagn! Tycker att den vi har är ibland lite stor, känner mig stor med den! Haha lite klumpig ibland när man är ute och rör sig i centrum, annars är den helt underbar! Men mest till promenader...
Känner att jag tar upp så mkt plats när jag rör mig, åker hiss och så.


Nån som vet nån bra modell, vill helst ha en lätt o smidig vagn, inte allför dyr!

Föräldragrupp+familjerätten

Skrutt vaknade vid halv 8 imorse och ville verkligen inte somna om! Hon va pigg och glad, så hon låg o lät lite för sig själv så Totte och jag kunde inte somna om. Men efter en liten stund somna hon äntligen om på mig! Vi vakna runt 10 igen och fick lite småbråttom eftersom vi skulle till BVC vid halv 12! Så det blev frukost och sen fixade vi oss på 1 timme! Rekord! Elsa hade gått upp 100 g på 6 dagar o vuxit 1 cm =) Allt såg bra ut, hon fick så mycket beröm och vi fick det, för hennes hud är sååå len. Haha!

Sen drog jag till Familjegruppen och fikade där, det va mysigt! Följde sen med ett mammagäng till centrum och kollade, köpte en klänning på Kappahl, Jättefin, och i strl 50! Har inte hittat någon tidigare =)
Sen satt vi en stund vid donken och åt.

Vid 16 skulle Totte och jag till familjerättet och skriva på papper om gemensam vårdnad och faderskap. Det gick snabbt och efter det gick vi hem och vilade, jag sov 1 timme med Skrutt på mig. Alltid lika mysigt! Och vid 18 kom Hannah och Micke och hälsa på o fika.

Vet inte varför jag reagerar som jag gör, Tottes kompis Nicke ringde och frågade om han fick bjuda Totte på födelsedagsmiddag den 15/5, eftersom Totte fyller den 16:e. Blev så himla avis! Jag vill också komma hemmifrån, men ändå vill jag inte lämna ifrån Elsa än. Men jag blev nog mest avis att någon tänkte så långt.
Får se vad jag hittar på då, blir nog hemmakväll... suck

Bloggdesign?

Någon som är bra på att designa bloggar, får gärna kontakta mig, jag gjorde en stooor tabbe och förstörde hela min blogg! Skyller på dåligt med sömn :P

VH+mysdag

Sovit sådär inatt.. så jag har vart ganska trött idag, Skrutt vakna 2 gånger och ville ha mat.

Idag har vi vart på lite äventyr, åkte tillpappas jobb och sen vidare till min gudmor o gudfar. Sen gick jag, när jag ändå va i samma område, till Gun. Hon blev jätteglad att jag kom.
När jag va liten brukade jag oftast vara hemma hos henne, istället för att vara hemma. Så en gång när jag och min lillebror hade bråkat(vilket inte va ovanligt!) Så gick jag till henne och frågade; Kan Skruttan få bli min storesyster. Skruttan var hennes hund, och jag verkligen älskade den hunden! Hon va världens snällaste hund och jag kommer aldrig någonsin glömma henne! Men hon blev min "storasyster" och jag va oftast där och bara umgicks med henne.
Gun och hennes dotter Lotta kan berätta massor om mig, händelser som jag glömt. De har kännt mig i många år!

Sen åkte vi hem, Skrutt sov jättelänge och vakna runt 16tiden! Jag försökte sova men kunde inte och Totte drog till centrum för att tippa och få lite egentid.

Amningen går sådär, hon får snutta innan hon får ersättning och ibland efter till och med!

Ikväll är det Greys, får se om jag orkar att se det, annars blir det på söndag. Totte jobbar ändå, usch =/ kommer vara så nervös att vara ensam med Elsa. Som tur ska mamma och jag träffas.

Kollade igenom lite bilder idag, tycker fortfarande att det är helt sjukt att jag fått barn! Är så lycklig!

Future Teens + kaffebryggarn går varm!

Natten har vart sådär, Skrutt har väl drömt mardrömmar, kan de göra det så tidigt? Så efter det hon fick mat vid halv 2, så somnade hon jättebra, men efter 5minuter blir hon orolig, men hon vaknar inte! Så hon ligger och låter i sömnen, låter som hon har mardrömmar. Så då blev det att försöka lugna ner henne och försöka somna om, men så hände samma sak!

Idag va vi, jag och Skrutt på Future teens och hälsade på, fick en jättesöt body =) Sen satt vi och snackade, jättetrevligt!
Efter det gick jag, Stephanie och Sofie med sin Adiran som föddes på valborg, till centrum och jag köpte 2 st amningsbh:ar, som sagt, jag ger inte upp! Så nu ska Skrutt få snutta så ofta hon vill när vi är hemma. Är inte redo mentalt att amma ute än bland folk. Men det kommer väl det med =)

Sen kom Berit hem till oss och fikade, alltid llika kul, ska bli jättekul att ta med Elsa till henne och hennes katter nästa gång och se hur de reagerar! Haha! Senare efter Berit hade gått kom Tottes faster och kusin och hälsade. Så kaffebryggarn har gått varm idag med. Får se hur det blir mer i veckan, vet att vi kommer få besök på Torsdag av Micke och Hannah och på Fredag kanske min farmor kommer och hon har inte ens sett Elsa än, inte ens på foto, så jag måste komma ihåg att ringa henne senare.

Imorgon ska jag försöka ta mig till Västerhaninge, ska besöka pappas jobb, se om min gudmor har tid och sen kanske träffa en gammal klasskompis från låg och mellanstadiet som fick en son i mars. Ja så hela dagen kommer vara fullbokad! Shit! Men jag trivs med det, vill ha saker att göra hela tiden, det mår jag faktiskt bra av just nu, slipper tänka så mycket på amningen, och jag blir mer avslappnad.
Ja det där med amningen, ger det en chans till, sen kommer jag verkligen inte satsa med, hon kommer få snutta som förrut, men kommer få ersättning som grund!
Som Berit sa idag; Det är som ett ont hjul, man måste vara avslappnad för att amningen ska fungera men om den inte gör det så blir man bara uppstressad och då funkar amningen bara sämre.

Men tack för alla kommentarer, försöker verkligen ta åt mig av era råd =)

Ikväll ska vi bara mysa, Totte ska se på fotboll, så det blir nog jag och Skrutt som får mysa lite extra, älskar det verkligen, speciellt när hon ska ligga på en och mysa sig in i halsen.
Jag kan inte vara mer lycklig! Älskar verkligen henne av allt!





Bestämt mig...

Jag ska ge mina bröst en andra chans! Ska handla amningste imorgon så får vi se hur det funkar. Sen ska jag prata med BM på Torsdag när vi ska dit, har kollat lite på nätet och sett att det finns en nässpray för att få igång mjölken =O Så vi får se vad hon säger om det, för hjälp borde man ju få om man verkligen vill amma! För nu har jag ju gjort allt jag kan, försöker pumpa ut för hand va 3:e timme, och ha henne vid bröstet så ofta jag orkar och kan. Nu har det ju blivit mindre eftersom jag mått sämre.

Men men imorgon ska jag till FT och sen kommer Berit förbi. Ska bli trevligt, sen på kvällen kommer Tottes faster förbi.

Slödag

Idag har vi inte gjort ett skvatt! Vi har bara legat i sängen och myst...

Har börjat fundera på att skippa amningen helt, mår bara dåligt av att se hur lite mjölk som kommer ut. Det är en besvikelse varje gång och jag känner mig bara dålig!
Så nu är jag totaldepp, efter att fått ut några ynka ml idag. 

Alla säger hur vikitgt brsötmjölken är och därför känner jag ett tvång att amma henne, men vad ska jag göra när det inte går?

Totte är helt underbar, som vanligt! Han stöttar och tar Elsa när det blir för mycket för mig. När jag behöver komma åt sidan.  Jag känner mig verkligen som en usel mamma som inte har tillräckligt med mjölk till mitt barn.


Min underbara skatt!

Dagen...

Totte tvättade idag och medans kom Nicke och Denice och fikade, Sen kom Jennifer och Kicki. Så vi har haft människor här nästan hela dagen. Vilket har vart kul, kaffebryggarn har gått varm, den måste ha fått sig en chock! Blivit igångsatt 2 gånger på 1 o samma dag =)


Skrutt har vart jättesnäll, legat i allas famn och sovit. Nu sover hon igen o det ska Totte och jag också göra.

Haha!

Om nån av er hade sagt till mig för ett år sen att jag skulle sitta och klämma på mina bröst kl 2 på natten för att få ut mjölk som en kossa, skulle jag garva åt er och sagt att ni var galna. Men hey! Inatt satt jag klockan 2 som en kossa och klämde på mina spenar för att få ut ynka 15 ml! Som jag kunde mata min Skrutt med.
Jo jag hade nog garvat om ni hade sagt i samma veva att jag skulle ha barn, som jag skulle ge mjölken till.

Imorse så blev jag skitorolig(haha) för Skrutt inte hade bajsat inatt, som hon brukar, så jag sätter henne upp och masserar magen och trycker upp benen. Inget händer, Totte tar henne och går runt, sengår han in i badrummet för att kolla, och då hade hon bajsat, för ett tag sen. Så dumma jag, kletar ut allt i mina övningar, eftersom jag är så dum och inte kollar innan om hon har bajsat. Nybörjarotur?

Glömt och skriva att Skrutt har ju fått massa presenter! Massa snygga kläder av Bettan, Ammie på landet. Mormor, morfar, Farmor och Farfar. P o Anna. =) Sen fick vi faktiskt 2 paket blöjor av min Gudmor och Gudfar, vilket va uppskattat! Hade tänkt o köpa blöjor, men när vi mötte Åke på väg hem så kom jag på att jag glömt det.

Idag blir det lugnt, Jennifer och Kicki kommer + att vi ska tvätta!

Utkast: Snart är ...

Snart är helgen slut och en ny vecka börjar. Men det kommer ändå kännas som helg eftersom Totte är hemma.
Är jättenervös inför det att hans ka börja jobba, vilket blir nästa Lördag. Hur ska jag klara av henne ensam?

Idag har vi bara vart hemma, min mamma, pappa o lillebror + hans tjej kom hit en stund o fikade.

Imorgon ska Jennifer o hennes mamma komma hit + att vi ska tvätta. Ska bli jättekul att Jennifer ska få träffa Elsa!

Skrutt har börjat med napp nu, hon har ett sånt sugbehov att vi gav henne en. Hon är mycket lugnare med den, och kan ligga längre stunder i babysitter nu utan arr gnälla =)

I veckan ska jag ner till FT på Tisdag och Torsdag, sen ska jag hinna till VH en snabbis till min gudmor och lämna lite ljus och sen till Pappas jobb. Sen på fredag ska vi till BVC och väga Skrutt.

Nu börjar Robinsson snart, ska äta blåbärspaj till det!

BVC+första natten borta...

Igår när jag stod i duschen ringde Tottes mobil, frågade vem det va o det visade sig att det va Peetra från min gamla klass som hade letat reda på Tottes nr via facebook och sen eniro och ringt för att fråga om hon och Erika fick komma o hälsa på =) De kom vid kvart i 1 och fikade lite, vi satt och snacka vi 3 medans Skrutt låg och sov i babysittern. Sen gick vi ut, för att hämta Peetras dotter Linnéa på dagis. Satt ute en stund och kollade när hon lekte i lekparken, sen blev det hem för att äta sen lunch. Medans jag tog in vagnen i källarn ringde BVC för att höra om hon kunde komma tidigare. Så hon kom medans vi åt och frågade lite frågor, informerade oss lite och vägde Elsa. Hon hade gått upp från 2840 till 3040 gram sen i Måndags, och hon fick så mycket beröm för att hon fixerade blicken och hennes navel såg bra ut.

Vi åkte till landet, skulle sova borta första natten! Det va skitläskigt, va jätteorolig att något skulle gå fel, att hon inte skulle sova ordenligt o så vidare...
Ibland vet jag inte vad jag gett mig in på. Är orolig hela tiden att något ska gå fel, äter hon? Hon är inte förstoppad? Utvecklas hon rätt? Gör jag rätt så här? Ja det är massa frågor..Och egentligen är det bara hon som kan svara på det, men hon kan ju inte prata än. Jag känner mig så maktlös när hon skriker, jag får panik..

Ikväll sover vi hemma, får se vad som händer imorgon...
RSS 2.0