Vi har bestämt oss...

Kan säga redan nu då det är folk som undrat om de får besöka mig på BB att jag inte vill ha något som helst besök alls.
Jag har valt detta för att jag vill vara ifred med Totte och Skrutt de första dagarna, för att komma in lite i mammarollen och låta mig och Skrutt få vila upp oss utan några som helst måsten. Det är inget jag valt för att vara elakt utan bara för att tänka på vårt egna bästa. En förlossning är faktiskt inte det lättaste man går igenom och det är både jobbigt psykiskt och fysiskt, så jag hoppas verkligen ni förstår mitt och Tottes beslut.

Självklart är folk välkomna (med fika) när vi har kommit hem och kommit iordning, och självklart kommer vi ringa de viktigaste personerna när allt är klart(jag ska inte ens behöva berätta vilka de är) och sen får de föra nyheten vidare.

Om Du/Ni har några synpunkter om detta får ni givetvis kommentera detta inlägg, jag kommer svara så gott jag kan,

Bajsnatt!

Är helt slut efter inatt! Vaknade runt 2 och kunde inte somna om, allt va typ fel! Kuddarna låg fel, det va varmt och jag mådde illa! Trodde jag skulle spy minst 10 gånger, men jag slapp det som tur va! Gick upp och satte mig en stund, för jag trodde jag skulle bli trött av det och att illamåendet och magonda skulle försvinna, men nej.. Gick o la mig igen och försökte komma så nära Totte som möjligt och där låg jag o blunda till typ 4. Blev hungrig o gick upp och fick i mig 2 skinkbitar o 1 glas mjölk, haha!

Har fortfarande inte lyckats somna om, och jag ska upp om 40 minuter ungefär.. önska mig lycka till!

Fika

Vaknade av att Stephanie ringde och störde min skönhetssömn, 10 minuter innan jag skulle upp! Hur vågar hon?! Det visade sig att hon inte skulle till FT och då skippa jag det med.
Kunde inte somna om efter det utan låg i sängen till halv 11 då jag käkade lunch. Sen la jag mig i sängen igen till typ 13-tiden då jag fick ryck och gick igenom en garderob, gick faktiskt bra. Sen mötte jag pappa i centrum och fikade med honom och åkte med honom till ALB för att träffa Tim, som ligger inne. Han va mycket piggare idag, vilket gjorde mig gladare. Han åt lite och pratade lite med oss =)
Kom hem vid 20:30.

Imorrn ska jag till FT, har inte vart där på en vecka!! Saknar stället haha!



Här är listan på när ni tror Skrutt kommer;

Gabriella; 10/4
Pappa: 13/4
Mamma: 15/4
Ellinor, Kerstin & Thore: 17/4
http://twiggy.bloggspace.se/ ; 20/4
Totte, Camilla & Robin; 22/4
Therese; 23/4
Sofie & Hilda; 24/4
http://ooomelissaooo.blogg.se/ ; 24-25/4
Jag; 25/4
http://vhdbrud.blogg.se/; 29 spril

Fortsätt så får vi se vem som har rätt :)

Sytt!

Har vart jätteduktig idag! Fixat tvätten, sen började jag sy, det blev ett underlakan och örngott till Skrutts kudde och jag klarade det utan känslomässigt utbrott! De som känner mig riktigt väl vet att när saker inte går som det ska, blir jag fly förbannad och kan nästan börja böla pga det =P, men jag klarade av det, jag satt i lugn o ro och sydde! =D Det blev inte helt perfekt men det blev snyggt, tycker både jag o Totte =)

Skrutt har varit jättepigg idag, riktigt gjort illa mig på revbenen och stäckt ut sig ordentligt =) man ser hur magen rör på sig och det är jättekul, har försökt spela in det, men hon verkar märka när kameran går igång för då blir det stilla =(
Helt sjukt att det bara är 21 dagar kvar tills hon är beräknad, det är helt sjukt! Jag kan inte riktigt förstå än att jag ska ha barn, men ändå är jag redo, jag är så beredd man kan bli. Tror jag! Haha.. visst det är lite frågor kvar, men jag söker mycket på internet.

Funderar på att ta ett bad, har ont i ryggen, har nog suttit för mycket =/

Ni tror...


Gabriella; 10/4
Pappa: 13/4
Mamma: 15/4
Ellinor: 17/4
http://twiggy.bloggspace.se/ ; 20/4
Totte, Camilla & Robin; 22/4
Therese; 23/4
Sofie & Hilda; 24/4
http://ooomelissaooo.blogg.se/ ; 24-25/4
Jag; 25/4
http://vhdbrud.blogg.se/; 29 spril

Fortsätt så får vi se vem som har rätt :)

Bröllop ;)

Sov någolunda bra inatt faktiskt, vaknade bara 3 gånger av att jag behövde byta sovställning.. men jag orkade inte gå upp på toa, så imorse vart det bråttom =P Sov faktiskt till kvart i 10(9) och sen tittade vi på sista avsnittet av Tre kronor =( vad ska jag nu titta på, jo Sunes jul, haha, vi har typ 15 avsnitt kvar tror jag, men de är så korta, 10 minuter st bara =/

Idag ska vi tvätta, annars blir det nog lungt, vi tittar på "Vårt bröllop i era händer"  Där Tottes gamla klasskompis är med, GUD va sugen jag är på att gifta mig =) Jag har redan planer på hur jag vill ha det och vart.. men det är hemligt än så länge... men jag har allt ritat i huvudet, så det är bara 1 sak som saknas.. Haha nej det är ingen pik till Totte ;)

I helgen har mina tankar mest vart hos Tim och hans familj. Jag känner de inte så väl, men har träffat allihopp och har nog aldrig träffat på något starkare än den familjen. Tim är en alldeles speciell person! Han har satt starkt intryck i mig
Nu väntar vi bara på att ett mirakel ska ske! http://timpa.blogg.se/

Än så länge...

Tror ni;

Gabriella; 10/4
Pappa: 13/4
Mamma: 15/4
Ellinor: 17/4
http://twiggy.bloggspace.se/ ; 20/4
Totte & Camilla; 22/4
Therese; 23/4
Sofie & Hilda; 24/4
Jag; 25/4
http://vhdbrud.blogg.se/; 29 spril

Fortsätt så får vi se vem som har rätt :)

Svimma?

Va hos barnmorskan igår, hoppas det va sista gången jag träffade henne! Nästa gång ska vi träffa en annan, så jag hoppas hon är trevligare.. Men sf-måttet låg på 31 och mitt järnvärde va på 120, förstår inte hur med tanke på hur dålig jag har vart på att äta tabletterna! Och jag fick ju rätt när det gällde UVI, Ingen som helst bakterie där! haha!
Sen pratade vi lite om föräldrakursen som vi va på och att vi tyckte att den va så onödig! Men hon brydde sig inte..
Fick också reda på om jag går över kommer hon födas senast 3-10 maj, det är jättelångt dit ju! Men men =)

Idag är jag helt slut, sover dåligt på nätterna, och vaknar tidigt och kan inte somna om och fåglarna utanför gör inte saken lättare! Vi gick upp det till Centrum där vi skulle handla det sista till Annett, som fyller år imorgon. Stod inne på Hemtex o får världens yrsel! Det va länge sen det hände, men när jag började gå blev det lugnare men fanns kvar, vi gick in till Sabis för att handla en sak till och där i kassan höll jag på svimma så Totte fick ta mitt kort o betala.. mådde super illa och ville bara lägga mig ner på golvet. Illamåendet är fortfarande kvar och jag är dötrött! Höll på somna hemma hos Anette o Matte när vi va och lämna presenterna.

Ska försöka sova lite, för jag måste vara pigg ikväll när grabbsen kommer och kollar på fotboll =) Totte har fått lov att dricka några öl, men bara om jag fick cola =P

När tror du hon föds? Skriv namn+datum så fixar jag en lista. Enligt senast mens är hon beräknad till 12/4 och UL 19/4.

Ändrade planer

Det blev ändrade planer pga vädret, suck att det ska börja snöa när våren va på väg! Det blev våfflor hemma istället, jag fick i mig 4 st, men det kändes som 10 minst haha!

Vi får se vad som händer ikväll, jag vill hitta på nåt, men jag vet inte vad, är egentligen för trött för det och imorgon kommer säkert Tottes kompisar hit för att titta på fotboll, och det kommer bli sent, för den slutar runt midnatt...

Men vi får se om vi går upp till Anette som är själv hemma, eftersom Matte är på invigning.

Hoppas ni andra får en myskväll!

Sovit dåligt?

Fick ingen riktig sömn inatt, har nog legat vaken halva natten pga; ont i höften, ont i ryggen, inte hittat nån skön sovställning, och så fort jag hittat den rätta så är den inte rätt för henne i magen, för då började hon sträcka ut sig mot revbenen! Sen va det för varmt, trots att det säkert va minusgrader ute och vi hade balkongen öppen. Jag får typ panik om jag inte kan andas kall luft när jag ska sova.. har alltid haft så, men nu är det 10 ggr värre, plus att jag blir alltid täppt i höger näsborre just nu.. Aldrig blir man nöjd ;)

Sen låg jag och oroa mig inför läkarbesöket idag, hur kommer det gå? Vad kommer hon skriva och säga? Man får nog aldrig riktigt en lugn stund.

Vaknade 8, pigg som vanligt, förstår inte hur det går till?! Men jag gick faktiskt upp vid halv 9 och stekte pannkakor, vaknade och hade riktigt sug efter det =) Så det vart min frukost. Ska snart bälja i mig lite lunch innan jag drar iväg, eller ja om typ en halvtimme blir det lunch..

Längtar till efter, då vi ska till landet! Äta våfflor och bara mysa! Synd bara att solen är helt borta =O

Har iaf bestämt mig nu för att sluta stressa med allt! Förrut ville jag bara ha ut henne, men nur får hon komma när hon är redo.. jag har slutat med hallonbladsteet, kommer dricka det när jag är sugen på det, dricka det efter förlossningen. Man mår bara dåligt av att längta för mycket, så nu längtar jag i lagom mängder. Visst det kommer bli jättemysigt när hon kommer, men det blri det när hon kommer =)

Slut idag!

Har varit helt slut idag, inget gick som jag planerat, men vem kan räkna med det?

Min kropp bara skriker efter sömn och efter behagliga ställningar att sova i, men det får den verkligen inte, det enda stället jag ligger någolunda bra i är i soffan, men jag vill ju ligga bredvid Totte..

Imorgon ska jag först till vårdcentralen på läkarbesök för att fixa sjukintyget FK skriker om, sen till BM. Jag hoppas båda går bra. Sen åker vi ut till landet bara över dagen och äter våfflor i mitt nya våffeljärn som Totte köpte till mig idag, för att jag varit så duktig idag... och det har jag tycker jag!

Solig dag =)

Helt underbar dag! Jag har försökt att inte tänka på försäkringskassan idag, men dte är oerhört svårt!
Men jag lyckades ändå, men hjälp av hallonbladste och varm macka på balkongen.. eftersom solen sken som bara den, så den hade hunnit blivit någolunda varm och mysig.

Sen har jag faktiskt vilat hela dagen, har inte orkat något, så det har vart sängen mest bland alla kuddar!

Totte kom hem vid halv 5 och vi vilade ännu mer tills det va dags för middag, köttfärssås och spagetti, den blev lite tråkig eftersom vi inte typ inte hade några grönsaker hemma.. =/ Men vi bestämde att vi va tvugna att storhandla så det blev det!
1200 kr för bara mat, eller vi köpte faktiskt blöjor och våtservetter typ :) så nu är det handlat...

Ska ta det lugnt, blir nog ett avsnitt Tre kronor, Greys får vänta tills på söndag..

Ljuspunkt!

Efter en dag som denna är jag faktiskt glad! Jag är lyckligt lottad som har så många som bryr sig om mig.. som inte lämnar mig i sticket, som tar emot allt jag har att säga utan att de behöver det...Utan de skulle jag aldrig ha klarat av min dag..

Totte har varit helt underbar idag, inte suckat(som han brukar göra) när jag frågat om han har sett mina saker, hjälpt mig att leta, tröstat mig när jag gråtit. Han hjälper mig så mycket mer än vad han behöver.. han är min prins!

Mamma har hjälpt mig genom att ringa runt på FK och bett om hjälp där, på hennes arbetstid, hon har tagit sig tid att lyssna på mitt gnäll, fast hon själv har så mycket att tänka på!

Sen träffade jag Kerstin, min faster på vårdcentralen idag när jag va och lämnade blodprov och hon skulle snoka lite på jobbet för att se om papprerna kommit..

Sen är det massa andra personer, som jag inte pratat med idag som hjälper mig med massor... som jag aldrig skulle vilja bli av med! =) De vet vilka de är!

vårkänslor?

Solen skiner, jag ser det, men det gör mig inget...
Det är vår i luften och det doftar gudomligt, men jag känner inget...

Vaknade imorse, ja som vilken vanlig dag som helst... ringde försäkringskassan för att höra om det var den här månaden sjukpenningen skulle betalas och får reda på att inga pengar kommer betalas denna månad... hmm tänkte jag och fortsätter fråga..
Då visar det sig att mitt ärende inte är helt klart, men ändå ringde de mig förra veckan och bad om mitt kontonummer?! + Gav mig den summa jag skulle få! Blir helt förstörd. va fan! Lyckas få handläggaren att ringa mig och då säger hon att de väntar på mer info från läkarn som sjukskrev mig. Det de vill veta är att om hon bara anser att jag inte kan arbeta som servitris eller om det gäller alla jobb.. Så då frågade jag handläggaren, om läkarn tycker att jag kan jobba som något annat blir jag inte sjukskriven? och om de verkligen tror att jag kan få ett jobb som höggravid?!
Får till svar att de har inget intresse i arbetsmarknaden. Så hon tycker typ att jag ska söka jobba när jag har ca 4 v kvar till jag ska föda...

En sak har jag lärt mig de här månaderna; samhället tar verkligen inte hand om de som behöver det! Man ska lida in till det längsta.... Jag trodde liksom att nästa månad skulle bli lugn när det gällde ekonomin, jag trodde jag skulle kunna få unna mig ett par skor, som jag verkligen behöver och nåt nytt klädesplagg, men nej! Varför?!
Jag hade planerat att fylla på frys o kyl med mat, köpa det sista vi behöver till Skrutt, men nej...


Jag orkar bara inte längre!

varmt!

Fattar inte hur jag kan svettas på nätterna!? Vaknar av att det är jättevarmt, trots att vi sover med öppen balkong!
Vaknade 6 imorse typ och kunde inte somna om, så jag låg och vred och vände på mig tills Totte gick, somnade typ när han hade gått och vakna vid 0850, 10 minuter innan jag skulle upp.. suck!

Fick mitt efterlängtade hallonbladste idag! Så vi får se hur det kommer hjälpa, haha vill ha bebis nu! Tycker det är jobbigt att gå och vänta. Det är typ som när man va liten och det va dagen innan julafton och man kunde inte somna för man låg och tänkte på vad man skulle gå i julklapp! Så är det typ nu, jag ligger och längtar efter att få mysa med Skrutt, få snosa bebis.. Jag är beredd nu... jag är redo! Väskan är packad, eller ja det goda saknas fortfarande, och mindre kläder,
Sängen och skötbordet är uppe, jag ska bara sy lite mer sängkläder.. men jag känner mig så redo!

Helgen

Fredagskvällen va hur mysig som helst, jag blev proppmätt! Jag va störtnöjd med förrätten och efterrätten, Tottes varmrätt va hur god som helst den med! Vi fastna i köket och satt där och prata.. Det tyckte Skrutt om =) Så hon rörde på sig massa...
Vid 0200 gick de och vi somna ganska snabbt.. jag va jätteklumpig, skulle vara duktig och diska, sen gled ett glas ur mina händer och hamnar på 2 andra glas, så 3 st glas gick sönder sammanlagt, usch Men Totte trösta mig och sa att det inte gjorde nåt =)

Igår åkte vi ut till landet, grillade korv hos Viking, sen åt vi en plockmiddag med lite skinka, oliver, nybakat bröd mm, det va jättegott! Fick nåt ryck och ville sova där, så vi åkte o hämta våra grejjer och sen tillbringade vi resten av kvällen hos Anita o Björn. Gick och la mig ganska tidigt eftersom jag hade jätteont i magen och svanken... kunde sova sådär, sov typ mellan 20-30 min, sen vakna jag av att det gjorde ont. Smsa Totte och sa att jag ville att han skulle komma, så han kom och vi gick o la oss. Kunde inte sova alls då pga smärtan, har haft så ont en gång tidigare och det va när jag va sjuk.. så jag låg där i typ 1 timme med konstant ont! Väckte Totte som hade somnat och han masserade mig lite, vilket inte hjälpte. Ringde in till förlossningen och frågade hur riktiga värkar kändes och jag fick förklara hur jag kände...
Enligt henne va det inte ens förvärkar =O utan bäckenuppluckring... hon ville att jag skulle värma en vetekudde, vilket va jättesvårt eftersom vi inte va hemma! och vänta tills alvedonen jag tog 1 timme innan skulle värka.. suck.. Men jag somna till slut men vakna varannan timme...
Ikväll vill jag verkligen inte ha ont, vill verkligen inte åka in, för jag vet vilken läkare som är där,,, haha!

Lite bilder :)


Jag älskar svartvita bilder


Min outfit, hade riktigt svårt att välja, men det här va iaf rent ;)


En bild på Totte och mig, suddig, men jag tycker om den =)

Tillväxt ul #2

Va på andra tillväxt ultraljudet idag, gick jättebra! Hon följer sin egna kurva. De räknade ut att hon skulle väga runt 2300 gram just nu.. alltså har hon gårr upp nästan 400 gram sen senast vilket är bra :) Hon ligger fortfarande under normalkurvan med 15,7%...

Sen gick jag över till Berit och vi åt jättegod moussetårta.. och självklart hade hon köpt en klänning till Skrutt, haha hon kommer ha massa kläder! Kommer behöva byta kläder jämt om hon ska hinna ha på allt =D Men den va jättesöt..

Ikväll ska vi ha middagsgäster från Årsta, ska bli kul, så vi ska göra parmaskinkinlindad sparris med citron-creme fraishe till förrät, sen moussaka till varmrätt och chokladmousse till efterrätt :) ska bli så himla gott!



Beställde för övrigt mitt halolonbladthé igår, får se om det kommer nästa vecka, det sägs att det kan få igång förlossningen, eller ja.. inte för att jag tror på det till 100% men man kan ju alltid testa =) Vill ju ha min Skrutt nu helst!
Sen är den jättebra för läkningen av livmodern sen, så man kan ju dricka det för den sakens skulle annars....
Skrutt verkar gillar schlager, kommer alltid igång när jag sätter på den kanalen :O Suck... men det är mysigt....


Nej måste fixa mig nu.. hoppas resten får en trevlig helg!

Bad med föräldragruppen

Fick sova ordentligt inatt :) jätteskönt! Men vakna såklart kl 8... haha men det är skönt att få lite rutiner på sina dagar, så slipper jag sova bort de!

Men idag bar det av till Farsta badet, eller rättare sagt Tre Kronor, för de som inte vet så spelades Tre Kronor in i Farsta bla, så det är lite coolt! Det va jätteskönt att bada verkligen, man kände sig 17 kg lättare, inte för att jag gått upp så mycket men men :P

Har blivit totalförälskad i en av tjejernas son, Alexian, helt underbar liten människa! Han låter typ jämt! Gurglar och har sig, man kan inte låta bli att bli kär!

Efter det blev det Burger King, jättegott, va jättesugen på det, eftersom vi hade disskuterat det när vi gick förbi, och sen åkte vi till Handen Centrum där jag och Stephanie kollade lite på Lindex, sen va jag tvungen att handla lite vin tills imorgon, Nicke och Denice ska komma förbi o käka middag, ska bli trevligt =)


Imorgon får vi också se Skrutt, ska bli så himla kul! Längtar, har bara velat ha fredag hela veckan, så vi får det gjort. Är lite smånervös, men det kommer gå bra, det vet jag! Och snart är det april, helt sjukt va tiden går fort.. och jag längtar!

Blä är det rätta ordet!

Har haft en ganska jobbig natt med förvärkar.. De började ganska lätt igårkväll, men så vakna jag inatt av att det gjorde hemskt ont! Mådde dessutom jätteilla, men som tur spydde jag inte.. Men jag ringde in till förlossningen för säkerhetsskull och hon jag prata med va jättetrevlig och jag fick förklara hur jag kände, Hon trodde på förvärkar, och ville att jag skulle ta 2 alvedon och försöka sova, gjorde det, men tack vare en kudde som jag la under ryggen. Det hjälpte lite, så jag kunde somna. Vakna sen varannan timme och varje gång jag rörde mig så högg det till inedre magen, riktigt jobbigt va det. Sen när jag vakna sista gången runt 8 hade jag fortfarande ont, men inte lika mycket.

Gick upp och en vidare till Future Teens och spelade guitar hero med Jim som Rockade fett! jag klarade mig ganska bra på medium för första gången ;)

Efter det gick jag och Stephanie till centrum och åt donkenglass och tittade lite i affärer, jag handla lite; banan, lite godis, en mjölk till haha! Och nu sitter jag här, ska sätta mig i soffan och mysa lite med min bok.. kanske lite schlagermusik till ;)

Kan också officielt säga att jag nu är sjukskriven! Så himla skönt! Kommer få min första utbetalning den här månaden och sista nästa, men det kändes bra att få veta att det blir lite extra pengar i kassan, så nu har jag råd att köpa nya skor bla...

Ge mig!

Den här dagen har gått ganska snabbt, okej den är inte slut än...
Har kollat lite på kläder jag verkligen vill ha, måste bara fixa pengar haha! Men hitta mest på Ellos, sen en grej på HM.


Har hunnit tagit mitt kvällsbad, haha.. låg väl där i 20 minuter, sen blir det bara läskigt, speciellt när man läser en deckare om kvinnor som blir våldtagna, så jag rakade benen, duschade av mig och gick upp... Nu sitter jag här och lyssnar på Schlagermusik igen, vet inte varför men det är oftast de låtarna man kan.

Nej ska sätta mig i soffan och fortsätta på min bok, en danska deckare om kvinnor som blir våldtagna... Lite läskigt!

Hemma dag

Har varit hemma idag, Stephanie skulle inte komma till föräldragruppen, så då blev det att jag tog sovmorgon och låg kva i sängen till 11 tror jag :) Totte jobbar ju kväll så det är mysigt att få ligga kvar och sträcka på sig.

Men vi åt frukost, tog det lugnt, sen åkte jag med honom till Handens sjukhus där han släppte av mig o jag gick och lämna min urinodling... Sen tog jag en promenad till Sabis och handla mjölk, fil, äpple och lite choklad till mig ;) Tänkte bara ta det lugnt idag, för jag är helt slut! Satte på 2 koppar kaffe till mig och satte mig isoffan och läste och åt lite choklad till kaffet, sen började jag såklart må illa, fast jag bara ätit någon enstaka bit haha!

Får se om det blir något bad sen ikväll, har fått någon grej om att bada jämt! Men jag kan bara ligga i typ 15-30 minuter, sen tröttnar jag! Men de minuterna är jättesköna att bara få slappna av i det varma badet, Skrutt verkar gilla det med eftersom hon oftast går igång och rör på sig massor då :) Men hon har faktiskt varit jättesnäll på nätterna nu, hon sover nog också, men brukar vakna till när jag varit på toa, då sträcker hon på sig lite och sen är det lugnt igen. Men jag längtar bara som satan efter henne! Vill ha April nu helst, även fast det inte är många dagar kvar.... 14 dagar kvar tills ny månad, sen är det bara 19 dagar kvar, får se om hon är lika duktig som jag och kommer när hon ska eller är seg som Totte.. Vilket jag inte hoppas eftersom han var 3 v sen. Haha Men jag kan fortfarande ibland inte fatta att det är något i min mage som lever.. Det ligger där inne och bara är.. väntar på att få komma ut.. Det är helt sjukt!
Älskar att gå och klappa på min egna mage.. haha det är bara jag som får göra det, och Totte :) För det är våran mage

Nej men nu ska jag lägga mig i soffan, lyssna lite på Schlagerkanalen på boxern, och kanske dricka lite saft, som jag har bytt ut mot vatten eftersom jag mår illa varje gång jag dricker :(

Fixat och klart!


Ovanför sängen


Bebishörnan =)

Nu är allt uppe, det saknas lite småtavlor, men det får vänta för vi måste borra upp de, Men jag är nöjd!

Utkast: Är jättetrött ...

Är jättetrött fast jag sov typ 10 timmar inatt... okej det va med vakenpauser =P
Somnade runt halv 10-10 och vakna första gången vid halv 2, sen 5 och sen 8. Sista gången kunde jag inte somna om utan låg och blunda ett tag. Har märkt att så fort jag vaknar på nätterna får jag riktigt magknip! Men det sitter inte vid magen, utan längre ner.. jättejobbigt! Och alltid när jag vaknat =(

Men gick till Future Teens och åt frukost, sen kollade vi på Mamma mia och tog det lugnt, gick vid 13 och hjälpte Totte med tvätten =)

Nu sitter jag här, har precis ätit... Vi väntar på att Matte ska komma och borra lite, tavlan ska upp och hyllan ovanför spjälsängen, sätter in en bild sen =)

Sen kom jag på att jag måste börja spara pengar till Ladie Night den 26 September, mamma och jag bestämde ju förra året att vi skulle gå, och äta också! Så biljetterna kommer ju gå på en del :) Men dte är det värt!

Ljusparty!

Har vart vaken sen 8 imorse, haha har verkligen blivit morgonpigg, men det kanske är något bra?
Gick upp vid 10 när Totte hade åkt till jobbet och började plocka och diska från igår, då Stephanine kom på besök =)
Hon är verkligen rolig o det känns som vi 2 har kännt varandra i 100 år! Haha, det är helt sjukt att man kan komma så nära på så kort tid.....

Men åter till idag, började att baka citronpaj och klumpig som jag är glömde jag halvt som halvt bort den i ugnen så citrongeggan blev lite bränd, så fort upp till Berit där jag fick låna 2 ägg och sen hem och fixa maräng och ha över, Den blev faktiskt jättegod!
Vid 13-tiden kom Marie som skulle hålla i partyt, vi ställde upp de grejjerna hon hade med sig och fixade, sen vid 14 började alla komma. Vi höll på i ca 1 ½ timme, fikade och stojjade, sniffade på ljus och så. Jag kunde såklart inte hålla mig utan köpte 24 ljus, i 2 olika dofter... Ville ha en annan sak, men den får vänta lite. Kanske jag har tur att jag får den av någon ;) Men Marie va jätteduktig, och det va hennes första gång!

Sen gick alla och jag blev själv, plockade lite, men sen blev jag så trött att jag gick o la mig i sängen och kollade på Bert den siste oskulden, haha den är så bra!

Nu väntar jag bara på att Totte ska komma, han skulle hämta Robin på hans jobb, och sen komma hem.


Skrutt har vart igång nästan hela kvällen, känns jättemysigt när hon rör på sig! Verkligen älskar det! Så om 4 dagar får vi se henne igen!

YUM!


Blev ca 50 bullar tror jag =)


Ändrade lite i köket när jag ändå städade, stora mattan försvann och bordet kom på ett annat sätt =)
Ni som vart hemma hos mig tidigare och sett det tidigare, vad vart bäst?                  

Bullbak....

Vaknade tidigt idag, eller ja det gör jag ju varje dag, mellan 8-9 och är sådär pigg.
Gick upp när Skrutt började med gympapass och åt frukost, sen började jag med att baka, ska bli vanilj/kanelbullar till imorgon =) Ska bli jättegott, ska smaka en sen!
Sen måste jag till Centrum och handla lite småsaker, typ mjölk, cola, creme fraiche och nåt mer var det, men det får vi se om jag kommer ihåg. För Totte och jag ska ha myskväll ikväll, det blir toast skagen till förrätt, yum! Sen har jag inte bestämt varmrätt ännu, men vi får se (= se hat vi ju bullar efter haha!

Säng!

Jag har gråtit, svettat, gråtit ännu mer, jag borde få nobelpris i att sätta ihop en spjälsäng själv! Men nu är det klart, vart är min pris!?

Allt började med att jag hade så tråkigt! Så jag började packa upp spjälsängen, insåg sen att det skulle bli svårt att fixa själv, men jag lyckades! Med lite(läs sjöar) av tårar, Totte ringde mitti allt och tröstade mig, efter det kunde jag lugna ner mig och tänka på Skrutt i magen =) Men nu är den uppe, funderar på att ha den på ett annat sätt, men vi får se vad Totte säger när han kommer hem från jobbet ikväll...


Ps om det är någon som är bra på att sätta upp spjälsängsskydd, kom hem till mig och hjälp mig!


Var förövrigt hos BM idag, tycker verkligen inte om henne, så nästa graviditet blir det nog privat inne i stan... Vi får helt enkelt se.. men måste dit på måndag och lämna urinodling, hon tror jag har UVI, vilket kommer visa sig vara helt fel, jag vet ju hur det känns.. Men hon trodde inte på mig att jag hade haft förvärkar häromnattem... suck! Jag känner väl min egna kropp..? men sf-måttet hade ökat till 31, alltså bara ½ sen sist! Hoppas bara hon växer som hon ska =(

min dag

Har varit igång hela dagen! Svullat och haft det trevligt =)

Åt en jättestor frukost på Future Teens, sen hjälpte jag en av tjejerna att baka semlor, yum, åt 1½! haha, sen va vi några mammor som gick till centrum, bla Marie med sin söta Nellie! =)
Där va vi, iaf Marie och jag tills typ 17, hittade ett par leggins som är färgade som jeans, älskar de redan!

Men men nu ska jag sova, ska träffa Robin imorgon och sen gå till Eivor ;)

Natt

Somnade med lätta sammandragningar samt förvärkar och vaknade nyss med de.. suck! Men så gick jag upp och satte mig i soffan och de lättade, försvann inte helt men nu känns mest det onda i svanken. Tror det är för jag har legat och tänkt och oroat mig, borde inte det, men vad gör man ändå?

Ska sitta uppe ett tag till, stör mig på sängen, madrassen har flyttat på sig o är alldeles sne, just på min sida, så det får bli Ally McBeal tills jag stupar i säng. Måste vara pigg imorgon, frukost som vanligt på FT

Min dag...

Sov som en prinsessa inatt! Det blev nog sammanlagt en sömn på 10 timmar! hade 2 vaktider då jag behövde gå upp, men jag somna om ganska fort efter. Sen vakna jag imorse när Totte gick upp av att jag fick kramp i vaden.
Somnade om och vaknade 10 minuter innan mobilen skulle ringa, riktigt skönt!

Sen blev det en god frukost på Future Teens =) Har fått lite nojjor nu, helt sjukt att de kommit nu.. Så igår blev jag sugen på stekt bacon vid 22-tiden, sen går jag och är sugen på smörgåsgurka typ hela dagarna, skulle kunna ta en liten tallrik med det och creme fraice och äta, så salt behöver jag haha! Och jag har typ aldrig tyckt om smörgåsgurka! Sen har jag börjat gilla senap och kaviar i små mängder! Bara under en sån kort tid!

Skrutt lever rövare i min mage, tänkte visa Stephanie idag hur magen rörde sig, men så sluta hon helt plötsligt och fortsatte sen när Stephanie hade gått, haha! Så idag är det bara 8 dagar och 16 timmar kvar tills vi får se Skrutt igen =) Funderar på att fråga om vi kan köpa 3 bilder =)

Havandeskapspenning

Är så otroligt lyckligt just nu! Har fått beviljad havandeskapspenning! Trodde verkligen inte att jag skulle få det! Men när jag kom hem idag så låg kuvertet på golvet och i där låg det! Brevet som gjorde mig lugn!

Ska fylla i papprerna och sen skicka iväg de i morgonbitti, så får vi se om de hinner handlägga de innan 27:e för då får jag pengar! Yahoo!

Föräldragrupp+Ikea

Sov jättedåligt inatt, men men... Vaknade runt halv 9 och låg och drog mig till 9, sen drog jag till Föräldragruppen och åt frukost med resten där =) Sen så pysslade jag o Stephanie lite tills Totte kom och hämta för mig för tur till Ikea.

Skulle bara köpa en tavla + lite smågrejs men det slutade med att det blev spjälsäng, madrass, lakan, påslaka, täcke o kudde + ett spjällsängsskydd! Så nu är allt det klart. Sen köpte vi också en hylla till sovrummet och en pajform.
Vi skulle köpt en tårtspade, men det hitta vi inte + ett skohorn, men det missa vi.

När vi kommit hem, kom Anette upp och hjälpte mig med lite papper från FK som skulle fyllas i, som hon sen tog till jobbet, skönt att ha det fixat, men så fick jag veta att jag typ "fått avslag" på havandeskapspenningen, utan att själv fått reda på det, JÄTTEKUL?! Nej inte direkt. Blir så trött på FK, de har gett mig avslag för att de tappat bort ett papper. Jättebesviken. Men jag hoppas det kommer lösa sig.

Ska äta middag snart, blir någon gryta Anette gjort som vi får =) orkar inte laga mat idag.

Kan typ inte gå längre utan att få så ont i benen, känner verkligen av bäckenuppluckringen + klämd nerv nu, börjar nästan gråta varje gång det gör ont. =(
Men jag får ta det lugnt helt enkelt, inga långa promenader blir det.

ALB

Helt slut idag och ändå sov jag ganska bra inatt utan mardrömmar. Men efter lunch va jag så slut i kroppen att jag somna på soffan och vaknade igen vid 15, hittade ett sms på mobilen från mamma som sa att pappa skulle till Astrid Lindgrens barnsjukhus på föräldrafika på Q84 så jag ringde och sa att jag hänger på. Så han hämtade mig vid 17 och så åkte vi dit.

Träffade alla mina favoriter där förrutom 2 st. =( Men de tyckte det va jätteroligt att jag skulle få barn och de blev jätteförvånade att det bara va 3 år sen jag låg inne.

Fick många kommentarer om magen, ja den är liten =) men det gör inget, bara Skrutt mår bra, vilket hon gör så får magen vara så stor som den vill. Jag är glad över att hon är liten, jag måste ju klara av att pressa ut henne. Haha!

Men har haft förvärkar på dagen idag, tror jag. Jag vet ju liksom inte hur de ska kännas exakt, många säger att magen ska bli spänd och man får ont i ryggslutet och får mensliknande värk, men jag får bara de 2 sistnämnda, alltså ingen spänd mage =/ men ändå har jag hört att det är förvärkar, aja får prata med barnmorskan på fredag.

Har en jättekonstig känsla i magen just nu, eller typ från halsen till magen, känns som jag har blött bröd hela vägen ner, och mår så där lite illa =/
Men Totte kommer om ca 20 minuter, trodde han slutade 22, men han slutar visst 21.
Imorgon ska vi till Ikea, får se vad vi hittar där ;)

v35

Du är på dag 239 av 280. (85,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 19 apr 2009
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.


Fan-dag!

Är så trött! Inte sovtrött utan bara trött på allt. Mobile strular, skorna är trasiga, känner mig bara troll nu.

Va på föäldraföreläsning idag, 3 timmar åt skogen, barnmorskan va inte förberedd, kunde inte dvd:n och allmänt tråkig! Jag höll på somna, sen blev jag bara mer o mer irreterad av att de släppt in för tidigt, så det va 3 par (bla Totte o jag) som missa 5 minuter, sen så va alla fotpallar tagna, så vi va 3 kvinnor som inte gick för de andras män hade tagit, så jag fick ju jätteont i ryggen. Jag vet att det är typ småsaker, men det blir så stort för mig! =/

Åkte hem, för jag orkade inte gå till Föräldragruppen idag, känner inte för något just nu. Och när jag skulle äta lunch gick osthyveln sönder! Då ga jag upp allt och gick och la mig i soffan..

Totte jobbar kväll, kommer typ dö av trisstes, eller av saknad av honom, eftersom jag ändå inte vill göra nåt speciellt idag

Nej men nu ska jag glo tv och tycka synd om mig själv

Helgen

Träffade Jennifer igår, vi åkte till Farsta och kollade runt lite, skulle fikat men det va ju helt fullproppat men människor, så det blev en glass på donken och sen färdtjänst hem till mig. Helt sjukt egentligen att Jennifer inte vart hemma hos mig o Totte än och ändå har vi bott här mer än 1 år. Men när vi kom så tittade vi lite på fotboll, sen satte jag igång med maten; Tacos, Jättegott va det. Tottes kompis Robin va här med och käka. Efter det tog jag och Jennifer några kort på oss, haha =) (de kommer nog när jag får de av henne)  och efter det blev det spel; Finans, jättekul! Robin vann fast han hade vart tvungen att låna 17 miljoner gånger, jag kom 2:a, lånade aldrig =P Men vi hade jättekul! Vid halv 11 ringde Jennifer sin taxi och den skulle komma 23:10! Så vi väntade och sen följde vi henne ut.

Sen somna både jag och Totte =)

Idag ska vi bara ta det lugnt, titta på Tre kronor och mysa, sen senare blir det tvättstuga.

Mys

Ikväll ska Totte och jag mysa, kanske fira lite att allt såg bra ut, vi ska iaf äta en lätt middag, vinbladsdolmar med tzatsiki till förätt och sen kycklingsallad till middag =) Det ska bli riktigt mysigt! Sen kanske det blir några Tre kronor-avsnitt ;)
Ja, vi ska helt enkelt ta det lugnt. Jag borde egentligen plocka lite runt om i lägenheten, Jennifer ska komma hit imorgon, vi ska ta en promenad, hitta ställen att fota på, Har ju planerat lite att hon ska fota mig sen när magen är lite större än nu, men jag vill att det ska bli lite varmare :P Så vi kan ju leta plats, har ett ställe som jag tycker är vackert!

Sen har jag börjat lyssna på en och samma låt, allt för att ha nån låt Skrutt kan ha som sin egen, och det blev Tottes och min låt, eller ja, jag ser den som våran eftersom det va första låten han skickade till mig på msn =)
Just idag mår jag bra - Kenta Gustavsson, alltså hammarbys låt =) Älskar den, man mår liksom bra av de! Funderar på att ha den på förlossningen, haha den skulle passa!

Nej men nu ska jag busa med Skrutt, hon sträcker ut sig så det gör ont! Man märker att hon får mindre plats för nu börja det strama ännu mer än tidigare! Åh gud vad jag längtar! GE MIG APRIL NU!

Tillväxt-UL

Allt gick jättebra idag! Pustade ut så fort jag såg vår Skrutt =) Helt underbar, skulle vilja ha henne ute redan nu, jag riktigt längtar efter henne!
Vi fick se ansiktet, hennes läppar ögon och näsa. Sen hjärtat, magsäcken och urinblåsan. Hon mätte huvudet, magen och lårbenet för att få ut en vikt.
Stor kommer hon nog inte vara, hon vägde ca 1945 gram vilket va -15,2 % under normala kurvan, men det va helt normalt. Vi ska tillbaka dit om 2 v, vilket kommer bli ännu roligare, för då ska hon ha växt! Om hon hamnar på -21% blir det Special mödravården och det hoppas vi att vi slipper.

De va jättetrevliga där borta i Liljeholmen, så nästa gång(vilket det blir ;) ) ska vi välja att göra rutin UL hos de!  =)

Ska till Berit nu och fika

Tillväxt

Känns som jag bara pratar om föräldragruppen just nu, men det är ungefär det jag gör på dagarna, träffar Stephanie och är på föräldragruppen. Tycker det är jätteroligt faktiskt! Idag baka vi och massa andra mammor/gravida kom. Marie med sin söta Nellie var där med sina kompisar.

Sen blev det att gå till MVC och träffa Eivor, magen hade självklart inte växt så det blev en remiss till UL i Liljeholmen då man kan få tid fortare där än Huddinge. Får se när de ringer, hoppas jag får tid imorgon =/ (Update: de ringde nyss och jag fick en tid imorgon kl 11) Känner mig jättenervös, för jag har bara vuxit ½ cm sen förra veckan, har legat på sf-mått 30 på 3 besök nu.

Jag hoppas bara allt  är bra med Skrutt =(

Update: Efter att ha märkt hur saker och ting kan ändras så fort har jag vart jätteduktig ikväll, småpackat bb-väskan, så nu ligger det en body + byxor i storlek 50 och i 56 + en overall, lite kläder till mig, som jag annars inte använder(dvs 2 stora
t-shirtar och mina gardinbrallor. ett rör med 10-kronor och ett med 5-kronor, 2 askar med tjärtabletter och yatsy.
Nåt med som man kan packa ner nu?


KOM IGEN NU, Vill ni inte komma på ljusparty, blir nog söndagen den 15/3! Det bjuds på fika och kaffe, thé till den som vill ha! Skriv er mailadress i en kommentar, vore jättekul! SNÄLLA =D

Onsdag

Vaknade runt 8 imorse, kunde somna om och bara njuta av att tiden gick jättesakta! =)

Möta Stephanie som vanligt vid FT, där vi åt frukost och sen slappa vi bara, väntade på filmer, men han som skulle ta med sig de hade glömt de =/

Vi gick därifrån runt 12, då blev det centrum, som vanligt och sen ÖoB för att kolla lite =) Men både jag och Stephanie blev så trött att vi bara ville hem! Så när jag kom hem la jag mig direkt i sängen och väntade på Totte.

Efter att ha vilat och ätit en lätt middag åkte vi till Huddinge Sjukhus för en förlossningföreläsning som faktiskt var jätte intressant! Men de sista 10 minuterna var helt onödig! En film om hur amning går till...

Helt slut...

Jag är helt slut efter en heldag på föräldragruppen.

Blir helt galen på fk! Jag har sökt havandeskapspenning från 20 februari, i v innan så ringer min jävla (ursäkta) handläggare och säger att det saknas ett papper och hon har haft typ 2 v på sig att säga det!
Fixar pappret och skickar in, sen har jag inte hört nåt från de på 3 v, så ringde hon imorse, självklart från hemligt nummer, och jag hör aldrig vad hon säger för hon kan inte prata svenska ordentligt! Då säger hon att de pappret som saknades inte har kommit in, så de har slarvat bort det! Så om inte det kommer in inom snarast blir min ansökan avslagen pga de gjort fel! Suck!

Som tur har jag världens snällaste mamma som fixar papper och lämna till mitt jobb och sen skickar de vidare till fk =)

Men jag kom iaf till FT vid 09:40, mötte Stephanie där, vi åt frukost, jättegott! Har fått nån nojja på smörgåsgurka, och jag som aldrig tyckt om det tidigare. Men det kom en ny tjej idag. Ganska trevlig, men jätteung, 16 år! Vi skulle pyssla, men visste inte vad vi skulle göra så vi bestämde oss för att se Mamma Mia, men så funkade inte den skivan, suck! Ska höra med pappa om han kan kopiera den han har hemma så kanske jag kan ta med den =)
Men så fyllde en av de som jobbar där år så det blev fika, sen vid 13 så drog jag och Stephanie till mig för att hämta ett presentkort på Babyland som jag fick av min snälla pappa igår =) och sen blev det såklart en tripp dit.
Köpte ett parasoll till vagnen i olivgrön. Jättefin!
Sen kom Totte och hämtade mig och vi åkte hem och tittade på ett avsnitt av Tre Kronor, sen däcka jag och sov 1timme.

Det blev tonfisksallad till middag och ikväll blir det bullar och tillbehör till Andra avenyn.

Hörs imorgon.

Ljusparty!

Är du intresserad av att komma på ljusparty hemma hos mig? Vill gärna få ihop lite människor så om du är intresserad, Skriv din mail bland kommentarena så mailar jag dig tid och datum. KOM IGEN NU!

ONT!

Hatar att vakna tidigt och vara pigg! För jag vill verkligen somna om! Men det går inte. haha.

Vaknade imorse när Tottes klocka börja ringa och kunde inte somna om, så jag har legat framför datorn tills nu, ska upp om typ 20 minuter och fixa mig innan jag ska möta Stephanie. Vi ska till föräldragruppen idag igen. Får se vad vi hittar på, kanske skulle se på en film, funderar på om jag ska sy lite. har inte bestämt mig ännu.

Har sovit så där halvbra inatt, antagligen förvärkar! Speciellt nu på morgonen va de som jobbigast. Skrutt har vart ganska lugn de senaste dagarna, hon har väl inte lika mycket plats som tidigare =P men ibland så känner jag henne, eller oftast när jag sitter och pysslar har hon vart igång, haha!

Men det är inte lång tid kvar! Gick in i v 34 igår(33+1 idag) och det är helt sjukt va tiden har gått! Jag längtar mer och mer för varje dag, men det börjar bli pirrigt nu =) Lite smånervös börjar jag bli.

Nej men nu ska jag börja lite smått att fixa, kanske ställa mig i en varm dusch för att bli av med det ryggonda?

Bilder från helgen


Jag, Angie och Robin


Matte efter några öl :)


Brorsan leker glidare


Hemma hos mamma och pappa, Fresia


Dahlia

Föräldragruppen

Vaknade 8 imorse, skulle getnligen gått upp 9. Men men =)
Gick iväg till föräldragruppen och mötte Stephanie där, vi år frukost med resten, jättegott! Sen gick vi och pyssla lite, gjorde en sån där grej till vagnen med färgglada gossedjur =) och limmade fast vingarna på min ängel som jag gjorde förra veckan. Sen började jag med ett par tofflor, haha det gick pissdåligt!
Hittade lite kläder som jag tog hem till Skruttan, jättefina!

Sen när vi satt där och pyssla kom Maria och ville att vi skulle se träningslokalen de har varje måndag och den hade pool! Så dit ska vi nästa vecka(om jag hinner) och bada! Wiiie!

Sen kom Berit och pappa hem till mig, och Berit hade självklart med sig kläder till Skrutt, hon verkar aldrig få nog!
Skrutt kommer ha det lyx tror jag, haha

Nej nu ska jag pussa lite på min man

Mitt hår!

Måste ju visa upp mitt nya hår! + min nya klänning som jag bara älskar!

RSS 2.0