Nyårsafton!

Ja snart är det ett nytt år, jag har inga nyårslöften, man håller de ändå inte.

Imorgon är det ett helt nytt år, 2009, då kommer allt hända, jag bara vet det, det känns bara!

Inatt sov jag sådär, vakna 2 gånger under natten, drack massa vatten, sen vid 6 vakna jag o kunde inte somna om, så jag gick upp o koka te med honung i.
Sen har vi bara fixat maten idag, hoppas allt räcker... jag är verkligen inte van att laga mat till så många =/

Nej men nu ska jag se till att Totte får i sig mat, han har inte ätit nåt på hela dagen!


Gott Nytt År!

Tudeloo

Tisdag

Vilken turdag vi har haft idag! Totte fick sluta tidigare, så vi åkte till Ikea där vi skulle kolla lite, speciellt på spjälsäng, men vi köpte ingen, vi väntar lite till... men vi handla champagneglas 1 kr st! så det blev 12 till oss o 12 till Matte o Anette som de ska ha imorrn. Nya tallrikar, skålar o nya grogglas. Sen blev det en fotölj till mig, en jättefin som jag provade i heögen hos Viking. Den går att gunga lite, så den ska jag har i sovrummet. Först fanns den inte men sen när vi kom ner till ta-självlagret så fanns den och det va 50% rea! Så vi tog en med svart madrassgrej =)

Sen kom vi hem och märker att containern står där, så då blev vi av med allt skräp! Skönt det! Efter det gick vi till Centrum, va tvungen att köpa lite grejs till mig på systemet, vi hade 3 st framför oss i kän, sen hann vi bara ner till Claes Olsson som ligger granne med Systemet och upp, så hade det bildats kö + att de va tvugna att ha vakt! HEY Halelulja!

Men nu ska vi packa upp det som ska packas upp, o städa.


Tudeloo

Nyår?!

Om 2 dagar är det nytt år, det här året har gått jättefort! Jag tycker jag har hunnit med ganska mycket ändå, är nöjd med året! Kunde ha ändrat lite men nu är det försent.

Men det jag hunnit med;
Januari:
Gjorde inte så mycket då, umgick med folk o hade det allmänt trevligt, jobbade lite.
Februari:
Slutade som volontär på katthemmet jag jobbat på i ca 4 år, jättejobbigt period. Tatuerade kattögon i nacken, jobbade.
Mars:
Tappde min plånbok med pengar, kontokort + massa annat skit. Jobbade, flög för första gången, till Lanzarote med Totte o hans familj.
April:
Kom hem från Lanzarote, helmysigt ställe, måste tillbaka! Va på globen o såg Backstreet boys! Vilken upplevelse! " år sen jag blev operade bort tumöre.
Maj:
Totte fyllde år, jobbade.
Juni:
Firade midsommar i Lissma, åkte till Tallin på kryssning.
Juli:
Arvika, lyckat. Iron Maiden konsert!
Augusti:
Pridefestivalen, sista supen, Fick reda på att jag va gravid, jobbade massa.
September:
Emma fyllde år,  va på ladies night med mamma =) Jobbade massa Inskrivning på MVC
Oktober:
Jobbig månad psykiskt. jobbade massa, tog det mest lugnt. Handlade ny säng + andra saker på Ikea!
November:
Robin fyllde år. Grattis till mig, Ultraljud *2 på Skruttan! Jobbade som tusan!
 December:
Jobbade, semester.

Jag har myst massa med Totte! Älskar den mannen, vad skulle jag vara utan honom? INGET! Han är min klippa, jag klarar mig utan honom. Han är allt jag önskar!

Måndag

Mår mycket bättre nu! Vilket är bra, eftersom imorgon ska jag städa o sen kanske åka till Ikea! Eftersom jag fick presentkort där när jag fyllde år och nu har vi bestämt att det kanske är dags för att handla lite saker vi behöver, bla; En tavla, kanske en spjälsäng, har inte riktigt bestämt oss ännu, men vi får se. Jag vill ha det gjort!


Men jag fick iaf lite sömn inatt, vakna lite om vartannat men kunde somna om efter ett tag. Vid halv 11 gick jag till Berit o föste in stackars Jepser i transportbur, sen hem o vilade. Totte jobbar kväll så han åkte vid 12 o kommer vid 21:20 typ så det blir middag ensam idag, blir nog fiskpinnar! Har inte ätit det på jättelänge =)

Men men väntar på att mamma ska komma, hon ska komma upp o säga hej typ.


Tudeloo

Nattinlägg.....

ja, klockan är snart 3 och jag är vaken inatt igen. Jag har lyckats sova jättebra på landet de senaste dagarna, fast jag hostat lite men i natt är det ännu värre, börjar få ont i halsen o i huvudet. Jobbigt!! Hur ska jag stå ut egentligen?!

Satte mig i vardagsrummet med kuddar + täcke i fotöljen, ska försöka sova snart, hoppas jag lyckas annars börjar jag fan gråta. Känner att jag är på väg så fort datan inte vill som jag vill, eller mina fingrar bara skiter i att skriva de bokstäver jag vill, suck!


Äsch sov gott!

sjuk+kläder

Jag hostar o snorar, mysigt? Nej inte ett dugg faktiskt. Känns som jag har katthår i hela halsen, det kliar och då måste jag hosta. Suck! Har tagit ett bad, läste boken, dne är jättebra! Sen fick jag ryck o fota de nya kläderna jag köpt till Skruttan =)







Vissa av de är helt nya, vissa är från mig när jag va liten =)

Söndag

Jag är helt slut i kroppen, o ändå somna jag runt 12 igår o vakna bara 1 gång i natt av att jag behövde kissa, men sen håller jag på bli sjuk! YUCK! Jätte jobbigt, hostar typ massa, är inte sugen på nåt, vill bara sova, hoppas det inte blir värre.

Hittade lite saker igår i centrum, en kofta, ett linne från gina tricot. En mammatröja + en vanlig tröja på HM + lite till skruttis som jag inte kunde motstå =) En ljusrosa japanklänning typ, har kollat på den jättelänge!  Men nu blevd et den + en svart byxdress med en röd rosett vid midjan. I LOVE IT! Sen sprang jag nästan igenom hela centrum för att komma till parkeringen, jobbigt, varmt!

Snart är det ett nytt år, helt sjukt! Imorgon går jag in i v 25, då är det bara 15 v kvar =O vart har tiden tagit vägen?
Ja Skruttis har levt rövare i min mage hela helgen ungefär, specielltn är vi har vart hos Viking o de har sjungit. Antagligen blir hon sur över att de väcker henne eller så rör hon bara sig för att hon hör ljud, who knows? Men jag längtar iaf tills hon kommer! Ja, när vi va hos Viking så börja de prata om kryssing o eftersom jag vart så sugen på kryssning i månader nu så frågade vi om vi fick följa med, så det blir i februari, min sista resa på länge kanske haha! Lite mysigt, Totte tyckte jag skulle vänta tills jag kunde dricka, men jag vill inte åka kryssning för spritens skull, utan matens ;) haha jag är en val, jag vet. Men jag riktigt älskar att äta buffé! Det kommer aldrig ändras. Speciellt på kryssningar.

Men jag glömde faktiskr ewn jättestor julklapp jag o Totte fick, en platt-tv! Så den ska vi ha i sovrummet, vill egentligen inte ha tv där, men nu blir det så, vill inte göra oss av med den gamla för den funkar fortfarande så det känns onödigt.

Nej men nu ska jag fixa thé och bädda ner mig i soffan =)




Jag v 23+6 (24)


Tudeloooo

Lördag

Har varit på landet sen i Torsdags, är bara hemma för att duscha o ta en snabbis i centrum o se om jag hittar något kul =)

Julafton va helt OK, kom hem till mams o paps vid halv 1, kelade massa med katterna(tror fortfarande att jag har hår munnen efter de =P) Sen vid 14 kom farmor o Rune, vi åt. Det va jättegott!! Sen vid 15 satte jag o Stoffe mig i vardagsrummet o tittade på Kalle som vanligt =)
Efter det drack vi kaffe o åt hallon kola paj som jag hade gjort dagen innan, den va helt OK. Och efter det blev det paket!!

Fick;
En jättefin matta
8 kokböcker
Vattenkaraff
box 1+2 av Astrid Lindgrens filmer!
Bok; Saningen om Gömda
lite hudvårdsprodukter
Ljus
Almenacka
Badbomb
tvålar
Pengar
Presentkort på Gina.
Bok om barn från 0 -6 år

Kan säkert ha glömt nåt =) men jag är nöjd!

Nej men nu ska jag fixa lite innan centrum, sen hörs vi väl

Tudeloooo

JULAFTON

Klockan är efter 3 på natten och jag kan inte sova, vill inte väcka Totte heller utan jag har typ legat o bara stirrat upp i taket i typ 1½ timme, sen gav jag upp, behövde kissa så då blev det datorn, SUCK!
Vill verkligen sova, vill att tiden ska gå fort! Vill att klockan blir 9 så jag kan gå upp o duscha, är jättesugen på en dusch just nu, en varm dusch! FAN! Måste det vara natt just nu.

Och så är det julafton idag, vart är snön?! Jag vill ha snö! NU! Borde egentligen gå lägga mig igen, men jag vet att jag kommer ligga där o bara glo, lika bra att vara uppe då? Kanske kan sova lite innan jag åker hem till mams och paps.



GOD JUL PÅ ER!

Update #2;

ja seger o seger blev det iaf (inte) för mig... hm, kom sist av mig, robin o Totte, självklart vann Totte! =)  För mig gick det helt ok, hade skoj fick in några strikes. Spelade 1 timme, efter typ 40 min så sträckte jag nåt i knät, så jag kunde bara ta de lätta kloten. Suck!

Tidigare hade jag hunnit baka 2 pajer, yum =) hoppas det blev bra, det märker vi imorgon.  Städat birdies bur, de blev nöjda, skrek som bara den, blä! Hunnit vila o känna sparkar utanpå magen. Ja så har jag nästan tillbringar min dag.

Nej men nu ska jag ta o vila magen, måste få plats med lite mer skinka =P

Tudelooo

Update:

Det blev inge fika i Årsta, för lill Wilma som hon heter! hade spytt hela natten, jobbigt, jag som ville träffa de :( men men en annan gång, suck! Sak börja baka snart, fåglarna står i duschen o torkar, Totte är på stora apoteket/systemet ;) o handlar lite öl till sig.

Skriver mer sen om min seger i bowling ;)

Tudeloo

Tisdag

Jag vill vara sur, men jag kan inte, jag orkar inte! Jag orkar inte lägga ner mer tid på det! Det känns bara onödigt för inget kommer ändås ändras. Jag blir bara så trött på att hela tiden gå runt o vara sur!


Idag ska vi till Årsta igen, träffa Nicke o Denice, Jonny, Terese o deras lilla Skrutt, som jag tyvärr inte minns namnet på =S Oooops.... Men sen ska vi bowla och efterdet måste jag hem o baka, eller så kan jag göra det i natt! Ska baka 2 st hallon kolapajer tills imorgon =) En hem till the family och en till senare. Ikväll ska jag också till grannen på skinkmacka, jag får vara med på deras tradition som de har haft i flera år, vilket känns spännande =), lite speciellt för mig som får vara med. De äter julskinka o dricker julmust direkt ur glasflaskor! Riktigt kul hoppas jag att det blir, måste bara slänga iväg ett sms till henne för att höra om jag ska ta med mig något  =)

Ja så kommer antagligen min dag vara, ganska skönt, jag älskar att vara ledig just nu, slippa stressa till allt, visst att jag inte sover helt ok, men det gör inget, för jag är ju ledig!


Att man kan älska någon så mycket utan att ha träffat henne!

Tudelooo

Måndag

Lugn dag idag, va jättetrött! så jag har tillbringat den mesta tiden i sängen idag, tänkte väl att jag har lågt hb. Men nej, det hade jag inte, fick jag reda på hos bm idag. Allt gick bra för oss, men innan vi kom in så satt vi o vänta på bm, och då kom det ut ett par, med vår bm, och tjejen grät, och alla som va med henne kramade om henne. Sen när vi kommit in i rummet o hört hjärtljud (144 slag/minut) mätt hb(137) och sf-mått(23cm) så skulle jag få torka av mig gelen o då va pappret slut, så sa bm att det hade torkats många tårar idag. Fick jättedåligt samvete, här fick jag ligga o lyssna på Skruuttans hjärta medans andra inte fick =( Jobbigt!

Snart är det jul, om 2 dagar, jag längtar massa, Totte har retat mig massa med att göra mig nyfiken på vad han köpt till mig, han säger att det finns ett jättestort paket i källarn, hmm...

Skruttan mår bra, hon är vaken mer än tidigare, sparkar och lever rövare där inne. Det känns bra.


Tudeloo

Söndag #2

Min julkänsla har börjat sipra ut genom näsan och öronen! Jag längtar! Vi har ätit skinkmacka + julgröt o druckit julmust till det, jag har nog gått upp 180000 kilo, jag är så mätt! Har ätit 4 mackor ikväll, eller det började vid 4, sen åt jag sista mackan nu! Vi har storstädat, skurat golv, dammat, tillomed badrummet är renare än det vart på 1 år!(vad vi vet)

Imorgon, om jag inte får min lön, ska jag nog bara slappa, annars ska jag köpa de sista julklapparna! Sen ska vi till Mödravårdscentralen, ta blodprov, höra hjärtljud o sånt =) Ska bli mys det! Skruttan har vart lugn idag, men var igång hela gårdagen, vet inte om hon sträcker på sig för mitt i allt kan det typ trycka på revbenen =S Vilket är jobbigt, för då måste jag sätta mig rakt. Det är helt sjukt hur fort tiden har gått egentligen och hur lite tid som egentligen är kvar Går in i v 24 imorgon, läskigt men mysigt =)

Nej men snart blir det sängen, kanske


Tudeloo

Söndag

3 dagar kvar till julafton! har 1½ julklapp kvar! Jesus vad jag är duktig, har slagit in allt förrutom det jag inte har handlat ;)

Igår va vi hos Nicke o Denice i Årsta, drack glögg o åt choklad i mängder, kom hem vid 1, va jättetrött o somna på en gång.

Idag har jag fixat skinkan =) så ikväll ska vi äta julgröt, julskinka o dricka julmust! YUMS! Sen har vi lyssnat lite på julmusik och storstädat =) så nu liktar det gott och ser rent ut =) mysigt!

Så ikväll blir det massa tända ljus o mys framför tv:n med fotboll ( =/ )


Tudelooo

Lördag

Julhandlat i Farsta idag, fullt med människor, men jag knåpade iaf ihop lite.  Har bara 2½ person kvar, vilket känns bra! Ska upp till centrum snart o handla det sista, orkade inte det där borta, sen måste jag hitta nåt att ha på mig ikväll. Provade en jättefin klänning, eller ja, det ser ut som kjol+tröja men sitter ihop, men den va för kort, ska nog prova en större storlek. Hm vi får se hur det blir, ska bara ta en paus, kanske börja slå in paket =)


Tudelooo

Fredag

Äntligen semester! Det är jätteskönt. Sov jättedåligt inatt som vanligt, drömde att jag jobbade, skulle diska massa glas, och de tog aldrig slut! Och varje gång jag vaknat och somnat om, fortsatte jag drömma precis där drömmen hade slutat! Vilken panik jag fick! Men skruttan har håll mig sällskap när jag vart vaken.

Men nu ska jag typ bara tillbringa all min tid i sängen, soffan typ + umgås med folk jag missat när jag jobbat. Ska bli så jädrans skönt. Har nästan jobbat heltid den här månaden, 123 timmar blev det. Och det är rekord tror jag =S Men skoj med massa pengar, som jag ska lägga undan på mitt sparkonto. De kommer behövas, speciellt i Januari, om jag inte får tider, men det kommer jag nog få.

Totte har precis åkt till jobbet, jag ska snart till grannen och fika. Trevligt, trevligt, sen hem och städa efter det. Iaf sovrummet som ser ut som en klädhög efter mig. =P Fåglarna ska få sig en dusch också + en liten flygtur, får se om de blir glada.
Sen ikväll blir jag själv till halv 11 minst, boooring, får se om jag klarar det =P Sen imorgon så ska jag till Farsta med mams o Stoffe, får använda mina födelsedagspengar till jullklappar, eller låna därifrå. Har handlat en grej till Totte, men han ska få mer, han har ju vart så snäll iår. Sen är jag klar med Tottes morfar.

Har kvar; Mamma, Pappa, Stoffe, Robin, Anett, Matte, Berit, Katterna + Tottes gammelfarmor, men hon är lätt, köp 2 trisslotter och hon är nöjd =D

Och på Söndag ska jag, mamma o Stoffe till Skansen på julmarknad, mysigt!


Tudeloo

There's a little bit of devil in me i confess.....

Konserten va helt underbar igår, älskar när hela hovet står o sjunger! Jag blir kär!
Gick runt o shoppa lite innan, hitta inget till mig men till Skruttan! Haha.. =) En jättefin kofta som jag inte kunde motstå!

Kom hem vid 11, jättetrött, somna nästan på en gång, vakna självklart vid 4. hm, somna om efter nån timme, sen vakna jag innan Totte gick upp o somna om igen vid halv 8 o sov till 9. Åt frukost, gott, så snart är det lunch, pyttipanna  =)

Sen börjar jag jobbet kl 16, näst sista dagen för i år! YES! Skönt med lite ledigt.

Nej men nu ska jag steka på maten,


Tudeloo

Tisdag

Idag är jag peppad! Fat jag redan gjort av med 900 spänn på mat och vart på dåligt humör hela morgonen. PGA Steena + swedbank gjort fel och skyller på varandra. Vi gick våra hyresavier för 3 månader frammåt o Totte brukar lägga in de på sin internetbank när han får de, så betalas de in vid det datum han sätter, men nu funkade inte OCR nummret så vi ringde till steena som sa att de ändrat så de bara har 10 siffror istället för 14 i OCR nr och att det va swedbank som skulle ändra i sitt system, så vi kontaktar de och de skyller på steena. Hm... kul om räkningen inte kommer in i tid.

Men nog om det! Ikväll ska jag på konsert o se whitesnake med Jennifer. Vi ska träffas vid globen och käka lite, sen börjar konserten 1930 =) JAG ÄR PEPPAD!

Skruttan sparkar som bara den! Speciellt på nätterna när jag är vaken så håller hon mig sällskap. Men det är himlans jobbigt när hon råkar komma åt urinblåsan, haha. Det gör inte ont men det klickar till!

Totte har vart jätteduktig idag, städat och tvättat. Förstår inte hur han orkar med mig ibland, men han är helt underbar! Skulle aldrig klara mig utan honom. Han lugnar ner mig på ett sätt ingen annan kan. Älskar honom massa!

Skriver mer om konserten imorgon.

Tudeloooo

Totte och Jag =)

Vad heter ni? Marie o Totte
Hur träffades ni? Genom min bästa kompis/hans bror
Hur länge har ni varit tillsammans? 1 år o 8 månader
Är ni förlovade? Nej
Bor ni ihop? Ja
Har ni barn? Nej inte än, men hon beräknas komma 19 april =)
Har båda körkort? Totte har
Kommer du ihåg er första kyss? mja halvt som halvt =) Totte gör.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Totte =)
Vem är äldst? Totte
Vilka stjärntecken är ni? Skytt & Oxen
Vem fyller först på året? Totte
Vem är längst? Totte
Vem sjunger bäst? Jag självklart :P
Håller ni i handen på stan? Jepp oftast
Kände ni varann innan ni blev ihop? Njae, vi hade träffats nån gång nåt år innan
Vad har ni gemensamt? Ibland samma humor,oftast samma smak på saker, och vi är lika mysiga =) 
Blev du kär i första ögonkastet? Nja, inte allra första gången, men precis innan vi blev tillsammans, yepp
Har ni någon speciell låt? Ja, eller jag tycker den är speciell :)
Har ni några "fri kort"? What?!
Har ni stora framtidsplaner? Ja massa
Har ni gråtit i varandras armar? haha ja
Har ni varit utomlands tillammans? Ja :) Lanzarote
Vilket är ert bästa minne? Finns inte endast ett, finns massa ..
Vem lagar bäst mat?  Båda lagar bäst!
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Myser och umgås
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja haha
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nej inte speciellt
Blir du lätt svartsjuk? Ja massa
Ringer eller SMS:ar ni mest? Sms oftast, men så ringer vi varandra minst 1 gång per dag
Brukar nån av er prata i sömnen? Båda =)

Söndag

Jag är helt slut idag, kom hem vid 2 pappa skjussade mig. Som tur va, annars hade jag nog aldrig vart hemma.

Idag har jag bara slappat. Vaknade vid 10, låg i sängen till 12, sen förflyttade jag o Totte oss till soffan.

Nej men nu ska jag dra vidare tillbaka under duntäcket och pussa på Totte

Tudeloo

Fredag-update

Lite småändringar på bloggen, så känns det roligare att skriva.

Promenaden till sjukhuset va skön, fast det regnade. Tog bussen till centrum sen, för att handla.
Sen kom jag kom och åt lite lunch. Öppnade posten, räkningar + ett från folksam. Fick min årliga peng, eller va man ska kalla det. Känns bra, va helt oförberedd på det, så det hamna 300 kr på sparkontot. Måste ju börja spara och då är ju sparkontot bäst! För om man nu skulle behöva pengar har man de nära, men det är bara i nödsituation. Där ligger 500 kr, sen har Totte lite på sitt =)

Sen har jag och Berit fikat, hennes mockarutor va jättegoda! Efter det tittade vi lite på barnkläder, fastnade för bodys med döskallar på! JAG VILL HA!

Sen nåndag ska Berit o jag titta på barnvagn jag kanske ska få, en Emmaljunga. Har kollat lite på de nya vagnarna, den här är ju lite äldre, men jag vill ha den ändå! =) Drömde om den härom natten, Alla tyckte den va jätteful förutom jag. JAG ÄLSKADE DEN! =D

Nej men nu ska jag titta lite på tv

Tudelooo

Fredag

Är ganska trött idag, suck. Ska ta en promenad till Handens sjukhus och lämna urinprov, sen handla lite tills ikväll till middagen på sabis. Sen kommer Berit hit och ska fika, hon ska få smaka på hemmagjord vaniljgladd =) yum



Det gick bra att jobba igår, slutade 22:30, pappa hämtade mig, tack!
Klämde tummen i ett av borden, känner mig helt handikappad pga det =/ Men hoppas jag bara inte tappar nageln.

tudeloo

21+2(22)

Du är på dag 150 av 280. (53,6%).
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 2 fulla dagar (v21+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 19 apr 2009
Du har 130 dagar kvar till förlossning.

Mamma

Du har fått kontakt med ditt barn. Fortfarande kan sparkarna komma med flera dagars mellanrum - så oroa dig inte!

De flesta gravida kvinnor har också "vuxit in i graviditeten" - släppt oron och anpassat sin vardag efter graviditeten. Du kan fortfarande böja dig och sitta obehindrat. Tänk på din kroppshållning, så att du inte får besvär med ryggen längre fram. Be din man hjälpa till med att hitta en bra hållning åt dig!

.








Barn

I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Skelettet syns på röntgen.

Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken.

Fett inlagras under huden.  Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden. Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden.

Onsdag

Trött efter 2 dagars lunchjobb! Fy fan! Men det ger pengar =) Åt julmat idag, så mer innan julafton blir det inte, har redan tröttnat lite. Känns som hela min julkänsla bara försvann för nån dag sen, jag vet inte vart =O
Men den kommer väl tillbaka. Jag hoppas iaf att jag slipper vara sjuk iår =)

Skruttan sparkar, hon måste vara pigg, har sovit hela dagen medans jag jobbat, vaknade till nångång under dagen, speciellt när jag åt =D haha men det är skönt att hon är lugn än så länge!

Fick sällskap hem idag av mamma, det va kaos i hela stan pga nobelmiddagen + att tunnelbanan kaosade, så röda linjen gick inte alls! Så mamma och jag valde att gå från jobbet till centralen vilket tog 30 minuter kanske. Det va jobbigt men skönt, ska försöka ut på promenader oftare, gå sakta. Det är jätteskönt! Kom hem vid halv 6 o la mig i sängen, Totte va redan där. Så ikväll har vi bara slappat och tittat på andra avenyn, ska egentligen se Grey´s men jag gör det på söndag med alla andra saker jag ska se.


Sov gott, det ska jag iaf göra!

Tudelooo

Tisdag

Fattar inte varför jag inte kan säga nej! Jag lär mig aldrig, så idag slutade det med 4 timmars sömn, om jag hade tur, och sen upp o jobba. Visst att jag trivs på jobbet men jag är nog lite mesig när det gäller att säga nej! Jag som hade tagit
ledigt för att vila o baka. Ja, jag får ju vila på tåget till stan, kanske baka på jobbet. Vi får se, men det blir ingen god sockerkaka till mig o Totte. Så nu ligger jag i sängen, med foglossning, varm vetekudde på svanken och kan egentligen sova 30 minuter till men jag kan inte.



Det enda jag vill göra är att få den här dagen att gå fort, så jag kan komma hem, lägga mig i sängen och sova mera. Sen ska jag äta hemmagjord vaniljsorbe som Totte gjorde häromdagen, till det ska jag har grädde o banan, JAG LÄNGTAR!

Sen imorgon måste jag upp ungefär samma tid som idag, urk! Men då blir det julbord och det är det värt =)

Nej men nu ska jag vara social mot mig själv, bli en människa för idag, sminka på smilet och kanske tvätta mig under armarna ;)

Tudeloo

Måndag

Du är på dag 148 av 280. (52,9%).
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 19 apr 2009
Du har 132 dagar kvar till förlossning.




Idag ska jag jobba, jag jobbar mån, ons, tors + lörd. Jobbigt men det ger pengar och det behöver jag jämt! Speciellt nu när jag fått riktiga cravrings efter barnkläder o kläder till mig o saker till lägenheten! Är jättesugen på Cola! Så det blir nog att handla en på vägen till jobbet och balja i mig på tåget ;) Längtar som satan till på Onsdag, börjar 0800, men dte gör inget, för jag får jullunch på jobbet, och det är något man längtar efter varje år! DEN ÄR SÅ GOD!

Men igår så frågade jag Jennifer om hon ville bli gudmor till Skruttan, och hon blev jätteglad! Jag väljer inte att ha gudmor till henne för att jag tror på gud, men jag har både gudmor o gudfar och de har aldrig pratat om gud med mig, men de har funnits som ett andra hem, och det är så jag vill ha det.
Jag valde Jennifer för jag vet hur mycket hon älskar barn, hon är en underbar människa som vet exakt hur man känner sig, man behöver bara säga MR så förstår hon vad man menar.
Jag vet att Skruttan kommer ha massa människor omkring sig, eller jag hoppas. Jag vill liksom att alla min vänner ska ha en stor plats i mitt liv, bara för att jag skaffat barn betyder det inte att de får mindre plats =)

Men nu ska jag börja fixa mig så jag slipper stressa.


Tudeloo

Söndag

Det är söndag och jag har gjort det jag brukar göra varje söndag, eller nja... Jag och Totte va hemma hos hans faster och drack glögg(julmust) åt gröt och fikade. Trevligt, har typ bara träffat henne 1 gång tidigare. Sen kollade vi på bilder, tills jag blev jättetrött och ville hem till min soffa =)

Men det blev grekisk sallad till middag, och massa tv tittande på alla serier jag missat i veckan. Missade tyvärr Ugly Betty =( 

Men Elsa, som jag nu kommer kalla henne, för hon kommer faktiskt heta det, sparkar och lever livet i min mage. Jag riktigt myser när hon sparkar och rör runt sig, Totte med tror jag =)
Ja hon gav ju mig världens bästa födelsedagspresent; Totte fick känna sparkar, men sen dess har hon haft lugna dagar men ikväll kände han de igen =) Det är något som får igång henne!

Jag längtar efter lönen, efter pengar, jag vill shoppa loss till Skruttan!

Nej nu ska jag ge Totte en stor puss, och fortsätta kolla på mitt Gossip girl innan Andra Avenyn börjar




UPDATE: Jag har frågat Jennifer  om hon vill bli Elsas gudmor och hon sa ja :D
TUDELOO

Lördagnatt

Totte har sina män hemma hos oss. Jag har varit hos mamma och hälsat på. Jag har fått med mig kläder till Skruttan. Sen fick jag med mig påse med gamla minnen, jobbigt men de får flytta in i min garderob.

Men jag längtar tills jag får sova igen, LÄNGTAR! Måste sova en hel natt, känns det som. Jag har inte gjort det på 3 nätter nu och jag är helt slut i kroppen.


Men men

TUDELOO

lördag

Jag är hemma i VH och umgås med mamma, vi har tittat på tv, fikat och kollat på mina gamla barkläder, hitta några som jag tyckte va fina =)
Vi ska käka lax, vilket jag inte får ofta pga Totte inte tycker om.

Men nu ska vi laga mat.


TUDELOO

Fredag

Hör och häpna, Berit ska baka! haha, nej men hon är bra på sånt =) har jag för mig.....

Ja, jag är jättetrött, ska jobba ikväll, men om det blir som Mats har lovat så kommer vi gå från jobbet 22.00! Jag hoppas på det, för jag kommer vara jättetrött. Min kropp får ingen ro så jag sover ganska dåligt, eller jag somnar och så vaknar jag mitt i natten, och brukar kunna somna om, men sen så vaknar jag vid 6, Totte ska upp och har jättesvårt att somna. Det är jättejobbigt. Jag som alltid vill ligga kvar i sängen och sträcka på mig o vara kvar under det varma täcket får ingen ro till det! Så egentligen borde jag gå upp o titta på tv och sen gå lägga mig igen, men jag är så envis, JAG VILL SOVA LÄNGRE!

Igår jobbade jag och jag märker att jag verkligen tari för mycket, jag springer fram o tillbaka, vilket slutar med antagligen foglossning eller nån nerv som kommer i kläm. Så i natt när jag kom hem blev det att värma på vetekudden som jag fick när jag fyllde år, och ja, det gick över och jag kunde somna,


Nej men nu ska jag sova middag, (gammelkärring)

TUDELOO

Torsdag

Det mysigaste jag vet är nätterna, då man kan ligga när Totte och snosa honom  i nacken. Eller när man ligger och känner små sprkar i magen. De kvällarna riktigt älskar jag. Ibland kan jag sitta på bussen till jobbet och bara längta tills jag får lägga mig i sängen och vara med om de sakerna.

Igår va jag på sjukhuset, mitt gamla hem kallar jag det, som många andra gör som legat där. Jag vet inte varför det blivit så, men det har bara blivit det. JULBORDET är det jag längtat mest efter och det va gott, när jag gick därifrån va magen full med mat.
Men det va trevligt att träffa Kicki o Jennifer. Kommer träffa de på Lördag igen i Farsta Centrum, sen ska jag hem till mamma och äta middag med henne o Stoffe, eftersom Totte ska ha herrkväll, då vill de va ensamma o käka, men jag kommer väl in senare :P

Va tycker ni om den nya designen?

TUDELOO

Känslan

När jag blev sjuk, så ville jag börja skriva blogg, för att ha som minne sen. Ja, man minns ju att man har vart sjuk, men det är många tillfällen som man verkligen vill glömma och vissa man verkligen vill minnas. Jag vill minnas hela min sjukdomstid, för den är något stort för mig, jag överlevde en stor prövning. Jag skrev aldrig någon blogg, för jag orkade inte, vilket jag nu ångrar. Min mamma och pappa skrev, och den brukar jag läsa från början till slut ibland och när jag kommer till de jobbigaste delarna gråter jag, för jag ångrar att jag inte har mina egna ord nerprintade någonstanns om vad jag kände.

Jag minns inte så mycket av den dagen jag fick beskedet. Jag minns inte vad jag hade på mig, eller vad jag ens gjorde när läkarn berättade. Det jag minns va att redan när han nämnde ordet cancer, eller om det va tumör, så bestämde jag mig på en gång; det här ska jag överleva!
Fast under de gånger jag fick cellgifter trodde jag verkligen att jag skulle dö. Redan när första droppen cellgifter droppade ner i slangen visste jag att jag skulle må piss, jag visste att mina dagar framöver skulle vara hemska och jag skulle bara sova.

En speciell sak jag kommer ihåg va efter andra behandlingen. Jag hade fått ligga kvar av någon anledning, antagligen blod i urinet. Min mamma skjussade ut mig till taxin i min rullstol och precis när jag kommer utanför dörren så kommer en vind med vårluft och den luktade så gott! Jag kan fortfarande minnas känslan av den vinden och lukten idag och fortfarande känna lyckan jag kände just då. Men just vid det tillfället lärde jag mig att vara glad för de små saker som händer.

Jag tycker fortfarande det är jobbigt att prata om min sjukdomstid, men undertiden jag var sjuk träffade jag så många som jag kommer känna livet ut, som gett mig saker att tänka på om livet, att det inte är så lätt men inte så långt som jag trodde det va.

TUDELOO

Tisdag

Varje morgon när jag vaknar börjar jag alltid med att starta datorn, o läsa alla bloggar jag har som favoriter, och antalet har växt, från typ 2 till typ 24 st! De sitter jag och läser oftast medans jag äter frukost. Jag har några favoriter som jag kollar flera gånger per dag för att kolla om den blivit uppdaterad.

Åkte tidigare in till stan idag för att kolla lite på HM istan, hittade inget till mig, men till Skruttan hittade jag en jättefin jeansklänning + en helsparkdräckt med luva i leopardmönster. JÄTTESÖTT! Så det va mina första plagg till henne =)





Kunde inte motstå de =)




Imorgon ska jag kolla lite till, om jag hittar nåt =) Tycker det är mysigt! Men jag vill inte köpa allt för mycket, ska kolla lite hemma o se vad jag har, som va mitt, sen måste man ju köpa olika storlekar på det man köper eftersom hon kommer ju växa, hoppas vi! Sen ska jag till Karolinska och göra UL på hjärtat och sen efter det äta mitt första julbord! LÄNGTAT SOM SATAN! Ska träffa Jennifer, kommer bli jättekul! + att Kicki kommer vara där =D

Jag har riktigt julkänsla iår, har till och med pyntat lite, kommer nog bli mer nästa år. haha, men lite är bra iaf!

Och så måste jag börja handla julklappar, vill inte sluta med att det börja den 23 dec. Vet vad jag ska handla till Robin, Stoffe, Pappa och Tottes morfar. De som är kvar är, mamma, Annett, Matte och Totte! SUCK! Men pappa sa att han ville ha en hallon/kola tårta från jobbet, men NEJ, tyvärr pappa, jag kommer inte köpa det till dig, du får nåt annat, men jag kan säkert baka en sån till fikat =)

Nej men nu ska jag fixa lite smått och sen sova, ska upp tidigt och lämna ett helt omöjligt urinprov! Fattar inte hur jag kommer lyckas men det märker vi imorgonbitti.


TUDELOO

20+1

Du är på dag 142 av 280. (50,7%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 1 full dag (v20+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 19 apr 2009
Du har 138 dagar kvar till förlossning.

Nu har halva tiden gått, jag förstår inte hur tiden kan gått så fort!? Ja det känns som igår jag fick reda på det, men ändå känns det som en evighet sen. Jag älskar att ligga på kvällen och känna hur hon sparkar. Det är så mysigt så igårkväll när jag skulle sova hade hon somnat men jag ville verkligen känna en spark så jag väckte henne =)

Men nu ska jag jobba =)

TUDELOO

Måndag

Det gick bra i lördags med släkten. Det va trevligt och jag fick massa fina saker, så nu ska jag shoppa loss på HM o Lindex! =) Jobbade 4½ timme idag, gick bra, lite tråkigt bara. Men pengar som pengar.
Imorgon börjar jag 14, tidigt haha. Hade velat hinna shoppa lite men det får vänta tills på onsdag. Ska till Karolinska då på UL på hjärtat, de vill ha kolla på det efter cellgifterna. Vilket känns bra! Sen på kvällen ska jag till Q84, mitt andra hem, eller ja, vad ska man kalla det. Jag kände mig trygg där när jag var sjuk. Ska dit på julbord och träffa Jennifer o Kicki, sen får vi se om jag får träffa Jennifer mer i veckan, kanske lördag? =)

Men men, jag mår piss egentligen, är trött på vädret. Det är mörkt och hemskt, ge mig sol.


TUDELOO

RSS 2.0